Brabantse WielerFederatie

Tweede koers ZC een prooi voor Wout Roos (7 augustus 2022)

Wauw, wat hadden we een mooie opkomst. Een groep van 64 renners had vooraf ingeschreven via onze website en ze stonden allemaal aan de start om 10.30 uur. Na het gebruikelijke welkom en uitleg van de spelregels gingen de mannen vol goede moed van start voor een koers van 60 km (48 rondes over het Moleneinde circuit). Dat je als sprinter in het voordeel bent op dit snelle parkoers bewees onze latere winnaar Wout Roos (en hoe, dat lees je in dit koersverslag).

Het zal aan het mooie weer hebben gelegen, maar de vaart zat er direct in; voordat je er erg in had flitste het peloton weer langs de bus, het was opletten geblazen voor de jury. Als de koers zo snel wordt gereden, dan zou je denken dat er elk moment een breuk of kopgroep kan ontstaan, maar in dit geval dus niet. Ondanks de vele aanvallen en demarrages (van o.a. Rino Sprangers, Joren Nuyts, Roel van Gameren en Thomas Leys) kwam het allemaal steeds weer samen. De snelheid van deze aanvallen lag dik boven de 50 km/u en dat hou je alleen niet vol tegen een heel sterk en groot peloton.

Nog maar eens enkele namen van renners die geprobeerd hebben om weg te rijden: Martijn Alberts, Marcel van der Meulen, Ralph Greupink en Tony Verschuuren. Met nog enkele ronden te gaan zagen we plots wat nieuwe gezichten van voren, zoals Tom Nelen, Kevin Ysenbaardt en Michiel van der Sande. Maar ook voor hen mocht het niet zo zijn. Een echte massasprint zou het gaan worden en dus ‘alle hens aan dek’ bij de jury en EHBO, want je weet nooit wat er kan gebeuren in de hectiek als daar ruim 50 renners op de finish afstormen.

Gelukkig kwam alles goed door de laatste bocht en waren het de echte sprinters die hun kans roken om met de eer te gaan strijken. Met een enkele meter voorsprong op het peloton was het Wout Roos die de handen in de lucht mocht steken. Maar voor de verdere uitslag moest de jury echt wel de foto’s raadplegen.

De tweede plaats was toch wel een verrassing voor velen: ondanks dat Ralph Greupink een sterke en aanvallende renner is, hadden we hem vooraf niet als nummer 2 getipt (bij het gebruikelijke interview vertelde Ralph dat hij volgend jaar 60 lentes jong telt, dus knap dat hij in dit jonge geweld zo mee doet!). Ook de derde plaats was opvallend: Marcel van der Meulen, de man die vorige week nog eenzijdig gevallen was. Hij was zo sportief om de gekregen bloemen te schenken aan Bas van de EHBO, als dank voor de goede verzorging vorige week.

Kijk, en dat is wat een koers bij de BWF zo kenmerkend maakt, die prettige en fijne sfeer onder elkaar. Echt tóp, mannen!

Uitslag 2e koers ZC: 

 1. Wout Roos, Middelharnis
 2. Ralph Greupink, Zoetermeer
 3. Marcel van der Meulen, Klein Zundert
 4. Ronald Kolkman, Meteren
 5. Rino Sprangers, Rijkevorsel
 6. Paul Elsten, Rucphen
 7. Paul Suijkerbuijk, Breda
 8. Yannick Steurs, Tielen
 9. Brent Broosus, Huijbergen
 10. Ward van Doren, Essen
 11. Kevin Ysenbaardt, Kalmthout
 12. Sven Schoenmaekers, Hoogstraten
 13. Klaas Stynen, Beerse
 14. Bart van Laerhoven, Tielen
 15. Peter de Koning, Brecht
 16. Pierre van den Kieboom, Hoogerheide
 17. Frederik Swenters, Antwerpen
 18. Joren Nuyts, Zoersel
 19. Tony Verschuuren, Fijnaart
 20. Fabian Verolme, Middelharnis

Klassement:

Het klassement over vier wedstrijden wordt nu aangevoerd door Rino Sprangers. met daarachter Sven Schoenmaekers (2), Kevin Ysenbaardt (3), Ward van Doren (4), Ralph Greupink (5). Benieuwd hoe jij staat geklasseerd? De stand is te lezen op deze website, onder Wedstrijden / Uitslagen / Punten uitslag ZC 2022.

Aanstaande zondag 14 augustus staat de derde wedstrijd gepland op het Moleneind te Breda, start 10.30 uur. Schrijf weer op tijd in, is ons advies. De vierde en tevens finale wedstrijd staat gepland op De Vuelta zondag, 21 augustus, op de wielerbaan van Rucphen.

Deel dit bericht