Brabantse WielerFederatie

Mooie wedstrijden in de drie categorieën in Terheijden d.d. 16 april 2023

Dan sta je vroeg op de zondagochtend op om naar de koers te gaan, je kijkt uit het raam en je ziet dat het alweer nat is. Gelukkig bleef het bij wat spetters en is de grote omloop in Terheijden echt wel koers-waardig. De grijze dat was gelukkig geen belemmering voor 104 renners om af te zakken naar het mooie Terheijden van de wielervereniging met dezelfde naam. In elke categorie was er volop spanning en veel te doen en kregen we verrassende winnaars met Chris Maas (50+), Tom van de Vloet (50-) en Jorick Hein (amateurs), maar daar komen we in het verslag op terug.

Volledige uitslag via Mylaps : https://results.sporthive.com/events/PC2164760

Cat. 50+:

36 starters (inclusief 2 dames) viel niet tegen met dat natte weer in de ochtend. Vanaf de eerste doorkomst hadden we al drie koplopers, die heel de wedstrijd voorop zijn gebleven: Guido Vermeire, Tom Nelen en Chris Maas. Na enige ronden kregen we daarachter, steeds op een 30 seconden Loek Graafmans (15 jaar oud), zijn vader Cas Graafmans en ‘good old’ Peter de Koning. Uit het peloton ontsnapten later nog een achttal renners en zo waren de meeste van de 15 eindprijzen reeds vergeven.

De sprint van de kopgroep was een nipte overwinning voor Chris Maas, vóór Tom Nelen en Guido Vermeiren (die wel de leidersprijs mee mocht nemen). Opmerkelijk is deze zege van de 60+ coureur Chris Maas, die dus 2 maal op het podium mocht komen voor de ‘eeuwige roem’, de bloemen en prachtige foto’ van onze Ad.

En zeker ook de 4e plaats valt op: de jeugdige Loek Graafmans. ‘Chapeau’, riepen wij voluit in de jurybus. Lotte van Mariënboer mocht ook het podium op om de ruikers in ontvangst te nemen als eerste dame, voor Alexandra van de Meer.

Cat. 50-:

Ondanks dat het parkoers al wat opdroogde bleef het heel fris zo in het open veld. Toch werden we hier ook verblijd met 38 inschrijvers.

Hier hebben wij een totaal andere wedstrijd gezien: vele aanvallen, met in het begin een hele actieve BWF-kampioen Jan Dingemans, die zo al snel de leidersprijs veilig stelde. Ook Sam Cordy, die rondes vooruit het peloton reed, maar toch niet echt weg kwam, kreeg onze bewondering. Alles wees er op dat er een sprint aan zat te komen. En óf er die kwam, breeduit over de weg stormde het pak op ons af en dank zij het Mylaps-systeem hebben wij een juiste uitslag weten te noteren.

Tom van de Vloet was de verrassende winnaar, daar wij de snelle mannen als Dennis Mijnsbergen, Joachim Raeymaekers en Jan Dingemans hadden verwacht. De tweede plaats was voor de ras aanvaller Sam Cordy en -terug van weg geweest- ging Bjorn Tsoi als derde over de finish, met achter hem het hele peloton.

Cat. Amateurs:

Met 30 starters een mooi peloton op het inmiddels volledig droge parkoers. Deze groep reed direct een hoog tempo, met snelheden van tegen de 50 km. per uur (wat wij ook konden lezen op de verkeer-snelheidsmeter op 100 meter na de finishlijn). Zoals bij de vorige wedstrijd ook hier een renner, Nelson Peetoom, die heel actief was en ook zo de leidersprijs veilig stelde. Ondanks de vele premies die aan werden gekondigd om de wedstrijd open te breken was er niemand in staat om echt weg te rijden. Dit kun je dan ook zien aan het leidersprijs klassement; van de de 24 ronden kwam Nelson 6 keer als eerste door en daarna hadden we nog 11 renners met 1 of hooguit 2 doorkomsten als eerste.

Maar dan kwam het alsnog, met nog twee ronden te gaan zage we 3 renners vooruit rijden op de groep. En waar iedereen dacht ‘die zijn een vogel voor de kat’, vergrootten die mannen hun voorsprong. Met het ingaan van de laatste honderd meter kwam er een renner licht naar voren en pakte zo de overwinning stomverbaasd mee…  zijn allereerste overwinning ooit, en dat is super toch! Bravo Jorick Heijn.
Zijn twee metgezellen Dirk van Leuken en Roel van Gameren tekenden voor plaatsen twee en drie.

Afsluitende opmerkingen:

Voor alle uitslagen van deze mooie en verrassende wedstrijden verwijzen wij u graag naar Mylaps (we nemen voortaan de rechtstreeks link op in het wedstrijdverslag).

Met de foto-opslag hadden we enige tijd problemen, maar inmiddels is het foto-bestand weer op orde. Je vindt er de foto’s vanaf begin 2020 en de laatste koers is altijd binnen 1 of 2 dagen online.

Volgende wedstrijd is op 23 april in Galder, waar we weer een mooie zeer grote omloop hebben en een A-programma.

Nog een opmerking van de jury naar de renners toe: als je zelf uit de wedstrijd stapt, meld je dan af aan de jury. En heel belangrijk is het volgende: passeer niet tijdens het inrijden/uitrijden of als je gaat inschrijven over de finishmat, wat een hoop onrust geeft in het Mylaps systeem. Alvast bedankt voor jullie begrip hiervoor.

Deel dit bericht