Brabantse WielerFederatie

Sterke Joeri Lambrechts wint 1e rit zomercompetitie Breda d.d. 30 juli 2023.

De eerste rit van de zomercompetitie werd een prooi voor Joeri Lambrechts, die zijn vluchtmakker Yannick Sprangers klopte in de spurt. De derde plaats was voor Roel van Gameren. Hieronder het verslag en de top-20.

Na een beetje motregen voor aanvang was het tijdens de start gelukkig droog. De 34 vertrekkende renners hadden er zin in en het was Rik Smets die al in de eerste ronde het hazenpad koos. Daarachter waren het toen al Yannick Sprangers en Joeri Lambrechts die van voren zaten. In ronde 5 waren het dezelfde Lambrechts en Sprangers die een gaatje sloegen. Roel van Gameren, die de eerste rondes als laatste van het peloton doorkwam, zag het gevaar en haakte zijn wagonnetje aan. Drie sterke renners op kop en het peloton aarzelde duidelijk te lang om te reageren. Zodoende kregen deze drie renners meteen een behoorlijke voorsprong. Ronde na ronde bouwden zij hun voorsprong uit. De rest streed voor de overige prijzen, ondanks de actieve pogingen van Bjarne Maton, Rik Smets, Roger van der Waarden, Tom en Willem van den Borne en Kevin Ysenbaart.

In de tussentijd was het wat licht gaan regenen en na ongeveer een klein uur koers was het inmiddels een echte plensbui geworden. Hierdoor lieten diverse renners het lopen; zij wilden niet het risico lopen van een valpartij. Tijdens deze bui trok Rik Smets op avontuur; hij hield dat heel goed vol tot het einde (4e plaats). Op het natte wegdek was het Roel van Gameren die wat minder risico nam in de kopgroep en continu op enkele lengtes van zijn medevluchters reed. Dit kost erg veel krachten natuurlijk, maar bovendien vernamen we na de koers dat hij een lichte afloper had en daardoor zijn vluchtmakkers moest laten gaan. In de finale werden er vanuit het uitgedunde peloton nog pogingen gedaan om weg te springen, door o.a. Tom van de Borne.

Moe en doorweekt kwamen de renners die nog in koers waren, over de finish.

Op naar de volgende wedstrijd in deze zomercompetitie en laten we hopen op wat droger weer. Tot volgende week allemaal.

Uitslag 1e wedstrijd zomercompetitie:

1. Joeri Lambrechts
2. Yannick Sprangers
3. Roel van Gameren
4. Rik Smets
5. Stefan Ysenbaart
6. Tom van den Borne
7. Joey Shadron
8. Roger van der Waarden
9. Marcel de Laat
10. Willem van den Borne
11. Germon Peeters
12. Michael Declercq
13. Tahlon van Keer
14. Kevin Ysenbaart
15. Andre Kraan
16. Sven van Merrienboer (ondanks val)
17. Giorgio Joziasse
18. Ismael van der Velde
19. Anthony Kets
20. Sander van Viegen

Deel dit bericht