Brabantse WielerFederatie

Tom van den Borne winnaar Moleneind d.d. 13 maart 2022

Onder mooie weersomstandigheden werd de tweede trainingswedstrijd op Moleneind verreden. Wederom waren er een kleine 50 renners (en renster) op komen dagen voor een wedstrijd op het snelle parcours.  Tom van den Borne wist uiteindelijk de zege te grijpen, door zijn vier vluchtmakkers te kloppen in de spurt.

Om 10.30 uur werd het startschot gegeven voor een koers van ruim 50 km. Lekker alle categorieën bij elkaar, dus werd er flink doorgereden. De eerste ronde viel het nog redelijk mee, maar in de tweede ronde werd de gaskraan al behoorlijk open gedraaid. Door het hoge tempo was het moeilijk om weg te geraken, ondanks enkele dappere pogingen van een eenling, duo of klein groepje.

Pas in ronde 12 kwam er een duidelijke afscheiding. Een duo, bestaande uit Jasper van Cant uit Brasschaat en Dennis Timmermans uit ´s-Gravenmoer, koos het hazenpad. Goed samenwerkend reden zij drie ronden voor het peloton uit, ondanks enkele tegenaanvallen van eenlingen. In ronde 15 maakte zich een viertal renners los uit het peloton en zij maakten de overstap naar de twee vluchters. Deze vier waren Tom en Willem van den Borne uit Vorselaar, Stef Hoes uit Geel en Ben Coremans uit Etten-Leur. Goed samenwerkend hielden zij hun voorsprong vast, die echter nooit meer heeft bedragen dan 25 seconden. Dus goed samenwerken was een must om voorop te blijven.

In ronde 25 waren we plots Willem van den Borne kwijt in de kopgroep, dus nog 5 renners in de frontlinie. Het peloton begon zich steeds meer te roeren en beetje bij beetje liep de voorsprong van de leiders terug. Zes ronden voor het einde was de voorsprong nog slechts 15 seconden, maar de kopgroep weigerde te capituleren. Al hun vermogen werd aangesproken om vooruit te blijven en dit lukte ook.

In de eindsprint was het de sterke Tom van den Borne die gedecideerd de sprint won van deze kopgroep, voor Jasper van Cant en Ben Coremans. Tom mocht dus de bloemen van zijn supporter en oma later in ontvangst nemen.

Uitslag :

  1. Tom van den Borne,  Vorselaar
  2. Jasper van Cant,  Brasschaat
  3. Ben Coremans,  Etten-Leur
  4. Stef Hoes,  Geel
  5. Dennis Timmermans,  ’s-Gravenmoer
  6. Lorenzo Arena,  Schoten
  7. Jiri van de Venne,  Zandvliet
  8. Karl van den Borne,  Vorselaar
  9. Iroy Cosse,  Wouwse Plantage
  10. Bjorn Tsoi,  Kapellen

Renners, let er op om tijdig digitaal voor in te schrijven, ook voor deze trainingswedstrijden, via de site van de BWF. Dat kan steeds tot zaterdag 18.00 uur.

Volgende week hebben we de derde trainingswedstrijd, wederom op industrieterrein Moleneind Breda. We zien jullie weer graag!

Deel dit bericht