Brabantse WielerFederatie

Titte van Laer wint derde trainingskoers Moleneind d.d. 20 maart 2022

Vandaag stond de derde trainingskoers van de BWF op het programma. Helaas was het weer niet zo mooi als de afgelopen dagen. Tijdens het inrijden vielen er zelfs nog enkele sneeuwvlokjes en het voelde koud aan. Toch stonden er iets meer dan 50 renners aan het vertrek. Daarvan bleek Titte van Laer uit Retie uiteindelijk de sterkste.

Het startschot werd om 10:30 gegeven. Na drie rondes ontstond er kort een kleine kopgroep van 5 renners, maar deze werd snel weer ingelopen. Daarna reed de definitieve kopgroep van 3 renners weg met daarin Daaf Koemans, Yannick Steurs en Titte Van Laer. Deze kopgroep pakte uiteindelijk ongeveer 1 minuut op het peloton. Dit ondanks het harde werken in het peloton, waarin vooral Christophe Haest uit Beerse zich onderscheidde.

Ongeveer half koers was er helaas nog een valpartij met twee renners in de staart van het peloton. Gelukkig zonder al te veel erg. De getroffen renner in ieder geval beterschap gewenst.

Tegen het einde van de koers liep de voorsprong van de kopgroep ineens snel terug. Met het ingaan van de laatste ronde léék de kopgroep nog voldoende voorsprong te hebben. Maar drie op kop gingen ‘pokeren’, waardoor het peloton ze vlak voor het einde nog op de nek viel. Uiteindelijke werd Titte Van Laer uit de oorspronkelijke kopgroep tóch nog de winnaar, door sprintend het peloton net voor te blijven. De twee andere vluchters, Yannick Steurs en Daaf Koemans, werden respectievelijk 5e en 7e. De pelotonsprint achter Titte werd gewonnen door Yannick Sprangers, waarachter Willem van den Borne zich van de derde plek op het podium verzekerde.

Uitslag

  1. Titte Van Laer,  Retie
  2. Yannick Sprangers,  Brecht
  3. Willem Van den Borne,  Vosselaar
  4. Karl Van den Borne,  Vosselaar
  5. Yannick Steurs,  Tielen
  6. Bjorn Tsoi,  Kapellen
  7. Daaf Koemans,  Breda
  8. Ben Coremans,  Etten-Leur
  9. Johan Pemen,  Rijsbergen
  10. Jerry Kallenfels,  St. Willebrord

Volgende week is de laatste trainingskoers en daarna gaat het echte seizoen dan van start met een mooie omloop in Bergen op Zoom!

Deel dit bericht