Brabantse WielerFederatie

Prachtige koersdag op Oud Gastel ”De Stoof” d.d. 30 april 2023

Eindelijk, daar was ie dan, de eerste voorjaarsdag met volop zonneschijn, weinig wind en heerlijke koers op een prachtig mooie omloop van 2100 meter. Genieten geblazen. De organisatie had er weer alles aangedaan om het voor de renners zo aantrekkelijk mogelijk te maken: per categorie 20 eindprijzen, een leidersprijs, drie ronden klassement, een superpremie en vele, vele premies met tenslotte een prachtig podium met super mooie bloemen. Negentig renners waren naar Oud Gastel afgereisd om een van deze prijzen te pakken en er koers te maken. Uiteindelijk gingen Cris Maas (50+) , Joachim Raeymaekers (50-) en Eloy Raas (amateurs) er met de hoogste eer naar huis.

Cat. 50+:

Een mooi peloton van 28 man ging van start. Met daarin twee jonkies van 15 jaar, wat volgens de reglementen is toegestaan (nieuwelingen kunnen mee met 50+). En laat nou deze twee jonge knapen de koers openen en volop de aanval ingaan en zo ook de eerste premies meepakken. Totdat Cris Maas (60+) zich erbij aansloot en ja, dan weet je het wel. Eendrachtig werkten zij samen aan de voorsprong en bouwden die op tot een niet meer overbrugbare afstand voor het peloton. De dikste envelop van het 3-ronden klassement ging naar Bob Overdevest (pakte ook de leidersprijs), voor Lars van Oord en Cris Maas.

Uiteindelijk kwam er wel reactie uit het peloton, van Ton Berends en Edwin Raats, maar dat was voor plaats 4 en 5 in de uitslag… de vogels vooraan waren gevlogen. We verwachtten een mooie sprint van de kopgroep en die kwam er ook. De sprint leek voor Lars van Oord te worden, maar het was toch weer die “sterke krijger” Cris Maas die er overheen kwam. Bob Overdevest op plek 3.

Voor het peloton restte de 6e plaats en die was voor Peter Heymans, voor Tony Verschuuren en Matthieu Hermans.

60+
De bloemen voor deze mannen gingen naar Cris Maas, voor Ron Veeke en Martin de Peuter.

Cat. 50-:

Met 36 renners aan de start beloofde het een mooi spektakel te gaan worden en dat werd het ook. In het begin vele aanvallen, van o.a. Sven Vonk en Rogier van der Waarden, voor punten om de leidersprijs en de aangekondigde premies. Het 3-ronden klassement ging naar Sven Vonk, voor Rogier van der Waarden en Jeroen Slootmans. Lang bleef alles tezamen en hadden eerder genoemde renners, met Joachim Raeymaekers, de meeste kans om de leidersprijs binnen te hengelen.

Met nog zeven toeren te doen zagen we Joachim consequent op kop van het peloton rijden om uiteindelijk de drie laatste ronden ervan weg te rijden en zo de leidersprijs evenals de overwinning te behalen. Bravo, zonder meer top gedaan! (wat nog straffer is te vermelden is dat op Strava later zichtbaar was dat Joachim na deze koers linea recta doorreed naar het kampioenschap van Essen om daar nog 16e te worden…).

Yannick Sprangers, die daags voordien nog TMZ kampioen werd, reed een mooie wedstrijd, door rondes voor het peloton uit te rijden voor de 2e plaats. In de laatste twee doorkomsten zagen we Tom van de Vloet alles er aan doen om derde te worden wat uiteindelijk nipt lukte. Proficiat voor deze drie kleppers!

Bjorn Tsoi kon heel goed leven met zijn 4e plaats, sprak ie achteraf, nadat hij in de sprint afgerekend had met kampioen Jan Dingemanse en Marcel van der Meulen.

Cat. Amateurs:

Ook hier een leuk peloton van 26 man, die voor de vele te verdienen prijzen gingen en er een pittige snelheid op na hielden van dikwijls 45 km per uur. Al heel snel konden wij zeggen dat de wedstrijd in een plooi lag. Met Eloy Raas en Thomas Verdonk hadden we twee koplopers van eerste klas, die niet meer stil vielen. Zij waren het ook die de meeste premies samen verdeelden, totdat Philippe de la Montagne als enige de oversteek kon maken, klasse hoor! Deze drie renners maakten de wedstrijd en wat het peloton ook probeerde, ze kwamen geen seconde dichterbij.

Het 3-ronden klassement ging met de dikste envelop naar De La Montagne, voor Verdonk en Raas. De leidersprijs was dan weer voor Eloy Raas, die ook in de eindsprint duidelijk het sterkste was van zijn mede kompanen Thomas Verdonk en Philippe de la Montagne. Op 40 seconden achterstand sprintte Mischa Beks naar plaats 4, voor Hein Biemans en Bjarne Maton.

Wij danken de organisatie voor deze fantastisch mooie wielerronde, die al jaren een echte klassieker is op de agenda van de BWF.

De eerstvolgende BWF koers is op zondag 14 mei a.s., waar we te gast zijn in Achtmaal met een A programma. Schrijf op tijd in en verzeker je van weer een mooie wielerwedstrijd. Wij gaan ervoor, jij toch ook!

Deel dit bericht