Brabantse WielerFederatie

Heet dorpscriterium Raamsdonksveer d.d. 25 juni 2023

Ondanks dat de starttijd in de ochtend viel (10.30 uur) waren de weersomstandigheden al tropisch. Toch is er flink koers gereden in het hart van Raamsdonksveer. Aan het vertrek stonden 40 renners in één gezamenlijk peloton van alle categorieën die de BWF heeft. De winnaar werd Rik Smets.

Raamsdonksveer is nieuw dit jaar op de kalender van de BWF en wij mochten het spits afbijten (het overige programma was KNWU). Hoofdzakelijk waren het de renners van de 50- en amateurs, aangevuld met de plaatselijke favorieten die ook hun eigen kampioenschap reden.

Zoals gewoonlijk was het in het begin aanvallen en terug gepakt worden, maar nu speelde de warmte en de oplopende finish-straat wel degelijk parten. Elke ronde van in totaal 55, die goed waren voor 60 km. koers, zagen we renners afvallen. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van 7 renners en daarachter 2 x 2 renners die uiteindelijk een 4-tal vormden en elkaar goed vonden in de achtervolging.

Voor het peloton bleef er niet meer over dan voor de 12e plaats in de wedstrijd te sprinten, maar dat was al wel op een ronde achterstand.

Met de zeven koplopers gingen we de finale in. Rik Smets had duidelijk de beste benen en sprintte zo naar de overwinning, net voor Sam Cordy (die vorige week nog BWF kampioen is geworden bij de 50- renners) en net voor Wim van Roey (plek 3).

De overige ereplaatsen waren voor: (4) Yannick Sprangers (dit jaar kampioen bij de TMZ), (5) Roel van Gameren, (6) Thomas Leys en (7) Patrick Smaal. Achter deze mannen sprintten de achtervolgers met Stefan Laurijssen (plaats 8), Peter Visscher (9), Stef Anthonissen (10) en Peter Heymans (11e).

De kampioenschapsbloemen van de gemeente Geertruidenberg (waaronder Raamsdonksveer) valt gingen naar Ivo Caré.

Wij danken het comité voor de fantastische organisatie van deze mooie wielerronde, de hartelijke en gastvrije ontvangst en wij kijken nu al uit naar volgend jaar.

Maar eerst hebben we volgende week zondag 2 juli het NK WFN in Rijsbergen. Schrijf op tijd in! En graag weer tot dan.

Deel dit bericht