Brabantse WielerFederatie

Terheijden: mooi deelnemersveld en dito wedstrijden (14 april 2024)

14 April waren we te gast in het mooie Terheyden. De organisatie aldaar kan terugzien op wedstrijden met mooie deelnemersaantallen en zeer mooi verloop van de wedstrijden. De winnaars in de diverse categorieen waren :  Tom Nelen (50+), Tom van de Vloet (50-) en Luuk Sillekens (Amateurs).

Cat. 50+ :

Bij deze categorie een super deelnemersveld qua aantallen en kwaliteit: 47 deelnemers, met daarbij Nederlands (ex-)kampioenen, BWF-kampioen, ex-wereldkampioen en ex-Belgisch kampioen met daarnaast nog sterke renners die al vele overwinningen hadden behaald. Door dit deelnemersveld was het moeilijk ontsnappen vanuit het peloton. Vele malen is het geprobeerd, echter bleef het peloton lang gesloten, omdat alle gaatjes werden gedicht. Toch zo’n tien ronden voor het einde ontsnapten drie renners. Dit waren in eerste instantie Lorenzo Arena en Edgar van Meer en even later sloot ook BWF- kampioen Tom Nelen aan. Goed samenwerkend wisten zij een minimale voorsprong te behouden, totdat er enige aarzeling kwam in het peloton en een definitief gat ontstond. De drie bleven bij elkaar en het was vervolgens Tom Nelen die de overwinning naar zich toe trok door Lorenzo Arena te verslaan. Edgar van Meer had zich al tevreden gesteld met een 3e plaats tegen deze snellere sprinters. Lorenzo Arena haalde de wel de meeste punten binnen voor de leidersprijs. Opmerkelijk was ook de sprint van het peloton: het waren de drie 60-plussers die de rest het nakijken gaven. Zo zie je maar dat klasse en blijvende vasthoudendheid loont. 

Tessa Veen-Backhuijs was de 1e dame.

Uitslag 50 + :

 1. Tom Nelen
 2. Lorenzo Arena
 3. Edgar van Meer
 4. Ron Pfaffen (1e 60+)
 5. Chris Maas (2e 60+)
 6. Ralph Greupink (3e 60+)
 7. Marcel Lambrechts
 8. Roy Bogaert
 9. Theo Leenderts
 10. Eddy Vermeiren

Cat. 50 – :

Ook hier een mooi deelnemersveld met 43 inschrijvers. Het aantal aanvallen was niet bij te houden, maar ook hier was het peloton gedurende de gehele koers sterker dan de vele aanvallers. Onophoudelijk werd er gedemarreerd maar verder dan 50 tot 70 meter werd er niet uitgelopen. Vele vaste renners waren zeer actief, maar uiteindelijk werd het toch een sprint van het nagenoeg complete peloton en dan worden de snelle mannen in stelling gebracht. Onderweg waren het vooral Jeroen Slootmans en Daniel Wouters die er spannende strijd van maakten betreffende de leidersprijs. Het was toch weer Daniel Wouters die hier aan het langste eind trok. En dan de eindsprint, iedereen wil dan van voren zitten en gaat het tempo de lucht in. Het was de sterke Tom van de Vloet die Pierre van de Kieboom en Dennis Mijnsbergen (de winnaar van vorige week) op de streep klopte (zie de foto hierboven).

Uitslag 50 – :

 1. Tom van de Vloet
 2. Pierre van den Kieboom
 3. Dennis Mijnsbergen
 4. Daniel Wouters
 5. Jan Dingemanse
 6. Bjorn Tsoi
 7. Joachim Raeymaekers
 8. Ben Coremans
 9. Steff Antonissen
 10. Paul Elsten

Cat. Amateurs :

Bij deze categorie, met 35 deelnemers, een wat anders koersverloop, maar dat maakte het er niet minder spannend op. Ook hier vele aanvallen, maar in de eerste helft van de koers geen noemenswaardige afscheidingen. Wel hadden we de eerste tien ronden, tien verschillende renners die een punt scoorden voor de leidersprijs. Daarna kwam er wel een afscheiding van drie renners, te weten Luuk Sillekens, Peter de Winter en Roel van Gameren. Echter deze laatste moest zijn medevluchters na enkele ronden laten gaan en viel terug in het peloton. De grote motor van het leidende duo was zeker Luuk Sillekens en die scoorde ook de meeste punten voor de leidersprijs. Peter de Winter deed zijn uiterste best, maar zag groene sneeuw in het wiel van Luuk. Zij bleven echter wel bij elkaar tot de laatste halve ronde, toen was het Luuk Sillekens die het zekere voor het onzekere nam, zijn vluchtmakker loste en solo over de streep kwam.   

LET OP : DOOR EEN ADMINISTRATIEVE FOUT OP DE JURYWAGEN STAAN DE EERSTE 5 RENNERS NIET GOED IN DE MY-LAPS UITSLAG.  Hieronder de juiste uitslag.

Uitslag amateurs :  

 1. Luuk Sillekens
 2. Peter de Winter
 3. Glenn van Nierop
 4. Sam Cordy
 5. Brend Kennis
 6. Germon Peeters
 7. Philippe de la Montagne
 8. Jip Damen
 9. Jasper Gilops
 10. Mischa Beks
 11. Stefan Laurijssen
 12. Erik Groeneveld
 13. Bram Dahler
 14. Warre Andriessen
 15. Ben Oudermans
 16. Roger van der Waarden
 17. Lars Adriaansen
 18. Marcel van der Meulen
 19. Joris de Mannink
 20. Carlo van Doorn

A.s. zondag staat de mooie Ronde van Galder op het programma, wederom een A-koers. De organisatie is nog druk bezig om voldoende verkeersregelaars warm te krijgen. Kijk eind van de week op onze website of deze koers doorgaat. Anders tot a.s. zondag.

Deel dit bericht