Brabantse WielerFederatie

Tom Nelen en Ben van Baelen winnaars in Teteringen d.d. 28 augustus 2022

Voor het eerst dit jaar reden we op een echter dorpsronde. De BWF was weer te gast in Teteringen, op het bekende selectieve klinkerrondje van 1.3 kilometer lang. De sfeer zat er mede door het mooie weer goed in. Het was erg gezellig langs het parcours. Daarnaast had organisatie voor een goed gevulde premiepot gezorgd (en ook kon er een schoonmaak set voor de racefiets gewonnen worden). De sterkste mannen vandaag bleken onze Belgische vaste licentiehouders Tom Nelen (50+) en Ben van Baelen (50-).

Cat. 50+ :

Als eerste was de 50+ categorie aan de beurt.  Tony Verschuuren was in de eerst rondes aardig actief. Na wat schermutselingen ontstond er een kopgroep : Tom Nelen, Peter de Koning en Ralph Greupink en vervolgens nog Roger van de Waarden, die als laatste een oversteek maakte.  In het peloton waren het vooral Tony Verschuuren en Martijn Colsen die probeerden aan te vallen. De kopgroep werd echter niet meer terug gehaald. Enkele ronden voor het einde reed Tom Nelen weg uit de kopgroep en hij wist dat vol te houden tot de meet. De sprint daarachter werd gewonnen door Roger van de Waarden (2), voor Ralph Greupink (3).

Uitslag 50+:

 1. Tom Nelen
 2. Rogèr van de Waarden
 3. Ralph Greupink
 4. Peter de Koning
 5. Ton Berends
 6. Tony Verschuuren
 7. Henk van Lijsdonk
 8. Govert Tukker
 9. Martijn Colsen
 10. Hans Schuurman

Cat. 50- :

Bij de 50- werd er ook direct hard gestart. Hoewel er veel ontsnappingspogingen werden ondernomen, o.a. door Jip Damen en Roel van Gameren, lukte het niemand om te ontsnappen.  Uiteindelijk werd het dan een soort van afvalrace. De sterksten bleven over en konden gaan sprinten om de ritzege. Ben van Baelen was de snelste, voor Ben Coremans en Lorenz Luyckx.

Uitslag 50-:

 1. Ben van Baelen
 2. Ben Coremans
 3. Lorenz Luyckx
 4. Jan Dingemanse
 5. Roberto Secci
 6. René van der Kooij
 7. Thomas Leys
 8. Jip Damen
 9. Wiebe de Jong
 10. Wouter Kruisifikx

Volgende weer rijden we weer op Moleneind. Daarna in Hoeven en het seizoen wordt afgesloten in Nispen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht