Brabantse WielerFederatie

Knallen op criterium ‘Tour de Leur’ d.d. 4 juni 2023

De BWF koers in Etten-Leur was weer prima geregeld. De organisatie met Hans Voesenek had weer alles uit de kast gehaald om de ‘Tour de Leur’ tot een succes te maken. Dat werd het ook door het prachtige weer wat we mochten beleven. Daarnaast maakten de renners er mooie wedstrijden van op deze echte criterium ronde met onvervalste klinkers en bochten. Voor sommige renners lastig, maar anderen excelleren dan juist weer. Uiteraard kregen we sterke winnaars. Dit was bij de 50+ Guido Vermeiren, bij de 50- was het Maurik Morbee en bij de amateurs was Jeroen Rombouts de sterkste van de kopgroep.

Organisatie alsmede alle helpers en vrijwilligers wederom enorm bedankt voor jullie bijdrage, zo kunnen we blijven koersen in West-Brabant!

Alle uitslagen zijn terug te vinden op onze website (zie onder ‘Uitslagen’ de link naar Mylaps). Volgend weekend zijn we te gast op de prachtige ‘Omloop van het Liesbos’ (Breda). Schrijf allen tijdig in, want het is weer de moeite waard.

Cat. 50 + :

De organisatie en de BWF hadden hier op wat meer deelnemers gehoopt, maar desondanks werd het voor de 24 starters een zeer levendige wedstrijd. Normaliter is deze ronde redelijk selectief en valt de groep wel uit elkaar. Ondanks het hoge tempo waren er diverse uitlooppogingen maar telkens knokte het peloton zich terug naar de koplopers. De favorieten hielden elkaar goed in het oog, waardoor ontsnappen lastig werd. Dit resulteerde uiteindelijk in een bijna massasprint. De voorlaatste ronde ging Guido Vermeiren nog maar eens aan de haal en deze keer had hij wel succes. Hij sloeg een gaatje en een kleine aarzeling in de grote groep was voldoende om de overwinning te pakken. Eerder had hij ook al de superpremie en de meeste punten voor de leidersprijs binnengehaald, alsook diverse andere premies. Dus al bij al heeft de sterkste deze dag ook de winst binnengehaald. Tom Nelen won de sprint van het peloton (2), vlak voor Edwin Raats (3). Het was Ron Veeke die in het peloton als beste 60+ finishte. De hele uitslag is te vinden op onze website uiteraard.

Cat. 50 – :

In deze categorie een mooi deelnemersveld van 30 renners, waarbij ook erg hard gekoerst werd. Helaas waren er ook enkele lekke banden en een valpartij. Ook hier keken de favorieten goed naar elkaar en was ontsnappen heel lastig. Men probeerde het wel keer op keer, maar ondanks alle pogingen resulteerde het niet in een kopgroep, ook niet in de laatste ronden. Uiteindelijk moest een echte massasprint de beslissing brengen en dit was een kolfje naar de hand van Maurik Morbee; zie de mooie finishfoto hierboven! Hij verwees plaatselijk favoriet Jan Dingemanse naar plaats 2 (met Ward van Doren op plek 3). Hiermee pakte Maurik ook meteen de leidersprijs mee naar huis, terwijl de superpremie naar Jan Dingemanse ging.

Cat. Amateurs :

Ook hier een mooi deelnemersveld met 30 sterke renners. Vanaf het begin werd erin geknald en achteraan het peloton stond de deur open. Men moest volle bak gaan om niet gelost te worden. Gedurende de wedstrijd werd het zo toch een beetje een uitputtingsslag. Degene die het beste de kat uit de boom hadden gekeken bleken de tweede helft van de koers nog de meeste energie over te hebben. Na diverse demarrages vonden nu 5 sterke mannen elkaar en kozen het hazenpad. Daarna formeerde zich een achtervolgingsgroep van 7 en zij reden rondenlang op tien seconden van de kopgroep. Echter het gaatje werd niet gedicht en werd de laatste ronden alleen maar groter. Ook daarachter reed het peloton weer op tien seconden, dus alles lag eigenlijk ‘op een zakdoek’, maar dit bleef zo tot het einde. Ook bij de leidersprijs bleef lang ongewis wie deze mee naar huis mocht nemen. De voorlaatste ronde stonden nog drie renners met evenveel punten hiervoor. Het was uiteindelijk Jeroen Rombouts die door zijn overwinning gelijk kwam in punten, maar dan telt de einduitslag het zwaarst. Dus niet alleen de overwinning maar ook de leidersprijs en superpremie gingen naar Jeroen. Dus een zeer geslaagde dag voor hem. Hij boekte binnen korte tijd reeds zijn tweede overwinning, dus met de vorm zit het wel OK.

 

Deel dit bericht