Brabantse WielerFederatie

Mooie koers op een zomers ‘Pannenhoef’ d.d. 10 juli 2022

De ontvangst was vandaag in Rijsbergen; de ronde van Pannenhoef. We hebben mooie wedstrijden gezien op dit prachtige parkoers, met veel inschrijvers op een heerlijke zomerse zondag. Een 120-tal renners had zich ingeschreven in de diverse categorieën, waaruit sterke winnaars zijn gekomen. Bij de dames was het de WFN kampioene Chantal Verstraten, bij de 50+ was het de BWF kampioen Tom Nelen (hierboven op de foto met onze speaker Jan), bij de 50- was het ook al de BWF kampioen, Jan Dingemanse, en bij de amateurs werd het Peter Behiels.

Hulp ?

Voor aanvang van elke wedstrijd heeft het bestuur gevraagd aan de renners om eens na te denken om voor volgend jaar iets terug te doen als vrijwilliger binnen de BWF. Wij komen echt mensen te kort om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren, in de vorm van juryleden, verkeersregelaars, als ook bestuursleden.

Hoe meer renners of gegadigden zich melden, hoe minder werk we elk hebben en kunnen we koersen blijven organiseren. Als u interesse heeft of u weet iemand (familie? kennissen?), meldt het ons!

Cat. 50+  (en Cat. Dames) :

Hier 32 mannen en 6 dames aan de start. Alle wedstrijden gingen vandaag van start met een 3 ronden klassement, wat direct het ‘spel op de wagen’-effect heeft. Tom Nelen en Tjeerd Mijzen trokken er vanuit de eerste ronde direct aan, gevolgd op een kleine achterstand door het peloton. Het klassement werd uiteindelijk gewonnen door Tjeerd Mijzen, die helaas later wegviel door een lekke achterband. Achter de koplopers kwam een groepje van vier renners met daarin Roger van de Waarden, Tony Verschuren, Erwin Bollen en Guido Vermeiren aansluiten. Gezamenlijk bouwden zij de voorsprong uit naar twee minuten. Echter twee ronden voor het einde ging het toch wat te snel voor Tony Verschuuren en Roger van de Waarden.

Uiteindelijk sprintte Tom Nelen naar de overwinning, net voor Erwin Bollen en Guido Vermeiren. De pelotonsprint werd gewonnen door Kurt van de Plas, net voor Jeroen van Loon.

Bij de dames was de overwinning voor Chantal Verstraten, die ruim voor Marjolein de Vliegher sprintte en Simone Linders. De andere dames waren toen al gelost uit het gezamenlijke peloton.

Uitslag 50+:

 1. Tom Nelen
 2. Erwin Bollen
 3. Guido Vermeiren
 4. Tony Verschuuren
 5. Roger van de Waarden
 6. Kurt van de Plas
 7. Jeroen van Loon
 8. Johan Pemen
 9. Kees Raats
 10. Michele Somers

Uitslag 60+:

 1. Hans Lap
 2. Rene Haast
 3. Walter Marynissen

Cat. 50- :

Vandaag weer een mooie groep van 57 starters.

Helaas hadden we hier te maken met een technische storing met de laptop; we konden geen namen aan de nummers plakken en dan is het moeilijk om een ieder te herkennen.

Het 3 ronden klassement werd gewonnen door Bjorn Jacquemyn, die zich veelvuldig van voren liet zien van het gesloten peloton. Er was geen ontsnapping mogelijk daar de snelheid bijzonder hoog lag. Uiteindelijk zou het dus een pelotonsprint worden, die verrassend gewonnen werd door onze kersverse BWF kampioen Jan Dingemanse. Dit voor de dus sterk aanwezige Bjorn Jacquemyn en Brent Broosus, die de laatste wedstrijden ook steeds sterk finisht.

Een mooi actiefilmpje van die sprint vinden we op het youtube kanaal van Roberto Secci: https://www.youtube.com/watch?v=KUr-Q-p65SE

Uitslag 50-:

 1. Jan Dingemanse
 2. Bjorn Jacquemyn
 3. Brent Broosus
 4. Roberto Secci
 5. Rugnummer 72
 6. Joachim Raeymaekers
 7. Rugnummer 68
 8. Marcel van der  Meulen
 9. Rugnummer 87
 10. Kevin Aernouts

Alle andere renners hebben hun prijs ook ontvangen na inlevering van hun nummers.

Cat. Amateurs:

Ook hier een prettige opkomt, met 24 deelnemers. Ook hier een snelle start, vanwege het 3 ronden klassement. Dit werd een prooi van Thomas Leys (winnaar), Jasper van Cant en Jurgen Verbocht. In de vijfde ronde zagen we plots een kopgroep ontstaan van zeven renners, die stand wist te houden tot het einde, terwijl het peloton uiteen viel in twee stukken. We dachten dat de koers daarmee al was gedaan, maar de laatste twee ronden moest er toch gas worden gegeven door de koplopers, omdat de achterliggende groep sterk terug kwam, onder aanvoering van Matthias van Rooy en Thomas Leys. Achteraf duurde de wedstrijd net te kort om de aansluiting te volmaken, maar spannend werd het wel.

De sprint van de koplopers mocht er zijn, krachtig en heel sterk gewonnen door Peter Behiels, met er vlak achter de strijd van Jasper van Cant, Stefan Laurijssen en Rino Sprangers.

De overige renners kwamen pluksgewijs, moe maar voldaan, over de finish gesprint, vechtend voor elk plaatsje in de uitslag, en zo moet dat ook.

Uitslag Amateurs:

 1. Peter Behiels
 2. Jasper van Cant
 3. Stefan Laurijssen
 4. Rino Sprangers
 5. Kevin van den Broeck
 6. Christophe Haest
 7. Tom van Eyck
 8. Matthias van Rooy
 9. Thomas Leys
 10. Roel van Gameren

Moleneind 24 juli:

Over twee weken op 24 juli staat er een wedstrijd gepland op het Moleneind in Breda. Bij voorinschrijving van minder dan 25 renners wordt deze wedstrijd afgelast, bij inschrijving tussen 25 en 50 renners wordt het een gezamenlijke wedstrijd en bij meer dan 50 inschrijvingen worden het 2 wedstrijden 50+ en 50-.

Deel dit bericht