Brabantse WielerFederatie

Hein Biemans wint eerste trainingskoers d.d. 6 maart 2022

We zijn weer los. Op deze prachtige zonnige, frisse zondagochtend ging de BWF weer van start voor -hopelijk- een totaal seizoen koers. We hadden 46 starters (waaronder 2 dames) aan het vertrek staan van de eerste van vier trainingswedstrijden op Moleneind Breda. De snelste man bleek uiteindelijk Hein Biemans, voor Stefan Laurijssen en Dennis Mijnsbergen.

Zoals altijd wordt er vanaf het begin direct volle bak gekoerst. Velen willen laten zien dat ze de winter niet stil hebben gezeten. De eerste aanvallers zijn Hein Simons, Willem van den Borne en Floris van den Broek. Zij hielden het enkele rondes vol tegen het nog frisse peloton en was het wachten op de volgende demarrage, die er snel kwam van Jurgen Verbocht, Jip Damen en Cas Graafmans. Maar ook deze renners werd niet echt de ruimte gegeven, door o.a. de zeer actieve Stefan Laurijssen.

Hij was de man die het sein gaf om uiteindelijk weg te rijden met nog 12 renners. Dat gebeurde na 15 van de 40 ronden. Gelukkig zaten er nog oplettende renners in het peloton die het zagen gebeuren, en die zetten de achtervolging in. Een van hen was onze Belgische vriend Ben Suykerbuyk die rondes achter elkaar, met 3 renners in zijn wiel, achtervolgde en uiteindelijk aansloot bij de kop. Met uiteindelijk 17 renners in de kopgroep lag de koers in een plooi, de winnaar zat daar van voren.

Wel probeerden er nog enkele renners waaronder Tony Verschuren, Berco van Gool, Jip Damen en Jurgen Verbocht het peloton te ontvluchten, maar uiteindelijk zonder succes. In de kopgroep werd namelijk goed samengewerkt tot zo’n 8 rondjes voor het einde. We zagen enkele demarrages van bijvoorbeeld Hein Biemans en Roel van Gameren. Maar alles werd weer teniet gedaan, misschien wel door de zware ‘achterkant’ van het parkoers, waar de stevige wind vrij spel had op de renners.

Het peloton werd nog net in de finale ingelopen door de kopgroep en moest een ronde voor het einde afsprinten voor de 18e plaats. Dit werd gewonnen door Ramon van de Sande, voor Teun Nagel en Jurgen Verbocht.

Met 17 man gingen we de laatste ronde in en was het wachten op de sprint, met wind in de rug. Van veraf zagen we een renner die van kop af de sprint aantrok en dit volhield tot op de streep. En zo won Hein Biemans deze eerste koers, net voor Stefan Laurijssen en Dennis Mijnsbergen.

Uitslag trainingskoers 1:

1. Hein Biemans,  Hoeven
2. Stefan Laurijssen,  Roosendaal
3. Dennis Mijnsbergen,  Bergen op Zoom
4. Willem Van den Borne,  Vosselaar
5. Ben Suykerbuyk,  Essen
6. Peter de Winter,  Eindhoven
7. Ben Coremans,  Etten-Leur
8. Cas Graafmans,  Rijen
9. Iroy Cosse,  Wouwse Plantage
10. Floris van de Broek,  Chaam
11. Lars Adriaansen,  Bergen op Zoom
12. Dennis Timmermans,  s’ Gravenmoer
13. Jason Nieuwkerk,  Roosendaal
14. Erik Rombouts,  Wuustwezel
15. Michiel Van der Sande,  Essen
16. Roel van Gameren,  Veghel
17. Karl Van den Borne,  Vosselaar
18. Ramon van de Sande,  Halsteren
19. Teun Nagel,  Tilburg
20. Jurgen Verbocht, Roosendaal

Graag zien we jullie komende zondag, 13 maart, weer terug op Moleneind. De inschrijflink komt binnen enkele dagen weer online.

Deel dit bericht