Brabantse WielerFederatie

Schijf grandioos als echte openingskoers 9 april 2023

Eigenlijk was Schijf al de tweede officiële wedstrijd van de BWF, maar het voelde als de openingskoers; eindelijk mooi weer, eindelijk op de openbare weg. De Stichting ‘Sportfrinten’ had er weer een mooi feestje van gemaakt. Het prachtige paasweer, het unieke parcours en de vele ingeschreven renners maakten het festijn in Schijf helemaal compleet. De organisatie had er samen met de plaatselijke sponsoren voor gezorgd dat er volop prijzen en premies waren. De winnaars in de drie categorieën waren : Guido Vermeiren (50+), Marcel van der Meulen (50-) en Micha Beks (amateurs).

Cat. 50+:

In deze categorie maar liefst een kleine 50 renners aan de start. Daarbinnen waren de dames zelfs met 6 vertegenwoordigd, dus ook binnen die categorie zou gestreden worden. Een paar minuten later dan gepland werd het startschot gegeven voor deze groep. Op de mooie asfaltwegen op het 7,5 km lange parcours werd meteen strijd geleverd. Bij de eerste doorkomst zagen we dat een van de regionale favorieten, Kees van der Sande, reeds een kleine voorsprong had opgebouwd en op de voet gevolgd werd door Guido Vermeiren. Je zou zeggen ‘even proberen hoe de benen zijn’, maar niets was minder waar. Deze twee pur sang hardrijders bleven maar geven en werkten prima samen. Maar de koers was nog lang, dus was het even afwachten of het peloton nog de krachten ging bundelen om deze twee terug te pakken. Bij de volgende doorkomsten bleek dat ze telkens steeds wat verder uitliepen op de concurrentie. Intussen verzamelde Kees van der Sande de meeste punten voor de leidersprijs van Lasbedrijf Veeke Welding uit Schijf. Intussen waren er diverse uitlooppogingen vanuit het peloton, maar niemand raakt meer weg doordat de gezamenlijke krachten van het peloton te groot waren.

Een sprint tussen de twee koplopers moest dus de beslissing brengen en we zagen bij deze eindsprint dat Kees van der Sande reeds zoveel energie verbruikt had, dat hij Guido Vermeiren niet kon remonteren. Dus Guido Vermeiren op plek 1, voor Kees van der Sande. Een twintigtal seconden later won 60+er Ron Paffen de sprint van het complete peloton. Eerste dame werd Charlotte Peeters.

Uitslag 50+:

 1. Guido Vermeiren
 2. Kees van de Sande
 3. Ron Paffen
 4. Benny Claes
 5. Edgar van Meer
 6. Edwin Driessen
 7. Luc Keim
 8. Tony Verschuuren
 9. Andrew O”Hara
 10. Peter de Koning

Cat. 50-:

Ook bij deze categorie een mooie startlijst met ruim 50 deelnemers. Ook hier vanuit het vertrek volop strijd. De uitlooppogingen waren niet te tellen, maar ook hier waren de vereende krachten van het peloton te groot om een definitieve afscheiding te bewerkstelligen. De strijd om de leidersprijs bleef tot de finish spannend, omdat deze nog door vijf renners binnengehaald kon worden. Bij de laatste doorkomst zagen we vier renners licht afgescheiden met daarbij Michiel Jeremiasse, Coen Kulmann, Bas den Ouden en Kevin Aernouts, maar ook deze uitval had niet het gewenste resultaat. Ongeveer tien minuten later zagen we dan ook een compleet peloton op de finish afstormen. Een wit shirt van de Favo ploeg zagen we al vroeg op kop zitten. Die bleek uiteindelijk zo sterk, dat er niemand meer over Marcel van der Meulen heen kwam, ondanks zeer rappe spurters voorin het peloton. De leidersprijs ging uiteindelijk naar Sven Vonk.

Uitslag 50-:

 1. Marcel van der Meulen
 2. Sam Cordy
 3. Dennis Mijnsbergen
 4. Michael Peeters
 5. Bjorn Tsoi
 6. Roberto Secci
 7. Tom van de Vloet
 8. Jan Dingemanse
 9. Sven Vonk
 10. Paul Suijkerbuijk

Cat. Amateurs:

Ook hier weer een mooi peloton van ongeveer 50 renners. De organisatie was duidelijk in haar nopjes met deze deelnemersaantallen. Dit geeft ze weer volop energie voor de volgende koersen dit jaar die zij organiseren. Na het startschot werd gelijk de eerste uitlooppoging op touw gezet, het was voor velen ook reeds de snelst gereden ronde. Ondanks deze schermutselingen leek geen enkeling of groep in staat om voorop te blijven. Helaas was er op ongeveer twee-derde deel van de koers nog een flinke valpartij, waar enkelen niet ongedeerd uit tevoorschijn kwamen. Wij wensen hen een spoedig herstel toe.

Ook hier weer een spannende strijd om de leidersprijs, deze ging tenslotte naar de actieve Jeroen Das. In de laatste ronde zagen we ook hier vier renners licht afgescheiden van het peloton, dit waren Sander van Dingenen, Jeroen Das, Maurik Morbee en Roy de Rijck. Hierbij sloten nog een achttal renners aan en die legden er flink de pees over. Dit resulteerde voor deze twaalf renners meteen in hun snelste ronde en de winnaar kwam uiteraard uit deze groep. Het was uiteindelijk Micha Beks die afgetekend de spurt won van deze kopgroep, voor Frenky van der Vorst en Maurik Morbée.

Uitslag Amateurs:

 1. Mischa Beks
 2. Frenky van der Vorst
 3. Maurik Morbée
 4. Roel de Vries
 5. Sander van Dingenen
 6. Roy de Rijck
 7. Nelson Peetoom
 8. Hein Biemans
 9. Jeroen Das
 10. Teun Nagel

De eerste 3 van elke categorie konden de mooie blos bloemen in ontvangst nemen, die geschonken waren door minicamping de Schijvenaer uit Schijf.

We hopen dat de volgende koersen net zo succesvol verlopen als deze koers. Ten eerste volgend weekend in het mooie Terheijden en alweer op een mooi parcours. Tot komende zondag.

Deel dit bericht