Brabantse WielerFederatie

Openingskoers verreden d.d. 2 april 2023

Eindelijk, na de vele regen en zelfs een afgelaste koers konden we het nieuwe wielerseizoen van de BWF starten op een droge wielerbaan in Rucphen. Oké, het was best fris met een stevige wind, maar dat levert meestal een mooie koers op. De rapste mannen van deze dag bleken Benny Claes (50+) en Joeri Lambrechts (50-). Bij deze openingskoers hadden we nog geen aparte amateurcategorie; komende zondag 9 april in Schijf wel.

Cat. 50+:

Bij de 50+ hadden we 21 man en 1 dame, die tot half wedstrijd bij elkaar in het wiel bleven rijden. Op zich niet vreemd met die wind, maar ineens was er dan toch een kopgroep van acht renners en daarachter een groep van nog zes renners. Alle andere renners die hier niet bij zaten werden toch wel op achterstand gereden en de koers was voor hen gedaan. Eendrachtig werd er in beide peletonnetjes samen gewerkt, maar de wedstrijd lag in een plooi. In de kopgroep waren het vooral de latere winnaar Benny Claes, Tom Nelen en Kees van de Sande die het probeerden om een grotere schifting te maken, maar de stevige wind speelde hier echt wel parten.

Uiteindelijk kregen we een sprint, waar Benny Claes net iets sneller was dan de sterk opkomende Ton Nelen en Edgar van Meer. Van het tweede peloton was Peter Pouwels de snelste. Opmerkelijk toch is de keurige vijfde plaats voor de 60+er Ralph Greupink.

Cat. 50-:

Bij de 50- hadden we een mooi deelnemersveld van 41 renners die, zoals we wel gewoon zijn, er direct invliegen. En dat heeft altijd gevolgen voor enkele renners die misschien wat minder getraind zijn of later opgestart zijn. Zo zagen we dat we al vrij snel een kopgroep hadden van tien renners, die uiteindelijk ook voor de winst ging strijden. Daarachter een groep van een 15-tal renners, die zich toch niet zomaar naar de slachtbank lieten brengen en nog vrij kort naderden. Maar na verloop van tijd werd de afstand toch wel meer dan 30 seconden en je zag renners echt afzien en dat eiste zijn tol op dit zware rondje.

In de kopgroep hadden enkele mannen nog goede benen en een hoop lef en lieten dat graag zien; we noemen Joachim Raeymaekers, Wim van Roey en Rik Smets. Achteraf kan je zeggen dat zij misschien toch wel iets teveel van hun krachten hadden verspeeld, want in de eindsprint was het heel duidelijk Joeri Lambrechts voor Marcel van der Meulen en Joachim Raeymaekers. Zij konden het podium op voor de bloemen en vereeuwiging door onze fotograaf Ad.

Voor de gehele uitslag verwijzen wij jullie graag naar Mylaps (de link vindt je via deze website van de BWF, onder ”uitslagen”). Hier kun je alles terug vinden, zoals het aantal gereden ronden, de totaal tijd van de wedstrijd, je snelste ronde en gemiddelde snelheid.

Zondag 9 april a.s. zijn we te gast in Schijf op een prachtige grote omloop van 7,5 km met veel premies, een prestatieprijs en natuurlijk de bloemen en eeuwige roem.

Deel dit bericht