Brabantse WielerFederatie

Lekker koersdagje in Hoeven (2 juni 2024)

Hoeven, dat is toch de klassieker onder de BWF koersen? Ja, dat is deze koers absoluut, en wat was de organisatie en de prijzenpot weer optimaal deze zondag. Een “droge zondag” wel te verstaan, eindelijk! Toch even wielervereniging Avanti in het zonnetje zetten. Zij bestaan al 70 jaar en de mannen die nu het bestuur vormen zijn stuk voor stuk oud renners van de BWF. En niet de minste: Kees Cristianen, Rien de Jong, Rini van Zundert en Chris de Baat. Wat zij aan prijzengeld, de vele (super)premies en super leidersprijzen bij elkaar sprokkelden, daar zou een profkoers jaloers op zijn. Chapeau mannen, jullie niet 70 jaar oud, maar 70 jaar jong, ga zo door. We hebben in Hoeven twee levendige koersen gezien met twee goede winnaars met elk een goed verhaal; Tom Nelen bij de 50+ en Hein Biemans bij de 50-.

Cat. 50+:

Maar liefst 40 man aan de start vandaag. Vanaf de start werd er hard gereden voor de aangekondigde premies en dat leidt altijd tot een kopgroep. Dat gebeurde nu al vroeg in de wedstrijd. We zagen niemand anders dan de meest aanvallende renner in deze categorie, namelijk Guido Vermeiren (winnaar van de leidersprijs). Met in zijn wiel Tom Nelen, Lorenzo Arena, Edgar van Meer en zestigplusser Kees van Prooijen. Zij hadden tien seconden voorsprong op drie achtervolgers: Sjoerd Bult, Patrick Bol en Tony Verschuuren, maar deze drie vielen terug in het peloton. Ondanks het kopwerk van o.a. Ron Paffen en de nieuwe BWF kampioen Peter Heymans liep de voorsprong alleen maar op.

We konden ons op gaan maken voor twee mooie sprints. Van de kopgroep was Tom Nelen de snelste, maar -zoals hij later aangaf- zeker niet de sterkste in de koers. Tom is daar eerlijk in en voor hem was het een revanche op het kampioenschap van vorige week. Guido schijnt beslag te hebben genomen op de tweede plaats in alle wedstrijden die hij rijdt dit seizoen, dus ook vandaag weer. Lorenzo had ook zijn eigen verhaal en was al heel blij dat hij mee was en podium reed. Edgar viel daar net naast en Kees was uitermate tevreden met zijn eerste plaats in de 60+ en dankte zijn medevluchters (tweede en derde in de 60+ werden Ron Paffen en Ron Veeke).

De sprint van het peloton was een kolfje naar de hand van Stan Janssen, die Patrick Bol en Ron Paffen voor bleef. Voor een volledige uitslag verwijzen wij u graag naar Mylaps op onze site.

Cat. 50-:

Ook bij de jonge mannen bijna 40 man aan de start. Ook die vlogen er direct in, met o.a. Thomas Leys en Eric Rombouts. Thomas pakte de eerste punten voor de leidersprijs en bleef lang meedoen in dit klassement met twee eerste doorkomsten. Dat deze mannen aan elkaar gewaagd zijn weten we dus eigenlijk was het aanvallen en terug gepakt worden, heel de koers lang. Het gemiddelde lag uiteindelijk op 47 km/uur. Tegen het einde van de wedstrijd zagen we Ben Coremans veel van voren rijden en die pakte zo toch even wat punten voor de leidersprijs mee, die hij uiteindelijk ook won, met daarboven op een superpremie. Lucratief dagje voor Ben.

Ja, en dan gaat de bel voor de laatste ronde en hebben we dik 35 man die allemaal willen winnen, hoe gaat dit aflopen? We zien de voorrij auto -met als chauffeur de oud BWF-renner Theo van der Velde- voor de laatste maal passeren en daarachter een dik peloton, waar enkele renners vooraan zitten die we ook hadden verwacht om daar te zitten. Het was Hein Biemans die de snelste benen had deze keer, met op enkele centimeters van hem Joachim Raeymaekers en Pierre van den Kieboom, zij pakten plaatsen twee en drie. De rest van de top 10, Rik Smets, Brent Broosus, Ben van Baelen, Kampioen Dennis Mijnsbergen, Rino Sprangers, Bjorn Tsoi en amateur kampioen Stefan Laurijsen, zijn allemaal ook supersnel, maar hadden net niet de benen van Hein Biemans, die na de voortreffelijke organisatie van het BWF-kampioenschap een heerlijk en vrij gevoel had en zo weer een mooie overwinning kon vieren had met zijn ploegmaten. Voor de volledige uitslag zie de Mylaps op onze site.

Zondag 9 juni a.s. zijn we te gast in Breda bij de ‘Ronde van het Liesbos’ voor een A koers. Tot dan!

Deel dit bericht