Brabantse WielerFederatie

Trainingswedstrijden op Moleneind perfect afgesloten (31 maart 2024)

Op de laatste dag in maart hield de BWF haar laatste trainingswedstrijd op Moleneind in Breda. Het was een perfecte afsluiting van een reeks van vier, waarbij de weergoden ons telkens gunstig gezind waren. Hierdoor hadden we alle keren een mooi deelnemersveld met op deze laatste dag een peloton met 67 ingeschreven renners/rensters!

Voorafgaand aan de start werd er een minuut stilte gehouden voor de deze week overleden renner Peter van der Geest. Peter was jarenlang een trouwe deelnemer aan onze wedstrijden. Helaas heeft hij de strijd tegen zijn ziekte niet kunnen winnen.

Hierna werden de renners op pad gestuurd, eerst de groep 50+ en de dames en toen die driekwart ronde weg waren werden de 50- en amateurs op pad gestuurd. Het groepje 50+ viel al snel uit elkaar waarbij 3 renners het nog lang uithielden voordat de jongeren hen te pakken hadden. Na een aantal ronden ontstond er een kopgroep van zes sterke renners uit bekende ploegen: 2 x Lion Pack, 2 x Favo, 1 x Levhel. Deze zes waren Hein Biemans en Kevin Aernouts, Joeri Lambrechts en Timmy de Boes, Rino Sprangers en Mischa Beks. Deze zes werkten goed samen en liepen elke ronde enige seconden verder weg van het peloton. Zij gingen zo voortvarend dat ze na 30 ronden het peloton hadden gedubbeld. Voor Timmy de Boes kon het in de finale nog harder; hij sprong weg uit de kopgroep en met een verschroeiend tempo hield hij zijn belagers op afstand tot zij enkele ronden voor het einde de handdoek maar in de ring gooiden. Dus de duidelijke winnaar was Timmy de Boes. De spurt van de overige koplopers werd gewonnen door Joeri Lambrechts (2e), voor Mischa Beks (3e), Hein Biemans, Rino Sprangers en Kevin Aernouts.

Roy Bogaert won de spurt van het peloton voor Stefan Laurijssen, Roger van der Waarden en Dennis Mijnsbergen. De eerste dame was Moniek van de Ree, die heel netjes naar een 16e plaats reed in al dit geweld.

Volgende week is onze eerste officiƫle koers en wel op het mooie parcours in Roosendaal, waarbij stichting De Sportfrinten de organisatie weer op zich heeft genomen. Het is een mooie A-koers. Wees welkom en schrijf tijdig in! Tot zondag!

Deel dit bericht