Brabantse WielerFederatie

Laatste Moleneinde koers verreden d.d. 4 september 2022

Vandaag was het weer koers op Moleneind. We hebben daar dit jaar best vaak gereden en dit was de laatste in die reeks. Wederom in zonnige omstandigheden. Het waren dit keer Tom Nelen (50+) en Bjorn Jacquemyn (50-) die de winst pakten.

Cat. 50+:

Er stonden 26 renners aan de start. Het startschot werd om 10:30 gegeven. In de eerste rondes waren vooral Roger van de Waarden en Tony Verschuren die als eerste door kwamen. Ook Govert Tukker reed goed voorin. Na ongeveer half koers ontstond er een kopgroep met Tom Nelen, Ralph Greupink en Tony Verschuuren. Maar Tonny moest de kopgroep na een paar rondes laten gaan. Uiteindelijk was Tom Nelen de snelste voor Ralph Greupink. Theo Leenderts was daarachter de snelste van het peloton.

Uitslag 50+:

1. Tom Nelen
2. Ralph Greupink
3. Theo Leenderts
4. Marcel Lambregts
5. Roger van de Waarden
6. Kees Raats
7. Andre Slager
8. Ronald van Blerck
9. Henry Schut
10. Rene Haast

Cat. 50-:

Bij de 50- vlogen de deelnemers er weer direct in. Het peloton bleef lang bij elkaar. Tegen het eind reden er uiteindelijk toch vier man weg: Sander van Dingenen, Bjorn Jacquemyn, Wim van Roey en Jip Damen. Met nog acht rondes te gaan ontsnapten er nog drie man uit het peloton (Thomas Leys, Ben Coremans en Titte van Laer) en zij probeerden aan te sluiten bij de kopgroep. Het werd nog even spannend of deze groep de oversteek kon maken, maar dit lukte niet. Vervolgens was Bjorn Jacquemyn de snelste, voor Sander van Dingenen en Wim van Roey. Daarachter was Bjorn Tsoi de snelste van het peloton.

Uitslag 50-:

1. Bjorn Jacquemyn
2. Sander van Dingenen
3. Wim van Roey
4. Jip Damen
5. Titte van Laer
6. Thomas Leys
7. Ben Coremans
8. Bjorn Tsoi
9. Paul Elsten
10. Danny Langenberg

Volgende week is het de een-na-laatste koers van het seizoen. De BWF is dan te gast in Hoeven op de mooie omloop van 4.1 km.

Deel dit bericht