Brabantse WielerFederatie

Openingskoers Bergen op Zoom d.d. 3 april 2022 een succes.

Vandaag stond de openingskoers op het programma, georganiseerd door Wielercomité Bergen op Zoom. In totaal wisten 88 deelnemers de weg naar de start te vinden. De winnaars waren Rens Schalk (50+), Ben Coremans (50-) en Glenn van Nierop (amateurs). Zij trokken vervolgens als eerste klassementsleiders de nieuwe truien aan, die dit jaar zijn gemaakt en gesponsord door Yarn Cycling Wear.

Cat. 50+:

Als eerste mochten de 50+ers het parkoers gaan verkennen. Aan de start melden zich 29 renners. Er werd een onrustige koers gereden met verschillende ontsnappingspogingen van o.a. Marcel Verhagen, Rens Schalk, Tom Nelen en Andy van Loon. Halverwege de wedstrijd reed er, met succes, een groepje van 8 man weg met: Rens Schalk, Marcel Verhagen, Tonny Berends, Johan Pemen, Roger van de Waarden, Anton Graumans, Tom Nelen en Kees van Prooijen. In een aantal ronden creeërde de kopgroep een voorsprong van bijna 2 minuten. Twee ronden voor het eind wist er een man te ontsnappen: Rens Schalk. Dit hield hij tot het einde van de koers vol en hij kwam dan ook met een voorsprong op de kopgroep binnen. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Roger van de Waarden voor Johan Pemen.

Ook dit jaar huldigen wij binnen de 50+ apart de top-3 van de 60+. De winnaar in die groep werd Kees van Prooijen.

Uitslag 50+:
1. Rens Schalk
2. Roger van de Waarden
3. Johan Pemen
4. Tom Nelen
5. Tonny Berends
6. Marcel Verhagen
7. Kees van Prooijen
8. Anton Graumans
9. Ad Slingerland
10. Matthieu Hendriks

Uitslag 60+:
1. Kees van Prooijen
2. Frank Suys
3. René Haast

Cat. 50-:

Na de 50+ was het de beurt aan de 50- om hun koers te rijden. Er stond een groep van 37 renners aan de start. Na drie ronden werd er een kopgroep van 8 man gecreëerd, met: Ben Coremans, Ben van Baelen, Jason Nieuwkerk, Yannick Sprangers, Sven Vonk, Iroy Cosse, Jean-Pierre Bolsius en Bodhi de Baat. Deze groep bouwde iedere ronde hun afstand steeds verder uit, mede door afstoppend werk van ploeggenoten in het peloton. In de laatste ronde reed Ben van Baelen weg, maar helaas kon hij dit niet volhouden tot aan de finish. Hierdoor won zijn ploegmaatje Ben Coremans de sprint, voor Yannick Sprangers en Sven Vonk. De peloton sprint werd gewonnen door Teun van Poppel voor Roy van den Heuvel.

Uitslag 50-:

 1. Ben Coremans
 2. Yannick Sprangers
 3. Sven Vonk
 4. Iroy Cosse
 5. Jason Nieuwkerk
 6. Jean-Pierre Bolsius
 7. Ben van Baelen
 8. Bodhi de Baat
 9. Teun van Poppel
 10. Roy van den Heuvel

Cat. Amateurs:

Bij de amateurs stonden er 22 renners aan de start. In de eerste ronde reed Glenn van Nierop gelijk weg van het peloton. Helaas voor hem was hij de volgende ronde weer teruggepakt. Hier liet hij het echter niet bij zitten. Enkele ronde later ging hij er samen met Stefan Laurijssen vandoor. Deze twee kleppers liepen steeds een beetje uit op het peloton. Gingen ze de koers beslissen in de sprint of zou er iemand eerder weg rijden? Glenn wilde het niet op de sprint aan laten komen en ging er in de laatste ronde vandoor. Hij wist de afstand tot Stefan verder uit te laten lopen en won daarmee de koers. De pelotonsprint werd gewonnen door Carlo van Doorn, voor Wim van Roey en Mike Kruijthof.

Uitslag amateurs:

 1. Glenn van Nierop
 2. Stefan Laurijssen
 3. Carlo van Doorn
 4. Wim van Roey
 5. Mike Kruijthof
 6. Lars Adriaansen
 7. Jip Damen
 8. Joeri Lambrechts
 9. Joachim Raeymaekers
 10. Christian Dirven

Volgende week wordt er door ons geen koers georganiseerd, maar wij hopen iedereen graag terug te zien over twee weken op de mooie ronde van Terheijden.

Deel dit bericht