Brabantse WielerFederatie

Tom Nelen en Wim van Roey winnen mooi dorpscriterium Teteringen d.d. 27 augustus 2023

Na 4 weken zomercompetitie op het Moleneind in Breda hadden we eindelijk weer eens een echt dorpscriterium, midden in het Teteringen, letterlijk ‘rond de kerk’. De perfecte organisatie was in handen van de ervaren wielervereniging Terheijden, die echt alles uit de kast hadden gehaald om de renners een mooie koers te geven. Niet minder dan 130 premies, 2x leidersprijs, 2x 15 eindprijzen en prachtige bloemen voor het podium, wat wil je nog meer als renner vroegen wij ons af. Helaas hadden we slechts 39 starters in 2 categorieën, heel jammer voor de organisatie. De renners die wel de moeite hadden genomen hebben er desondanks wel mooie wedstrijden van gemaakt en niet voor niets: allen gingen met minimaal een aanmoedigingspremie op zak naar huis en dat is toch mooi meegenomen. Dit werd nog eens onderstreept door de renners zelf. Uiteindelijk werd er volop gestreden voor de overwinning en die ging naar Tom Nelen (50+) en Wim van Roey (50-).

Cat. 50+

Zonder iemand te kort te willen doen heeft deze categorie nog steeds een hoog kijkcijfer, mede door de aanvalsactiviteiten van Guido Vermeiren, Tom Nelen, Marcel Lambregts, Govert Tukker, Peter Heymans, Peter de Koning, Kees Raats en Tony Verschuuren.

Dat Guido Vermeiren zich vaak focust op de leidersprijs weten we, dus ook in deze koers was hij er als de kippen bij om punten te scoren. De meeste concurrentie kwam van Tom Nelen en Peter de Koning, maar die bleven toch steken op 7 en 6 punten van Guido.

Uiteindelijk bleef alles dicht bij elkaar ondanks de vele premieronden en de vele demarrages van de genoemde renners en kwam het tot een groepssprint die werd gewonnen door Nelen, voor Heymans en Lambregts. Ron Veeke was de enige 60+ en dus ook winnaar.

Cat. 50-

Met 21 starters stond er een klein peloton renners voor ons, maar wel allemaal mannen met een winnaarsmentaliteit, waarvan dan in het grootste gedeelte van de wedstrijd er één bovenuit steeg. Vanaf de start en dan de eerste 13 doorkomsten als eerste over de finish te rijden, ja laat dat maar over aan Swen Vonk. Zo stelde hij al snel de leidersprijs veilig en alles daarna was mooi meegenomen, zoals de vele premies die er te verdienen waren.

Ook hier veel aanvallen, van o.a. Jip Damen, Roel van Gameren, Wim van Roey en Swen Vonk. Mede hierdoor lag de snelheid best hoog, zodat aan de achterkant van het peloton de deur wagenwijd open stond en losten er renners waarvan je het niet had verwacht.

Tot halverwege koers was er met het weer helemaal niets aan de hand, maar ineens waren ze daar, donkere wolken en dreigende luchten, oei! En met nog 10 ronden voor de wielen barstte inderdaad de regen los, dus opletten geblazen was het voor de meeste renners. Op Wim van Roey na, de crosser, mountainbiker en regenspecialist kwam op kop samen met de plaatselijke favoriet Marcel de Laat. De vogels leken te zijn vliegen dachten wij. Met het ingaan van de laatste ronde hadden die twee nog steeds een voorsprong op de achtervolgers waarvan Swen Vonk het meeste werk opknapte, met in zijn wiel de slimme Matthias Krols, ploegmaat van Van Roey.

Wim van Roey kwam afgetekend als eerste over de finish, met als tweede Matthias Krols, die Marcel de Laat nog net klopte op de meet. Swen Vonk tekende voor de vierde plaats.

Voor de volledige uitslag verwijzen wij u graag naar Mylaps (zie onze website, onder het kopje ”uitslagen”).

Onze dank gaat nogmaals uit naar de perfecte organisatie van wielervereniging Terheijden, de vele sponsoren en de renners die zijn gekomen.

De volgende koers is op het Moleneind te Breda, op zondag 10 september, waar we een B programma hebben, met de start om 10.30 uur. Schrijf op tijd en graag tot ziens.

Deel dit bericht