Brabantse WielerFederatie

Rik Smets winnaar snelle rit Zomercompetitie #2 d.d. 6 augustus 2023

Kijk je op zondagochtend vroeg uit je slaapkamerraam en je ziet wat je al hoorde tegen de ruit: regen, regen en nog eens regen. Wat gaat het worden vandaag … een afgelasting of toch koers? Gelukkig is het dit laatste geworden; met het inrichten van de start/finishzone begon het al zachter te regenen en bij de start om 10.30 uur was het gewoon droog! Uiteindelijk werd Rik Smets werd de winnaar van deze koers, vanuit een kopgroep van drie man. Hieronder verslag en uitslag.

Van de 30 voorinschrijvers was een 19-tal renners op komen dagen, waaronder ook Stef Anthonissen die er direct de pees oplegde en de eerste drie  ronden voor het peloton uit reed. Hij had beter even kunnen wachten met deze actie, want op het moment dat hij werd ingelopen ging er een 3-tal renners op de trappers staan: Nol van Loon, Rik Smets en Joeri Lambrechts. Ja, en dan weet je het eigenlijk al: de vogels waren gevlogen, al vroeg in de wedstrijd. Zonder stil te vallen pakten zij elke ronde meer voorsprong op het peloton, waar toch mannen als Roel van Gameren (vorige week nog 3e), Ben van Baelen, Joey Shadron en Wim van Roey er flink aan trokken.

Met nog twaalf ronden te doen dubbelde de kopgroep het peloton, dus het podium was bekend, hoewel … de jury had besloten om de nummers 4 en 5 in de uitslag ook een bosje bloemen te schenken en misschien daarom werd er volaan gesprint door het peloton.

Van Loon moest proberen af te rekenen met twee ploegmaats, die beide goed aan kunnen komen, dus was het echt uitkijken naar de sprint. Lambrechts ging van ver aan met Van Loon in het wiel. Smets kwam kort voor de streep uit het wiel van Van Loon en won zo verdiend, want de mannen hadden allen evenveel werk verzet in de ontsnapping.

Wim van Roey (4e) en Ben van Baelen (5e) mochten naast het podium plaats nemen zoals afgesproken. Lotte Merienboer was de enige dame in de wedstrijd en ook zij kreeg een bos bloemen mee, waar ze heel blij mee was.

Tot volgende week zondag 13 augustus voor de 3e wedstrijd. Schrijf op tijd in en we hopen op echt zomer weer dan (de voorspellingen zien er eindelijk prettig uit).

Uitslag 2e wedstrijd zomercompetitie:

 1. Rik Smets
 2. Nol van Loon
 3. Joeri Lambrechts
 4. Wim van Roey
 5. Ben van Baelen
 6. Ronald Kolkman
 7. Joppe Leysen
 8. Joey Schadron
 9. Stef Anthonissen
 10. Jos van der Heijden
 11. Roel van Gameren
 12. Lorenzo Arena
 13. Rick Antonius
Deel dit bericht