Brabantse WielerFederatie

Glenn van Nierop sterke winnaar kermisronde Raamsdonkveer (30 juni 2024).

Op een echte criteriumronde in het dorp, waarbij maar liefst 50 ronden dienden te worden afgelegd, waren ditmaal alle drie de BWF categorieën samengevoegd voor één wedstrijd, waarbij men dus de krachten kon meten met renners van een andere klasse of leeftijdscategorie. Maar op Glenn van Nierop stond vandaag geen maat.

Dat de amateurs hierbij hoofdzakelijk de boventoon voerden was wel te verwachten. Reeds in de derde ronde was het Glenn van Nierop die alleen doorkwam, net voor het peloton. Hij trok zo hard door dat hij stelselmatig iedere ronde zijn voorsprong vergrootte. Hij maalde zijn rondjes af met een opvallend gemiddelde. Zijn rondetijd was continu 1,5 minuut en dat bleef de gehele tijd zo, je kon geen verschil van 1 seconde waarnemen. Achter hem probeerde men wel uit het peloton te ontsnappen, maar dat was steeds van korte duur en als men teruggepakt werd dan zakte het tempo meestal even in. Maar Glenn (de raket) trok zich nergens wat van aan wat resulteerde in het feit dat hij ruim halfkoers de achterkant van het peloton al weer in zicht had. Toen duurde het nog een paar ronde voordat hij daar aansloot en iedere renner op een ronde achterstand had gezet. Daar kon hij rustig meedraaien, maar dat weerhield hem er niet van om af en toe nog eens flink aan de boom te schudden.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er toch heel regelmatig uitvallen. En het was warempel de 50+ renner Guido Vermeiren die samen met Mike Kruithof een gat sloeg. Men zag het gevaar en even later sloot het duo Ben van Baelen en Yannick Sprangers aan. Weer een paar ronden later sloten Roel van Gameren en Ben Coremans aan en tot slot overbrugde Jochem van der Doelen het gat in zijn eentje. Dus zeven renners die streden om de tweede plaats. Echter Mike Kruithof kreeg te kampen met een lekke band, wat wel meer renners overkwam. Deze situatie bleef zo tot het einde en Glenn van Nierop kon zijn laatste ronde rustig uitrijden en zo de overwinning en de leidersprijs pakken. Daarachter werd nog fel gestreden voor de tweede plaats. Het was Jochem van der Doelen die afgetekend die sprint won, maar hij dacht dat hij ook de wedstrijd had gewonnen en gooiden zijn armen in de lucht. Een kleine misrekening van hem, wat ook bij de profs nog wel eens te zien is.

Hierbij de uitslag :

1e : Glenn van Nierop
2e : Jochem van der Doelen
3e : Yannick Sprangers
4e : Ben van Baelen
5e : Ben Coremans
6e : Guido Vermeiren
7e : Roel van Gameren
8e : Ward van Doren
9e : Ivo Care (plaatselijke winnaar)
10e: Mischa Beks
11e: Olle van der Walle
12e: Brent Broosus
13e: Rob van Eijck
14e: Kenny Bogers
15e: Mike Kruithof
16e: Sebastiaan Egbers
17e: Jan Hendrikx
18e: Wiebe de Jong
19e: Pavel Spuijbroek
20e: Martijn Colsen

Doordat er nogal wat renners lek reden willen we vragen of zij kunnen nakijken wat zij aan hun banden kunnen opmerken, wat eventueel dit probleem zou hebben veroorzaakt. Dit kunnen we dan meenemen voor een volgende keer, mocht daar iets uit komen.

Volgend weekend zijn we te gast op de mooie omloop in Rijsbergen Pannenhoef, waar we 4 categorieën hebben. Ook de dames hebben hier startgelegenheid, eventueel in een aparte categorie om 10.31 uur. De organisatie heeft gezorgd voor een verhoogd prijzenschema en een volle premiepot, dankzij de vele plaatselijke sponsoren van deze wedstrijd. Dus allen tot ziens in Rijsbergen op 7 juli.

Deel dit bericht