Brabantse WielerFederatie

Yannick Sprangers wint samengevoegde wedstrijd Moleneind 19 juni 2022

Was de reden ‘Vaderdag’ of lag het aan het warme slome weer van de afgelopen dagen? Wie het weet mag het zeggen. Maar bij het opmaken van de balans op zaterdagavond, van het aantal voorinschrijvingen, kwamen we deze week op slechts 25 renners uit (50+ en 50- samen geteld). Dit was reden om de twee categorieën samen te voegen in één wedstrijd, met als starttijd 10.30 uur.

Deze regeling gaan we voortaan toepassen bij minder dan 25 inschrijvingen per categorie (het samen rijden doen we ook al jaren in de zomercompetitie). Dat geeft een aantrekkelijker peloton en is voor de vrijwilligers ook prettiger.

Terug naar de koers.

Van de warmte hadden we zondagochtend geen last meer, daar was helaas wel regen voor in de plaats gekomen. Toch stonden er nog 22 dappere coureurs aan de start van deze gezamenlijke koers. De eerste ronden werd er zeer solidair gereden door de coureurs, maar naarmate het wegdek opdroogde ging de gaskraan wel degelijk open. Na een dikke tien ronden, van de veertig, ontstond er na wat schermutselingen een kopgroep van 8 renners met Thomas Leys, Brent Broosus en Kevin van den Broeck als de grote motoren. Ronde na ronde liepen zij uit op het peloton, waarin Andrew O’Hara en Guido Vermeiren het duidelijk niet wilden laten afweten tegen de kopgroep.

Maar na halfkoers was het duidelijk: de winnaar zat van voren. In de kopgroep zat als enige 50+ renner de sterke Tom Nelen. Verder bestond de kopgroep ook nog uit de 50- ers: Yannick Sprangers, Roberto Secci, Ben Coremans en Jelle Kennis.

Op het moment dat het peloton gedubbeld ging worden sprong daaruit Guido Vermeiren weg; hij bleef de kopgroep voor en legde zo beslag op een verdiende 9e prijs. De 10e prijs was voor Ad Slingerland, die de sprint van het peloton won, voor Wouter Jaegers.

Ondanks de ongelooflijke aanvalsdrift van Thomas Leys, die rondes lang voor de groep uit reed, zou het toch weer een groepssprint gaan worden. Met nog twee ronden te gaan waren het echter Yannick Sprangers en Brent Broosus die enkele tientallen meters voorsprong namen en dat vol wisten te houden tot de finish. Uiteindelijk had Yannick net iets meer snelheid in de benen dan Brent. Tom Nelen sprintte vervolgens net voor Roberto Secci en Ben Coremans als derde over de finishlijn.

Ondanks de magere opkomst was het een boeiende wedstrijd en dat is alleen maar positief en bied veel perspectief voor de zomercompetitie.

1. Yannick Sprangers

2. Brent Broosus

3. Tom Nelen

4. Roberto Secci

5. Ben Coremans

6. Jelle Kennis

7. Thomas Leys

8. Kevin van den Broeck

9. Guido Vermeiren

10. Ad Slingerland

11. Wouter Jaegers

12. Henk van Lijsdonk

13. Andrew O’Hara

14. Thalon van Keer

15. Gijs Burgmans

16. Michiel van der Sande

17. Ralph Luijsterburg

18. Andy van Loon

Renners, let op: komend weekend de Ronde van Liesbos in Breda, tevens het BWF kampioenschap 2022! We zien jullie weer graag.

Deel dit bericht