Brabantse WielerFederatie

Het seizoen nat afgesloten op Nispen-Borteldonk d.d. 18 september 2022

De laatste van dit seizoen is verreden! Zo droog en heet de meeste wedstrijden waren, zo fris en nat was het dit keer. Door die slechte weersverwachtingen waren er helaas minder deelnemers dan waarop gehoopt was door de BWF en de organisatie ter plaatse, die altijd voor een perfect verzorgde koers zorg draagt. Mede door de weersomstandigheden moest er hard worden gestreden. De winnaars waren bij de 50+ de in bloedvorm verkerende Tom Nelen, bij de 50- was de coming-man Kevin Aernouts de sterkste van een drie-mans kopgroep en bij de amateurs was het Marnix van Hoeck die ook vanuit een kopgroep van drie de winst gedecideerd naar zich toe trok. Hierna konden de eindklassementen worden opgemaakt en namen wij afscheid, tot aan de start van seizoen 2023.

Cat. 50+ :

Zoals eerder aangegeven was de deelname door het slechte weer beperkt, wat ontzettend jammer was voor de plaatselijke organisatie ‘de Sportfrinten’ die altijd hun uiterste best doen om er een mooie koers van te maken. Desalniettemin waren de bikkels present en maakten er een mooie koers van. De eerste ronde kwam alles nog gezamenlijk over de streep maar in de tweede ronde kreeg Tom Nelen al de kriebels. Dé man in vorm, want hij heeft de laatste vijf keer dat hij deelnam bij de BWF steeds gewonnen. Het maakt niet uit voor hem of hij in de tweede of de laatste ronde demarreert, als hij gaat is het alle hens aan dek. Zo ook nu weer, zoals aangegeven reed hij de tweede ronde weg van de rest en ondanks enkele tegenstrubbelingen van het peloton bouwde hij zijn voorsprong meer en meer uit. Nog voor halfkoers ontstond er een tweede groep van zes renners en daarachter nog een groep van zes. Ondanks de striemende regen reed iedereen de koers uit en bleef de situatie zoals deze was. Tom Nelen pakte uiteraard ook de leidersprijs door tien van de elf keer als eerste de finishlijn te passeren. De twee resterende podiumplekken werden knap bezet door de 60-plussers Ron Veeke en Eddy Vermeiren.

Uitslag 50+ :

 1. Tom Nelen, Essen
 2. Ron Veeke, Schijf (1e van 60+)
 3. Eddy Vermeiren, Meerle (2e van 60+)
 4. Henk van Lijsdonk, Achel
 5. Steve Danckers, Wuustwezel
 6. Edwin Driessen, Utrecht
 7. Jos Bogaerts, Strijbeek (3e van 60+)
 8. Tony Verschuuren, Fijnaart
 9. Roland van Erp, Best
 10. Martin de Peuter, Oud-Beijerland
 11. Andy van Loon, Oud-Gastel
 12. Rocky van Zundert, Teteringen
 13. Rene Haast, Rijsbergen

Het totale BWF klassement over 2022 werd eveneens gewonnen door Tom Nelen, voor Roger van der Waarden en Ralph Greupink.

Cat. 50 – :

Bij deze categorie gelukkig wat meer vertrekkers, wat ook het koersverloop ten goede kwam. In het begin was het vooral de BWF kampioen Jan Dingemanse die erg actief was en in zeven ronden al vijf keer als eerste de finishlijn passeerde en daarmee de leidersprijs naar zich toe trok. Ondanks diverse uitlooppogingen bleef de groep lang bij elkaar. Maar drie ronden voor het einde vonden drie renners elkaar en ontsnapten uit de grote groep. Dit waren Ben Coremans, Kevin Aernouts en Erik-Simon Strijk als plaatselijke favoriet. Deze drie man wilden wel vol gas doorrijden en een aarzeling in het peloton kwam hen heel goed uit. Heel ver reden ze niet weg van het peloton, maar het was ruimschoots genoeg om voor de overwinning te gaan sprinten. De sprint werd vanuit de laatste bocht vol aangegaan door Ben Coremans, maar dan is het ondanks de rugwind nog een heel eind tot de finish. Dit was er net te veel aan voor Erik-Simon Strijk, maar Kevin Aernouts liet zich niet verschalken en wachtte tot het juiste moment, zo’n 100 meter voor de streep, om alles te geven en won met een banddikte de sprint van Ben Coremans. Dit is inmiddels de derde overwinning van Kevin in West-Brabant en dat is een mooie score als je pas voor het eerste jaar de wielersport wat serieuzer aanpakt.

Uitslag 50 – :

 1. Kevin Aernouts, Zundert
 2. Ben Coremans, Etten-Leur
 3. Erik-Simon Strijk, Roosendaal
 4. Jan Dingemanse, Etten-Leur
 5. Roberto Secci, Tilburg
 6. Sjoerd Bult, Rhoon
 7. Sam Cordy, Brecht
 8. Marcel van der Meulen, Klein-Zundert
 9. Teun van Poppel, Geldrop
 10. Bjorn Tsoi, Kapellen
 11. Thomas Verdonck, Wouwse Plantage
 12. Michiel van der Sande, Essen
 13. Mischa Beks, Wouwse Plantage
 14. Jonas Laruelle, Brasschaat
 15. Ben van Baelen, Essen

Het totale BWF klassement over 2022 werd gewonnen door Roberto Secci, voor Jan Dingemanse en Joachim Raeymaekers.

Cat. Amateurs :

De eerste helft van de koers was het droog behalve het wegdek dus bleef het oppassen in de bochten. Helaas raakte een renner van de weg af en bij het terugsturen kwam deze ten val en nam nog twee renners met zich mee. Het bleef gelukkig bij wat schaafwonden en wat materiële schade. Enkele renners moesten door dit voorval wel de rol lossen. In de vierde ronde was het de onvermoeibare Thomas Leys die de aanval zocht, samen met Marnix van Hoeck en Jelle Veraart. Dat zijn drie renners die niet zo gauw stilvallen, dus bouwden zij hun voorsprong ronde per ronde met enkele seconden uit. Daarachter vormde zich een groep van acht renners, waarvan er echter eentje lek reed. Maar ook zij konden niet korter bij het leidende trio komen. Thomas Leys scoorde veruit de meeste punten voor de leidersprijs, dus die kon mee naar Vosselaar. In de eindsprint was Marnix van Hoeck duidelijk een maatje te groot voor zijn medevluchters Jelle Veraart en Thomas Leys. Uit de tweede groep ontsnapten in de laatste ronden nog Jimmy de Bruyn en Stefan Laurijssen.

Uitslag Amateurs :

 1. Marnix van Hoeck,Poederlee
 2. Jelle Veraart, Essen
 3. Thomas Leys, Vosselaar
 4. Jimmy de Bruyn, St. Jansteen
 5. Stefan Laurijssen, Oud Gastel
 6. Wim van Roey, Beerse
 7. Jorn Clerebout, Terhagen
 8. Jip Damen, Rijen
 9. Jelle Schuermans, Lommel
 10. Kevin van den Broeck, Rijkevorsel
 11. Mike Kruithof, Dordrecht
 12. Floris Vetter, Leiden

Het totale BWF klassement bij de amateurs over 2022 werd gewonnen door Rino Sprangers, voor Thomas Leys en Wim van Roey, die beiden in de laatste koers nog over Glenn van Nierop wipten.

Organisatoren, renners, medewerkers en supporters, wij zien jullie graag weer terug in het seizoen 2023. Fijne wintermaanden toegewenst, blijf fit en gezond en dan zien we jullie weer terug volgend jaar in maart.

Deel dit bericht