Brabantse WielerFederatie

ZC van start met zeer snelle wedstrijd; Tom van den Borne eerste winnaar.

Op deze laatste dag van Juli begon de zomercompetitie. Op industrieterrein Moleneind stonden een kleine 50 renners aan de start om de meeste punten binnen te halen voor dit klassement. Het klassement omvat 20 eindprijzen en wordt opgemaakt over alle wedstrijden die deze zomercompetitie telt. De winnaar krijgt elke wedstrijd 25 punten, de 2e dan 24, etc. Er worden iedere wedstrijd 20 renners geklasseerd en iedere deelnemer na de 20e plaats krijgt nog 5 aanwezigheidspunten, dus door zoveel mogelijk aan wedstrijden in deze competitie deel te nemen, scoor je ook al aardig wat punten.

Vanaf de start werd het een levendige koers en probeerden enkelingen of een duo er tussenuit te knijpen, maar het peloton liet dit niet gebeuren. Ook een viertal met Ralph Greupink, Nol van Loon, Kevin Aernouts en Matthias van Rooy lukte het niet in de tiende ronde. Maar een rondje of vijf later leek het toch te lukken. Een zevental renners vond elkaar en goed samenwerkend bouwden zij een voorsprong op. Deze zeven waren: Nol van Loon, Brent Broosus, Rino Sprangers, Ward van Doren, Kevin Ysenbaardt, Roel van Gameren en Kevin Aernouts. Hun voorsprong liep stelselmatig  tot meer dan 30 seconden. Het peloton had hen niet meer in het zicht op het lange stuk naar de finish.

Hier kwam waarschijnlijk door mechanisch malheur Marcel van der Meulen ten val en moest de EHBO ter plaatse komen. Later kon hij gelukkig zijn weg weer vervolgen en sloot weer aan bij de grote groep. Menigeen dacht dat de beslissing gevallen was, echter op 2/3 van de wedstrijd zette het peloton nog eens stevig aan en brak daardoor in twee grote groepen.  Het eerste deel van het peloton gaf de hoop nog niet op en zette de vaart er vol in. In de kopgroep viel verassend Brent Broosus weg. Ronde voor ronde werd het verschil kleiner echter ook de kopgroep zette nog eens extra aan. De achtervolgende groep van 10 man sloot enkele ronden voor het einde aan bij de kopgroep. Deze grote groep bleef de laatste ronden bijeen en kon men zich hier opmaken voor een groepssprint.  Hierbij waren onze zuiderburen net wat te rap voor onze landgenoten, dus een Belgisch podium met Tom van den Borne als winnaar voor Sven Schoenmaekers en Rino Sprangers. Kevin Aernouts uit Zundert hield de Nederlandse eer hoog door op de vierde plaats te eindigen.

Uitslag 1e wedstrijd zomercompetitie :

 1. Tom van den Borne (B)   25 punten
 2. Sven Schoenmaekers (B)   24 punten
 3. Rino Sprangers (B)   23 punten
 4. Kevin Aernouts   22 punten
 5. Kevin Ysenbaardt (B)   21 punten
 6. Ward van Doren (B)   20 punten
 7. Cornelis Bakker   19 punten
 8. Nick Riddy   18 punten
 9. Tony Verschuuren   17 punten
 10. Nol van Loon   16 punten
 11. Matthias van Rooy (B)   15 punten
 12. Jeroen Slootmans   14 punten
 13. Theo Leenderts   13 punten
 14. Roel van Gameren   12 punten
 15. Thomas Leys (B)   11 punten
 16. Peter de Koning   10 punten
 17. Michiel van der Sande (B)   9 punten
 18. Karl van den Borne (B)   8 punten
 19. Jelle Kennis (B)   7 punten
 20. Erik Nekkers   6 punten

Alle overige gestarte renners krijgen nog 5 punten.

Volgende week 7 augustus hebben we onze volgende wedstrijd voor deze zomercompetitie, schrijf tijdig in via onze website voor deze wedstrijd. De inschrijving sluit op zaterdagavond om 19.00 uur. Alle deelnemers graag tot ziens op 7 augustus!

Deel dit bericht