Brabantse WielerFederatie

Verslag koers Moleneind Breda d.d. 1 mei 2022

Onder een ideale koerstemperatuur werd onze ‘thuiswedstrijd’ verreden op Moleneind Breda. In totaal bijna 100 deelnemers verschenen aan de start. Bij de 50+ stonden 32 renners aan de start van de 50+ categorie. Dit was een heel levendige koers die na 20 ronden in zijn plooi viel en als winnaar Roger van de Waarden kende. Bij de 50- categorie hadden er 48 renners ingeschreven en ook dit was een koers die nooit stil viel, waarna vanuit de massasprint Björn Jacquemyn de bloemen mee naar huis mocht nemen.

Cat. 50+:

Bij de “oudjes” bleef het ondanks de vele aanvallen, van o.a. Tom Nelen (leider in het klassement), Kees en Edwin Raats en Johan Pemen, tot halverwege koers bijeen. Uiteindelijk kregen we een sterke kopgroep van de genoemde renners, met daarbij ook nog Tjeerd Mijzen, Ralph Greupink (60+) en Edwin Driessen. De winnaar zat van voren zogezegd, ondanks het sterke rijden van Tony Verschuuren, die rondes achtereen het gat probeerde te dichten. Uiteindelijk kreeg hij gezelschap van Ad Slingerland, maar dat was om plaats acht. De kopgroep bleef, na wat schermutselingen van de latere winnaar, toch bijeen tot de sprint, die nipt werd gewonnen door Roger van de Waarden, voor Tom Nelen en Edwin Raats.

Uitslag 50+:

1. Roger van de Waarden
2. Tom Nelen
3. Edwin Raats
4. Ralph Greupink
5. Tjeerd Mijzen
6. Johan Pemen
7. Edwin Driessen
8. Ad Slingerland
9. Tony Verschuuren
10. Marcel Lambrechts
11. Wim Roekel
12. Henk van Lijsdonk
13. Richard Marinissen
14. Vincent van Wersch
15. Theo Leenderts
16. Kees Raats
17. Ron Veeke
18. Frank Langen
19. Rocky van Zundert
20. Dennis van den Ouden

Cat. 50-:

De koers van de “jonge” mannen is heel kort samen te vatten, vanaf ronde één tot de finish ging het in een razend tempo van dik boven de 43 k/u. De ene na de andere aanval werd ingezet, maar telkens teniet gedaan door het peloton. Graag zetten we de aanvallers in het zonnetje en noemen daar graag deze namen voor: Thomas Leys (man van de wedstrijd), Jip Damen, Björn Jacquemyn, Dennis Timmermans, Teun van Poppel en Jason Nieuwkerk. Een massasprint zou het dus uit gaan maken wie de winnaar gaat worden van deze snelle koers. Breed over de weg stormde het peloton naar de finishlijn toe, maar één man had duidelijk de beste benen en dat was Björn Jacquemyn, net voor ploegmaat Flip Willems en Marcel van der Meulen, die achteraf zei de hele fijne koerssfeer bij de BWF bijzonder te waarderen (iets dat wij ook bij de andere categorie al hadden vernomen). Onze dank daarvoor, want dat is wat we willen bereiken met zijn allen.

Uitslag 50-:

1. Björn Jacquemyn
2. Filip Willems
3. Marcel van der Meulen
4. Swen Vonk

5. Bjorn Tsoi
6. Ward van Doren
7. Wim van Roey
8. Iroy Cosse
9. Ben van Baelen (startte als leider in het klassement)
10. Jip Damen
11. Ronald Kolkman
12. Ben Coremans
13. Teun van Poppel
14. Davey Jansen
15. Roberto Secci
16. Ben Suykerbuyk
17. Brent Broosus
18. Guus de Grauw
19. Yannick Sprangers
20. Etienne Belde

Deel dit bericht