Brabantse WielerFederatie

Hoeven d.d. 28 mei 2023; weer een schot in de roos.

Zondag 28 mei jl. waren we weer te gast in het landelijke Hoeven. Met een mooie asfaltronde van 4.100 meter door -hoofdzakelijk- de polder waren er weer mooie koersen te bewonderen bij de BWF. De organisatie had wederom voor een heel mooie prijzenpot gezorgd, waar ook fel werd voor gestreden. De winnaars waren voor de 50+ cat. klasserenner en klassepersoon Tom Nelen en bij de 50- was het de sterke Yannis van Son die zijn vluchtmakkers het nakijken gaf.

Cat. 50+ :

Je zou in eerste instantie denken dat men op die leeftijd rustig begint en daarna de strijd wat opvoert. Niets is minder waar, vanuit het vertrek werd er gedemarreerd en wel door Guido Vermeiren die hier een beetje een gewoonte van heeft gemaakt. Hij reed ruim een ronde alleen voorop, maar werd toen bijgehaald door drie sterke renners : Tom Nelen, Peter de Koning en Theo Leenderts. In het peloton zag men het gevaar en weer een rondje later sloten acht man aan bij de eerste vier, dus 12 man in de kopgroep, waarin enkel maar sterke renners waren vertegenwoordigd. Het werd al snel duidelijk: het peloton had het nakijken (alhoewel halfkoers de kopgroep al niet meer in het zicht kwam, zo groot was het verschil inmiddels geworden).
Vooraan zat men ook niet stil en vooral Tom Nelen roerde zich. Hij vergaarde ondertussen de meeste punten voor de leidersprijs alsmede de meeste premies en superpremie. Dit was allemaal wel verdiend, want hij maakte de koers hard en wie mee wilde zitten moest op hem letten. Dat deden dus Ton Berends en Guido Vermeiren het beste. In de finale waren het Tom Nelen en Ton Berends die toch een afscheiding konden bewerkstelligen en zij konden voor de zege strijden. Het was duidelijk de oersterke Tom Nelen die aan het langste eind trok en Ton Berends was duidelijk ook tevreden met zijn 2e plaats evenals Patrick Bol die -als plaatselijk favoriet- 3e werd.

Beste dame was Suzanne Leeuwenburg uit Breda.

Uitslag 50 + :

1. Tom Nelen,  Essen
2. Ton Berends,  Zwijndrecht
3. Patrick Bol,  Hoeven
4. Guido Vermeiren,  Rijkevorsel
5. Tony Verschuuren,  Fijnaart
6. Theo Leenderts,  Rotterdam
7. Patrick van Hamond,  Pelt
8. Andrew O’Hara,  Grave
9. Peter Heymans,  Burcht
10. Ron Veeke,  Schijf (1e bij de 60+)
11. Eddy Vermeiren,  Meerle
12. Peter de Koning,  Brecht
13. Andre Slager,  Dordrecht
14. Edwin Driessen,  Utrecht
15. Matthieu Hendriks,  Lekkerkerk
16. Jos Bogaerts,  Strijbeek
17. Edwin Kas,  St. Willebrord
18. Jan Jansen,  ’s-Heerenhoek
19. Roland van Erp,  Best
20. Kees Raats,  Roosendaal

Cat. 50- :

Hier stond een heel mooi rennersveld van bijna 50 renners aan het vertrek. Ook in deze categorie werd er vanaf de start vol ingevlogen wat resulteerde in een enorm hoog gemiddelde tijdens de wedstrijd. Geholpen ook hier door de vele premies, leidersprijs en superpremie zakte het tempo nimmer. Tot een paar ronden voor het einde stonden nog 3 renners met ook 3 punten ieder, gelijk voor de leidersprijs. Dit waren Joachim Raeymaekers, Rino Sprangers en Thalon van Keer. Hoewel er continu geprobeerd werd om te ontsnappen kwam dit er echter niet van vanwege het hoge gemiddelde. Tot een paar rondjes voor het einde een select groepje een klein gaatje sloeg. Binnen dit groepje van vijf man werd er geroepen om allemaal vol door te rijden, wat men ook gelijk ging doen. Hoewel de voorsprong niet bijster groot werd bleef de kopgroep vol doorgaan en bleven deze vijf renners voorop: Sven Vonk, Jan Dingemanse, Yannis van Son, Rino Sprangers en Sander van Dingenen. Het leek een sprint te worden tussen deze vijf, echter was het Yannis van Son die in de laatste ronde een gaatje sloeg en zo zijn medevluchters verschalkte en de overwinning greep. De leidersprijs was uiteindelijk voor Rino Sprangers die in de kopgroep zat.

Uitslag 50 – :

1. Yannis van Son
2. Swen Vonk
3. Jan Dingemanse
4. Sander van Dingenen
5. Rino Sprangers
6. Thomas Verheijen
7. Marcel van der Meulen
8. Joachim Raeymaekers
9. Hein Biemans
10. Wim van Roey
11. Stefan Laurijssen
12. Phillip van den Kieboom
13. Ward van Doren
14. Ben Coremans
15. Yannick Rosseels
16. Teun de Ridder
17. Bart Meeuwisse
18. Jason Nieuwkerk
19. Roel van Gameren
20. Rik Smets

Het was weer een fijne koersdag in Hoeven. A.s. zondag zijn we weer present in het mooie Etten-Leur met een A-programma langs het haventje van De Leur. Alle vrijwilligers en organisatie en helpers weer bijzonder bedankt voor jullie bijdrage.

Tot zondag!

Deel dit bericht