Brabantse WielerFederatie

Joeri Lambrechts ook winnaar rit 3 ZC Moleneind d.d. 13 augustus 2023

Het goede weer was een uitgelezen kans om weer eens de benen te testen op het snelle Moleneind-parcours. Maar liefst 64 renners schreven in. De organisatie had bijna rugnummers tekort om iedereen te laten starten. Het wedstrijdscenario was eigenlijk identiek aan de vorige edities. Vanuit de start een kopgroep weg en degene die bij het vertrek achteraan stonden waren zo goed als kansloos. Deze keer vijf man voorop, die meteen een klein gaatje sloegen en voortreffelijk samenwerkten.

Het waren ook niet de minsten; deze renners hadden we vorige keren ook al van voren gezien. Hein Biemans gaf de eerste aanzet en vervolgens kwamen daar Riks Smets, Joeri Lambrechts (het Lion Pack duo), Marcel van der Meulen en als laatste sloot Yannik Sprangers aan. Hoewel het peloton de vluchters niet verder liet uitlopen dan 150 meter, kon niemand de oversteek nog maken (ondanks de aanwezigheid van een Nederlandse en Belgische kampioen en twee BWF kampioenen). Vooraan viel na 7 ronden Marcel Van der Meulen weg. Waarschijnlijk net iets te lang in het rood gereden en hij moest de rol vooraan lossen. Het tempo de eerste ronden lag dan ook op gemiddeld 50 km/u! Na 10 ronden was het verschil opgelopen tot 22 seconden en na 28 ronden (ruim half koers) was dit opgelopen tot 52 seconden. Dit ondanks actieve renners in het peloton, zoals Sem Hoppenbrouwers, Joey Schadron, Paul Elsten, Peter de Winter, Philippe dela Montagne, Sam Cordy en Sven Vonk.

De vier bleven goed samenwerken en tegen het einde van de koers werd de staart van het peloton bereikt. Hierdoor ontstond enige consternatie, omdat we vlak tegen de finale aan zaten. Ook de voorrij auto maakte even een inschattingsfout door het lange peloton in te halen waardoor renners in de bochten moesten uitwijken. Gelukkig loste de kopgroep het zelf op door zich weer af te laten zakken, zodat zij er onderling een mooie finale van konden maken. Hierbij trok Joeri Lambrechts aan het langste eind, met ploegmakker Rik Smets op plaats 2 en Yannick Sprangers op 3 (en Hein Biemans op plaats 4). De pelotonsprint werd gewonnen door Tom Jansen voor Frenky van der Vorst en Mischa Beks.

Volgend weekend wordt het weer mooi weer dus verwachten we wederom veel vertrekkers. Dan worden ook de prijzen uitgereikt van deze zomercompetitie. Dus we hopen jullie graag volgende week weer te zien op Moleneind.
We zullen het totaalklassement over de eerste 3 wedstrijden deze week nog op de website zetten.
Tot volgende week.

Uitslag 3e rit zomercompetitie :

1. Joeri Lambrechts
2. Rik Smets
3. Yannick Sprangers
4. Hein Biemans
5. Tom Jansen
6. Frenky van der Vorst
7. Mischa Beks
8. Gijs Nieuwkoop
9. Swen Vonk
10. Jan van Steen
11. Stef Antonissen
12. Sem Hoppenbrouwers
13. Jan Dingemanse
14. Dennis Mijnsbergen
15. Michael Peeters
16. Daan van den Broek
17. Paul Elsten
18. Roger van der Waarden
19. Rowalt Kannekes
20. Giorgio Joziasse

Deel dit bericht