Brabantse WielerFederatie

Prachtige dag BWF kampioenschappen op Liesbos d.d. 26 juni 2022

Onder goede omstandigheden werden de BWF kampioenschappen verreden; weinig wind en niet te warm, wel veel bewolking, maar dat was geen nadeel. Ook veel renners aan het vertrek, verdeeld over de drie categorieën. Deze ingrediënten zorgden ervoor dat er mooie wedstrijden te zien waren aan de rand van camping Liesbos, waar de permanence en start/finish gevestigd waren. Met zo’n camping erbij ook lekker veel publiek, die kon genieten van aantrekkelijke koers. En organisator Hans Voesenek had ter plaatse nog een aantal extra activiteiten georganiseerd, dus er was voor ieder wat wils.

We hebben drie mooie nieuwe kampioenen. Bij de 50+ was de sterke Tom Nelen winnaar, bij de 50- was het plaatselijk favoriet Jan Dingemanse en bij de amateurs werd Rino Sprangers uit Rijkevorsel de nieuwe kampioen. Alhoewel hij niet als eerste de finish passeerde. Dat was Jimmy de Bruin uit St. Jansteen; hij won de open wedstrijd, maar had geen BWF licentie en kon dus ook geen BWF kampioen worden.

Het bestuur feliciteert de nieuwe kampioenen van harte en ziet hen het komend jaar graag verschijnen in het roodwit-geblokte shirt van onze sponsor Yarn Cycling Wear.

Cat. 50+:

Zoals gezegd een mooie groep renners aan het vertrek; 34 mannen en 2 dames. Nadat organisator Hans Voesenek de renners op pad had gestuurd kregen we meteen een levendige wedstrijd. Diverse uitlooppogingen werden gesignaleerd, waarbij vooral Kees van de Sande, Roger van de Waarden, Tony Verschuuren en Andre Grootveld erg actief waren. Desondanks bleef de groep vrij lang bij elkaar. Door het hoge tempo kon er geen verschil gemaakt worden. Roger van de Waarden kaapte het 3 ronden klassement weg en sprokkelde tevens genoeg punten bij elkaar om ook de leidersprijs later in ontvangst te nemen. De superpremie was voor Kees van de Sande en zo waren we al op 2/3 van de wedstrijd gekomen. Plots verscheen daar dan toch een kopgroep van 9 man die goed samenwerkte en waarin ook de meest sterke renners vertegenwoordigd waren. Guido Vermeiren deed nog een gooi naar de leidersprijs, maar kwam 1 puntje tekort. De 9 man bleven bij elkaar, dus was het afwachten wie de beste positie koos voor de spurt. Johan Pemen ging deze aan, maar werd geremonteerd door Tom Nelen die zijn belagers nog net van het lijf hield. Gezien het wedstrijdbeeld een zeer terechte winnaar ook.

Uitslag 50+:

1. Tom Nelen, Essen (BWF kampioen)
2. Ralph Greupink, Zoetermeer
3. Tony Verschuuren, Fijnaart
4. Andre Grootveld, Zoetermeer
5. Roger van de Waarden, Tilburg
6. Guido Vermeiren, Rijkevorsel
7. Kees van de Sande, St. Willebrord
8. Johan Pemen, Rijsbergen
9. Martijn Colsen, Prinsenbeek
10. Theo Leenderts, Rotterdam
11. Martijn Harteloh, Dordrecht
12. Henk van Lijsdonk, Achel
13. Henk Ceelen, Ouderkerk aan de IJssel
14. Rocky van Zundert, Teteringen
15. Andy van Loon, Oud-Gastel
16. Walter Marijnissen, Zoersel (1e van de 60+)
17. Kees Raats, Roosendaal
18. Hans Schuurman, Utrecht
19. Herman Kroezen, Beringen
20. Willem Hus, Voorburg

Cat. 50- :

Ook bij deze categorie een mooi groep: 51 deelnemers. Het was een wedstrijd met een hoog tempo; de snelheidsmeters van de renners gaven gemiddeld 44 km/u aan. Desondanks diverse uitlooppogingen, maar met dat gemiddelde was het niet houdbaar om lang voorop te blijven rijden. Joachim Raeymaekers was actief in de beginfase en scoorde binnen 5 ronden al 3 punten voor de leidersprijs. Niemand kwam daar nog overheen, dus die was binnen voor hem. Het 3 ronden klassement ging naar Frank Mertens uit Minderhout en de superpremie naar Teun van Poppel uit Geldrop. Deze Teun van Poppel probeerde enkele ronden voor het einde samen met plaatselijk favoriet Ben Coremans nog een beslissing te forceren, maar het was onbegonnen werk tegen de jagende meute. Alles kwam in de voorlaatste ronde weer samen en niemand kon nog meer ontsnappen. De eindsprint werd vroeg ingezet en de andere plaatselijke favoriet, Jan Dingemanse, had het beste getimed voor zijn ultieme jump. Met een fietslengte voorsprong klopte hij Brent Broosus (vorige week ook al 2e) en alle andere renners en reed zo naar zijn 1e BWF overwinning en dus meteen naar het kampioenschap. Zie de mooie aankomstfoto hierboven van onze fotograaf Ad.

Uitslag 50-:

1. Jan Dingemanse, Etten-Leur (BWF kampioen)
2. Brent Broosus, Huybergen
3. Jelle Andries, Berlaar
4. Joachim Raeymaekers, Essen
5. Swen Vonk, Bergschenhoek
6. Teun van Poppel, Geldrop
7. Pierre van den Kieboom, Hoogerheide
8. Ben Suykerbuyk, Essen
9. Bodhi de Baat, Nieuw Vossemeer
10. Dennis Mijnsbergen, Bergen op Zoom
11. Tim Donckers, Loenhout
12. Ward van Doren, Essen
13. Pim Dictus, Hoeven
14. Tom Jansen, Essen
15. Iroy Cosse, Wouwse Plantage
16. Frank Mertens, Minderhout
17. Sven van de Graaf, Den Haag
18. Ben Coremans, Etten-Leur
19. Wiebe de Jong, Tilburg
20. Sjoerd Bult, Rhoon

Amateurs:

Ook bij de amateurs een mooie groep, 35 deelnemers uit alle windstreken, en het zelfde wedstrijdbeeld. Heel veel activiteit en vluchtpogingen, echter zonder een beslissende afscheiding te kunnen verwezenlijken. Een zeer actieve Peter Stienstra uit Venlo greep het 3 ronden klassement en scoorde tevens gretig punten voor de leidersprijs die hij ook op zak stak. Daarnaast was hij ook de snelste voor de superpremie en was dus niet voor niets uit Venlo gekomen. Enkele ronden voor het einde bleek dan toch de beslissing te vallen. 11 renners reden een kleine voorsprong bij elkaar en het zag er naar uit dat hier de winnaar bij gezocht moet worden. Ook de laatste ronde gingen ze nog in met een redelijke voorsprong op het jagende peloton, echter zat er nog zoveel power in dit peloton dat in de laatste hectometers alles nog samenkwam en een massaprint onvermijdelijk bleek. Hieruit kwam Jimmy de Bruin uit St. Jansteen als snelste naar voren; hij klopte Rino Sprangers en Bram Mens met duidelijk verschil. Deze drie renners op het podium dus voor de open wedstrijd. Rino Sprangers was de eerste BWF licentiehouder die over de finishlijn kwam en hij kreeg zodoende het BWF kampioensshirt uitgereikt.

Uitslag Amateurs:

1. Jimmy de Bruyn, St. Jansteen
2. Rino Sprangers, Rijkevorsel (BWF kampioen)
3. Bram Mens, Wateringen
4. Eise Mentje de Vries, ’s-Gravenhage
5. Peter Behiels, Oostmalle
6. Jip Damen, Rijen (2e BWF renner)
7. Matthias van Rooy, Retie
8. Dimtri Mulder, Bergen op Zoom
9. Robbert Schaap, Leidschendam
10. Jeroen Wesselius, Zoetermeer
11. Jeroen Rombouts, Kaatsheuvel
12. Peter Stienstra, Venlo
13. Sven Schoenmaekers, Hoogstraten
14. Nick Riddy, Veghel
15. Guus de Graauw, Chaam
16. Thijs van der Bijl, Nijmegen
17. Pieter Israel, Kruiningen
18. Wim van Roey, Beerse
19. Kevin van den Broeck, Rijkevorsel
20. Sipke Castelein, Leiden

Wij hopen alle renners weer terug te zien te zien de komende weken met prachtige omlopen. Te beginnen met Oud Gastel volgende week en Rijsbergen-Pannenhoef de week erna. Schrijf tijdig in om aan deze mooie koersen deel te nemen. Tot snel !

Deel dit bericht