Brabantse WielerFederatie

Zeer geslaagde primeur van de BWF in Beerse d.d. 5 juni 2022

Deze primeur betreft de eerste koers van de BWF op Belgisch grondgebied. Onze enthousiaste licentiehouders van de LevHel ploeg hadden het initiatief genomen om in Beerse een ronde te organiseren. De organisatie had een heel mooi parcours uitgezet, waar alle renners enthousiast over waren. Ook de organisatie was enthousiast, behalve over het weer; de 50- en de amateurs kregen regen te verduren. Toch verliepen de wedstrijden mooi. De winnaars waren: Erwin Bollen uit Diepenbeek (50+), Roberto Secci uit Tilburg (50-) en Marnix van Hoeck uit Poederlee (amateurs).

Cat. 50+

Zoals gewoonlijk staan hier zeer sterke renners aan het vertrek, ondanks hun leeftijd. De gemiddelden komen wekelijks uit boven de 40 km/u. Ook nu vlogen zij er vanaf het vertrek in. Maar iedereen kent elkaar wel zo’n beetje, dus wordt er weinig ruimte gegeven voor ontsnappingen. Doordat het een grotere ronde was, kon praktisch iedereen weer terug komen na de zoveelste versnelling. Dit duurde tot ronde vijf. Het peloton viel toen in twee stukken uiteen. Maar ook dit werd weer hersteld. Kort daarna wederom een versnelling, met zowat dezelfde renners en toen viel wel de beslissing.

Tien man voorop en daarachter het peloton. De sterkste renners en favorieten zaten allen in de kopgroep, dus werd het peloton ronde voor ronde op meer achterstand gezet. Lang bleef deze kopgroep niet bij elkaar; enkele ronden verder zagen we drie renners op kop doorkomen (te weten Roger van de Waarden, Tjeerd Mijzen en Guido Vermeiren). Alle drie zijn dit supersterke renners, maar desondanks kon even later Erwin Bollen met een enorme inspanning toch nog de aansluiting maken. Daarachter drie renners en later nog eens drie renners. Deze situatie bleef zo tot het einde.

Het was vervolgens Erwin Bollen die de spurt afgetekend won voor Tjeerd Mijzen en Guido Vermeiren. De leider van het BWF klassement, Roger van de Waarden, kwam even later moegestreden over de finish.

Met zijn klassering blijft hij leider in het BWF klassement, mede door een lekke band van zijn concurrent Tom Nelen.

Uitslag 50+ :

1. Erwin Bollen, Diepenbeek
2. Tjeerd Mijzen, Etten-Leur
3. Guido Vermeiren, Rijkevorsel
4. Roger van de Waarden, Tilburg
5. Andrew O’Hara, Grave
6. Benny van Staeyen, Beerse
7. Johan Pemen, Rijsbergen
8. Govert Tukker, Schoonhoven
9. Henk van Lijsdonk, Achel
10. Ruud Jacobs
11. Ronald van Erp, Best
12. Kees Raats, Roosendaal
13. Ron Veeke, Schijf
14. Herman Kroezen, Beringen
15. Rene Haast, Rijsbergen (1e 60+)
16. Walter Koster, Etten-Leur
17. Walter Marijnissen, Halle-Zoersel (2e 60+)
18. Lennert Jacobs, Lint
19. Andy van Loon, Oud Gastel
20. Isere Koster, Etten-Leur (1e dame)

Cat. 50-

Tijdens de start van deze categorie vielen al de eerste druppels en tijdens de koers gingen de hemelsluizen volledig open. Desondanks was de strijd onderling er niet minder om en maakten de mannen er een harde koers van. Door het hoge tempo was ontsnappen een hels karwei. Men probeerde het vele malen, waarbij zich als actiefste renners toonden: Kevin Aernouts, Tom van de Peer en Tom Nelen (ja, hij die bij de 50+ lek had gereden en toch een volledige wedstrijd wilde afmaken en dus bij de 50- kon starten).

Maar wat men ook verzon, het peloton liet niet begaan, zodat via een massasprint de einduitslag opgemaakt diende te worden. Kevin Aernouts trok al vanuit de laatste bocht de sprint aan voor zijn maat Marcel van der Meulen, maar die werd op zijn beurt weer overvleugeld door de razendsnelle Roberto Secci (zie de mooie foto hierboven). Tom Nelen legde nog op bijzondere wijze beslag op de derde plaats.

Door de winst van Roberto Secci nam hij tevens de trui over als BWF klassementsleider van Bjorn Tsoi. Later vernamen we nog dat Secci nota bene tijdens de wedstrijd nog gevallen was, teruggekeerd naar het peloton en dan nog winnen! Een mooi bewijs dat doorzetten loont.

Uitslag 50- :

1. Roberto Secci, Tilburg
2. Marcel van der Meulen, Zundert
3. Tom Nelen, Essen
4. Tom van de Vloet, Rijkevorsel
5. Joachim Raeymaekers, Essen
6. Kevin Aernouts, Zundert
7. Alexander Cools, Retie
8. Yannis van Son, Rijkevorsel
9. Wiebe de Jong, Tilburg
10. Bas den Ouden, Bergen op Zoom
11. Rik Leysen, Rijkevorsel
12. Tom van de Peer, Oostmalle
13. Jelle Kennis, Ravels
14. Wim Monden, Beerse
15. Michiel van der Sande, Essen
16. Kevin van Hofstraeten, Westmalle
17. Denian Pieters, Anna Jacobapolder
18. Pierre van den Kieboom, Hoogerheide
19. Enzo van Hove, Wommelgem
20. Jeroen Slootmans, Klein Zundert

Cat. Amateurs :

Een mooi aantal inschrijvingen bij de amateurs. Aan de gezichtsuitdrukkingen bij de start was te zien dat bij enkelen het regenachtige weer niet hun favoriete omstandigheid was. Dit gold zeker niet voor de plaatselijke favorieten, die hadden er zin in! Ondanks verwoede pogingen van een duo of een trio om een afsplitsing te bewerkstelligen bleef het peloton redelijk lang bijeen. In de achtste ronde een ontsnapping van Rino Sprangers en Jonas Nouwen, maar de plaatselijk LeVHel ploeg liet niet begaan. Met vereende krachten werd de plooi glad gestreken en was alles weer bijeen.

Twee ronden later zagen we plots vier renners voorop, met toen al een mooie voorsprong van een 200 meter. Bij deze groep twee LeVHel renners en plaatselijke favorieten (Wim van Roey en Thomas Leys), aangevuld met Rino Sprangers en Marnix van Hoeck. Daarachter werd het tempo professioneel gedrukt en waren deze vier vluchters gevlogen. Goed samenwerkend bouwden zij een voorsprong op van rond de minuut. Deze situatie bleef zo tot aan de aankomststrook en hierbij was het de rappe Marnix van Hoeck die gedecideerd zijn metgezellen klopte. Wim van Roey werd netjes tweede, voor Rino Sprangers en Thomas Leys.

Door zijn tweede plaats nam Wim van Roey ook de leiding in het BWF klassement over van Glenn van Nierop. Zo kon de organisator tevreden terugkijken op deze dag!

Uitslag amateurs :

1. Marnix van Hoeck, Poederlee
2. Wim van Roey, Beerse
3. Rino Sprangers, Rijkevorsel
4. Thomas Leys, Vosselaar
5. Karl van den Borne, Vosselaar
6. Addy van Stiphout, Venray
7. Titte van Laer, Retie
8. Tom van den Borne, Vosselaar
9. Tom van Eyck, Noordwijk
10. Jonas Nouen, Peer
11. Jip Damen, Rijen
12. Bjarne Maton, Bladel
13. Kevin van den Broeck, Rijkevorsel
14. Wouter Schoofs, Herentals
15. Sven Schoenmaekers, Hoogstraten
16. Kris van der Moeren, Oud-Turnhout
17. Carlo van Doorn, ’s-Hertogenbosch
18. Matthias van Rooy, Retie
19. Thomas van Opstal, Beerse
20. Stefan Laurijssen, Oud Gastel

Volgende week hebben we het NEDERLANDS kampioenschap te Roosendaal. De inschrijving hiervoor staat al open op onze website dus wees er tijdig bij. Voor alle informatie: klik op de rode button bovenaan de website.

Voor alle duidelijkheid: omdat het om het NK gaat zijn Belgische renners dus een keer NIET toegelaten.

Deel dit bericht