Brabantse WielerFederatie

Nelen en Cordy winnen in Hoeven d.d. 11 september 2022

Laten we eerst maar eens de organisatie van deze klassieke BWF koers danken voor de uitstekend geregelde wedstrijd. Een prachtige grote omloop met een leidersprijs, een superpremie, 30 wedstrijd premies, 15 eindprijzen en prachtige bloemen voor elke categorie. Gelukkig hebben vele coureurs de weg naar Hoeven weten te vinden, met 35 renners bij de 50+ en maar liefst 50 renners bij de 50-. Vanuit de jurybus hebben we 2 absoluut mooie wedstrijden gezien met als winnaars Tom Nelen (50+) en Sam Cordy (50-).

Cat. 50+:

De eerste 3 ronden werden in een razend tempo afgewerkt waardoor er niemand kon ontsnappen, wat we ook constateerden aan de doorkomst van de verschillende renners die streden om de leidersprijs. Bij vele coureurs deed dat behoorlijk pijn, behalve bij Tom Nelen. Die opende de debatten echt door enkele ronden met een lichte voorsprong op het peloton als eerste de finishlijn te passeren en zich zo te  verzekeren van de leidersprijs en later ook van de superpremie.

Halverwege koers zagen wij een kopgroep van zes renners, met een achtervolgende groep van zeven renners, ontstaan. Het peloton was gezien en restte nog slechts de 14e en 15e plaats in de uitslag. Het hele verloop van de koers bleef dit zo gehandhaafd en zo gingen we de finaleronde in. Tom Nelen kwam afgetekend als eerste over de finish, de sprint voor de plaatsen 2 en 3  van de kopgroep werd gewonnen door Erwin Bollen, voor Ralph Greupink.

Uitslag 50+:

 1. Tom Nelen, Essen
 2. Erwin Bollen, Diepenbeek
 3. Ralph Greupink, Zoetermeer
 4. Patrick Bol, Hoeven
 5. Marcel Webers, Milsbeek
 6. Guido Vermeiren, Rijkevorsel
 7. Marcel Lambregts, Haaften
 8. Edwin Driessen, Utrecht
 9. Tony Verschuuren, Fijnaart
 10. Roger van de Waarden, Tilburg
 11. Govert Tukker, Schoonhoven
 12. Hans Schuurman, Utrecht
 13. Martijn Colsen, Prinsenbeek
 14. Theo Leenderts, Rotterdam
 15. Ron Veeke, Schijf (winnaar 60+)

Uitslag 60+: (1) Ron Veeke, Schijf. (2) Rene Haast, Rijsbergen en (3) Eddy Vermeiren, Meerle

Cat. 50-:

Zoals al vermeld een heel mooi deelnemersveld van 50 renners, die vanaf de start met een gemiddelde van dik 44 km/u de wedstrijd afraffelden in amper 70 minuten. Probeer maar eens weg te rijden in je eentje bij deze snelheid, dat is alleen weggelegd voor de profs denken wij. De hele koers hebben wij een compleet peloton voorbij de jurywagen zien rijden, met bijna elke ronde een andere renner die de punten pakte voor de leidersprijs. Slechts twee renners hadden bij in het ingaan van de laatste ronde 2 punten: Thomas Verdonck en BWF kampioen Jan Dingemanse. Met andere woorden: 11 renners maakten kans op die leiders prijs en wel diegene die de wedstrijd zou winnen en al een punt had gepakt in de voorgaande rondes.

De massasprint werd met overmacht gewonnen door Sam Cordy, met vlak daarachter Jan Dingemanse en Joachim Raeymaekers, net voor de rest van het hele pak. Jan Dingemanse werd zo winnaar van de leidersprijs, alwaar hij zeer content mee was.

Uitslag 50-:

 1. Sam Cordy, Sint-Job
 2. Jan Dingemanse, Etten-Leur
 3. Joachim Raeymaekers, Essen
 4. Matthias Krols, Turnhout
 5. Bjorn Tsoi, Kapellen
 6. Sven Schoenmaekers, Hoogstraten
 7. Thomas Verdonck, Wouwse Plantage
 8. Brent Broosus, Huijbergen
 9. Dieder Roubal, Kwadendamme
 10. Sander van Dingenen, Vosselaar
 11. Roberto Secci, Tilburg (winnaar van de superpremie)
 12. Jonas Laruelle, Brasschaat
 13. Wiebe de Jong, Tilburg
 14. Ward van Doren, Essen
 15. Jip Damen, Rijen

Volgende week sluiten wij het seizoen 2022 af met de prachtige omloop in Nispen (Borteldonk) met een A wedstrijd. Schrijf je op tijd digitaal in en geef nog een keer alles om het seizoen met een super goed gevoel af te sluiten.

PS: Misschien wil je ons wel helpen het volgend seizoen als vrijwilliger, meldt je dan zeker aan! We kunnen de hulp gebruiken.

Deel dit bericht