Brabantse WielerFederatie

Tropische editie Moleneind Breda d.d. 10 september 2023

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen alweer, maar wel onder tropische temperaturen verreden. Ja, het was echt warm op het Moleneind in Breda, zo warm zelfs dat het invloed had op het aantal deelnemers denken wij. Totaal hadden we 55 coureurs aan de start: 24 bij de 50+ en 31 bij de 50-. Het waren wel de betere coureurs, zullen we dan maar zeggen, want het tempo lag ondanks de hitte behoorlijk hoog. De winnaars waren Erwin Bollen bij de 50+, Chris Maas bij de 60+ en Rik Smets bij de 50-.

Cat. 50+:

Je kunt ze bijna elke week wel opschrijven, de mannen die de koers openbreken en maken; Chris Maas, Peter de Koning, Guido Vermeiren en Anton Graumans, die ook nu niet weer te stuiten waren. Guido Vermeiren gooide echt de knuppel in het hoenderhok met nog 25 ronden te rijden, maar werd toch achterhaald door Edgar van Meer en Chris Maas en later ook weer door het peloton.

Halverwege de koers zagen we dan toch eindelijk de langverwachte kopgroep ontstaan: Chris Maas, Guido Vermeiren, Edwin Bollen, Marcel Lambregts en als laatste sloot Peter Heymans aan. En weg waren de mannen, ondanks het tegenspartelen van Eddy Vermeiren, Jos Bogaerts en Edwin Driessen. Goed geprobeerd, maar zonder succes. Met nog tien ronden koers had de kopgroep 50 seconden voorsprong. De kopgroep was dus al lang en breed uit het zicht en de winnaar zat al van voren, toen Edwin Driessen, Frank Suys en Andre Slager het toch nog probeerden en met succes, want die bleven het peloton voor.

De sprint van de kopgroep werd knap gewonnen door Erwin Bollen, voor Peter Heymans, Marcel Lambregts, Chris Maas en Guido Vermeiren. Chris Maas was wel de eerste 60+, voor Frank Suys en Ron Veeke die nu lekker op vakantie gaat.

Cat. 50-:

De thermometer wees dik 31 graden bij de start van de jongere mannen. Ook hier weer de echte kleppers aan de start. Vanaf de eerste ronde tot de laatste sprint aan toe hebben we alleen maar aanvallende renners gezien. Er was echter geen ontsnapping mogelijk door de snelheid en ook het ”alleen rijden met deze temperatuur was niet te doen”, volgens de winnaar.

Toch wat namen van renners die het geprobeerd hebben weg te rijden: Thomas Verdonk, Tibo van Loon, Thomas Leys, Jip Damen, Roger van de Waarden, Mischa Beks, Ben Coremans en Stefan Laurijssen.

Nog 12 ronden te doen: Ben Coremans, Alain van den Broek en Stefan Laurijssen knallen weg uit het peloton, maar helaas voor hen rijdt Sam Cordy met Sander van Dingenen in zijn wiel het gat weer toe. Dan weer zien we Iroy Cosse op kop sleuren, een ronde later weer Jip Damen en Kevin Aernouts.

Maar zo gaan we met een compleet peloton de laatste ronde in …  wie gaat dit winnen ?? Breed over de weg komt het peloton aangestormd, dicht opeen gepakt. Alles gevend zien we Rik Smets als eerste over de finishlijn vliegen, voor Sam Cordy en Sven Vonk, het verschil was volgens Mylaps 7/1000 seconde. Met het blote oog dus niet waar te nemen. Zie hierboven, Rik links op de foto, Sam naast hem in de BWF trui.

Voor de volledige uitslag verwijs ik u naar onze website onder uitslagen en Mylaps.

Zondag 17 september a.s. is onze sluitingskoers in Nispen (“Borteldonk”) en hebben we een A-koers. Start vanaf 10.30 uur. Schrijf op tijd in en sluit het seizoen met deze heel mooie koers af.

Deel dit bericht