Brabantse WielerFederatie

Rik Smets winnaar ZC #4, maar Joeri Lambrechts haalt het klassement binnen d.d. 20 augustus 2023

Rik Smets triomfeerde in laatste zomercompetitiewedstrijd, maar pakte net naast het klassement over de 4 wedstrijden in Breda/Moleneind. Het was zijn ploeggenoot Joeri Lambrechts die het klassement binnenhaalde na een spannende finale. Dat het tussen deze twee Lion Pack ploeggenoten zou gaan was vooraf al duidelijk, tenzij er iets speciaals zou gebeuren. Dit was echter niet het geval, zij waren duidelijk de sterksten tijdens de ZC, met ieder twee overwinningen. Zie beide heren op de actiefoto hierboven.

Hieronder in het verslag vindt u de uitslag en ook de top-10 van het klassement.

Zoals gewoonlijk werd er vanaf de start vol gas gegeven. Het waren Rik Smets, Yannick Sprangers en Sem Hoppenbrouwers die het hazenpad kozen. Zeker zes ronden reden zij slechts 50 meter voor het peloton uit, maar niemand die er in slaagde om het gaatje te overbruggen. Dit was ook lastig met een gemiddelde snelheid van boven de 45 km/u. Maar Joeri Lambrechts, de leider in het klassement maakte zich daar niet al te druk over en knalde er in ronde 8 in één ruk naartoe. Vooraan bleven deze vier man gas geven en wat het peloton ook probeerde, het kwam niet dichterbij. De vier voorop waren het sterkste en bouwden stelselmatig hun voorsprong iedere ronde met een paar seconden uit. Halfkoers was hun voorsprong 40 seconden, ondanks actieve renners in het peloton zoals Jip Damen, Joey Shadron, Thomas Leys, Dennis Timmermans, Tony Verschuuren en Sander van Dingenen. Er kwam nog wel een groepje met Brend Kenis, Nick Riddy, Stefan Antonissen, Michael Peeters en Sander van Dingenen op gang, maar die werd toch weer ingelopen door het peloton.

De krachtig pedalerende Rik Smets waagde met nog vijf ronden te gaan de aanval te kiezen. Zijn ploegmakker Joeri Lambrechts ging natuurlijk niet achter hem aan en zodoende bleef Rik ook voorop. Dit was wel een gok voor Joeri Lambrechts omdat hij in het klassement op de voet gevolgd werd door Rik Smets; Joeri moest daarom wel als 2e eindigen in de uitslag om het klassement binnen te halen. Schijnbaar had hij zoveel vertrouwen dat hij die gok wel aandurfde en zo gebeurde het ook. Winnaar werd uiteraard Rik Smets met Joeri Lambrechts op 2 , Yannick Sprangers op 3 en Sem Hoppenbrouwers op 4. De eerste drie in de uitslag waren dus meteen ook de eerste drie in het klassement, zij het met een andere winnaar. De pelotonsprint werd gewonnen door Ben van Baelen voor Peter de Winter.

Uitslag rit 4 Zomercompetitie :

1. Rik Smets
2. Yoeri Lambrechts
3. Yannick Sprangers
4. Sem Hoppenbrouwers
5. Ben van Baelen
6. Peter de Winter
7. Jos van der Heijden
8. Brend Kenis
9. Mees Marijn Edwards
10. Justin Meulpolder
11. Dennis Mijnsbergen
12. Roger van de Waarden
13. Jan Dingemanse
14. Ronald Kolkman
15. Joey Shadron
16. Pascal van Overmeire
17. Roy Bogaert
18. Bjorn Tsoi
19. Henry Schut
20. Edgar van Meer

Het klassement over de 4 zomercompetitiewedstrijden is als volgt:

1. Joeri Lambrechts  117 punten
2. Rik Smets  116 punten
3. Yannick Sprangers  85 punten
4. Joey Shadron  73 punten
5. Roel van Gameren  68 punten
6. Stef Antonissen  62 punten
7. Ronald Kolkman  62 punten
8. Roger van de Waarden  55 punten
9. Ben van Baelen  52 punten
10. Sven van Merrienboer  46 punten

A.s. zondag is er weer het prachtige criterium van Teteringen door het dorpshart aldaar. De organisatie ter plaatse heeft weer gezorgd voor vele premies en is dus weer zeker de moeite waard om in te schrijven. Ditmaal wederom een B-koers dus enkel voor 50+ en 50- renners aangevuld met amateurs die een BWF licentie kunnen overleggen.

LET OP : Beide categorieen starten een half uur EERDER dan normaal. Dus 50+ om 10.00 uur en 50- (+ BWF amateurs) om 11.30 uur.

Tot zondag allemaal.

Deel dit bericht