Brabantse WielerFederatie

Kevin Aernouts wint gecombineerde wedstrijd Moleneind d.d. 24 juli 2022

Uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen zondag 24 juli. Vrijdagavond hadden we slechts 19 voorinschrijvingen ontvangen, dus was de vraag, gaat de koers wel door? Gelukkig liep het storm zaterdag op de site en zodoende hadden we toch nog 53 deelnemers waarvan zes man 60+ en een dame. Toch hebben we besloten tot een gecombineerde groep. Bij elkaar hadden we dus een mooi peloton, waarvan Kevin Aernouts uit Zundert echt wel de snelste benen had.

Het leek wel of enkele renners de profs van de Tour de France wilden evenaren vandaag; direct vanuit de start gingen Gijs Nieuwkoop, Guus de Grauw en Sander van Dingenen er vandoor en zij pakten snel tien seconden voorsprong op de meute. Dit was het sein voor Kevin Aernouts en Marcel van der Meulen om een tandje bij te steken en zo hadden we na zes ronden vijf koplopers.

Voor Marcel van de Meulen ging het allemaal wat te snel en hij viel terug in het peloton, waaruit de volgende ronde Roel van Gameren en Thomas Leys ontsnapten en aan konden sluiten bij de kop. Je kon dus zeggen dat de koers na elf ronden in een plooi zat en dat er ondanks de vele aanvallen vanuit het peloton de winnaar van voren zat. Ronde na ronde liep de voorsprong op, zelfs tot meer dan een minuut in de vijfentwintigste ronde (van de veertig ronden in totaal).

Het lukte slechts nog drie renners, Tom van de Peer, Martijn Colsen en Jason Nieuwkerk om zich los te werken uit de grote groep en zo voor de zevende, achtste en negende plaats te strijden. Petje af voor deze coureurs, want het gemiddelde lag dik boven de 43 km/u en dat met die hitte.

De kopgroep bleef gezamenlijk tot drie ronden voor het einde toen Thomas Leys (wie anders) ervan tussen probeerde te muizen, wat ten koste ging van Guus de Grauw. Toch werd het een groepssprint. De lange sprint werd ingezet door de vijf mannen, met wind op de kop en nipt gewonnen door de man uit Zundert, Kevin Aernouts, voor Gijs Nieuwkoop, Roel van Gameren en Thomas Leys (zie de mooie foto hierboven; met vijf man over de lijn stuiven). Sander van Dingenen en Guus de Grauw hadden toen al het beste van zichzelf gegeven.

Uitslag:

1. Kevin Aernouts,  Zundert
2. Gijs Nieuwkoop,  Wijk en Aalburg
3. Roel van Gameren,  Veghel
4. Thomas Leys,  Vosselaar
5. Sander van Dingenen,  Vosselaar
6. Guus de Grauw,  Chaam
7. Tom van de Peer,  Oostmalle
8. Martijn Colsen,  Prinsenbeek (1e van de 50+)
9. Jason Nieuwkerk,  Roosendaal
10. Pierre van den Kieboom,  Hoogerheide
11. Jochem Uithoven,  Andel
12. Matthias Krols,  Turnhout
13. Klaas Stynen,  Beerse
14. Robbert Rasenberg,  Terheijden
15. Roberto Secci,  Tilburg
16. Roger van de Waarden,  Tilburg
17. Phillip van den Kieboom,  Hoogerheide
18. Denian Pieters,  Sint Philipsland
19. Kevin Ysenbaardt,  Kalmthout
20. Tony Verschuren,  Fijnaart

Tessa Veen-Backhuijs, Breda, was de 1e dame en Cor Gerritsen, Maarheeze, de 1e 60+ in deze wedstrijd.

Volgende zondag 31 juli is er weer een gezamenlijke wedstrijd, 60 km., start om 10,30 uur, welke deel uitmaakt van de zomercompetitie waarvan we een apart zomerklassement van opmaken.

Wacht niet tot het allerlaatste moment met inschrijven, maar schijf op tijd in via onze site!

Deel dit bericht