Brabantse WielerFederatie

Tweede trainingswedstrijd Rucphen verreden d.d. 19 maart 2023

Vandaag hadden we geluk met het weer. Ondanks dat het wat geregend had afgelopen nacht en de wielerbaan nog niet helemaal droog was, stonden er 36 renners aan de start op het mooie wielerparkoers in Rucphen. De lengte van de koers was aangepast naar 65 minuten en 5 ronden (elke week komen daar een paar ronden extra bij). Deze afstand paste precies in het trainingsschema van Joeri Lambregts; hij was veruit de snelste in de massasprint. Dit voor Micha Beks en Thomas Verdonk, zie het drietal op de foto hierboven.

Vanaf de start vlogen de mannen (en een dame) direct volle bak erin, wat er toe leidde dat er na twee ronden al enkele renners moesten lossen. Door het hoge tempo was wegrijden geen optie, steeds zagen we enkelingen of groepjes van 3-5 renners het proberen, maar met een snelheid van vaak rond de 45 km/u is dat onbegonnen werk. Hiermee stond de achterdeur wel open en zagen we verspreid over het parkoers plukjes van 3 tot 8 renners hun (trainings-)rondjes rijden.

Graag geef ik u de namen van de meeste actieve renners van deze zondagochtend (zonder iemand te kort te willen doen): Thomas Leys, Wim van Roey, Joeri Lambregts, Kevin Aernouts, Jeroen Vermeulen en Jeroen Slootmans.

Nadat de gedubbelde renners hun sprint hadden gedaan waren er nog twee ronden te doen voor het peloton, die nog diverse demarrages zonder resultaat opleverde. Zo stormde er een flinke groep op de finish af voor een sprint, die -zoals gezegd- duidelijk in het voordeel van Lambregts uitpakte.

Uitslag 2e trainingskoers:

 1. Joeri Lambregts
 2. Micha Beks
 3. Thomas Verdonk
 4. Brent Kennis
 5. Hein Biemans
 6. Tom Jansen
 7. Thomas Mornman
 8. Jurgen Schrik
 9. Bram van Neuten
 10. Marcel van de Meulen
 11. Lars Adriaanse
 12. Wim van Roey
 13. Jurgen Verbocht
 14. Jelle Kennis
 15. Bjorn Aarts
 16. Rik Smets
 17. Timoty de Waale
 18. Dimitri van de Sanden
 19. Hans Verhoogte
 20. Stefan Lauryssen

Volgende week zondag, 26 maart, zien we de renners graag terug voor de 3e trainingswedstrijd op het wielerparkoers in Ruchpen, start wederom om 10.30 uur. Vooraf inschrijven via de site van de BWF in het wedstrijdprogramma.

Deel dit bericht