Brabantse WielerFederatie

Zonnige ‘Paas’-ronde van Terheijden d.d. 17 april 2022

Dit jaar mochten we weer te gast zijn in (zonovergoten) Terheijden. Voor ons een bekende organisatie, die de zaakjes goed voor elkaar heeft. Er was weer een mooi parcours uitgezet, dicht bij de molen van Terheijden. Vanuit de jurybus was er uitzicht op rustig grazende koeien en kon bijna het hele rondje worden overzien. Vandaag zagen we als winnaars Brian Burggraaf (50+), Ben van Baelen (50-) en Glenn van Nierop (amateurs).

Cat. 50+

Om 10:30 werd het startschot gelost van de 50+. Er waren 39 deelnemers. Sommige deelnemers kwamen zelfs uit Noord Holland. Er deed ook een dame mee. Ex profrenner Bob Rasenberg was ook van de partij. Vanaf de eerste ronde reed Brian Burggraaf weg. Al snel sloten er twee renners aan: Tom Nelen en Ralph Greupink. Deze renners bleven heel de koers voorop. De kopgroep liep snel uit tot meer dan een minuut. Martijn Colsen was zeer actief in het peloton en kwam vaak op kop door. Drie rondes voor het eind wist Brian Burggraaf zijn medevluchters te lossen en kwam vervolgens als eerste over de streep.

Uitslag 50+:

 1. Brian Burggraaf
 2. Tom Nelen
 3. Ralph Greupink
 4. Theo Leenderts
 5. Martijn Harteloh
 6. Vincent van Wersch
 7. Ron Paffen
 8. Marcel Lambregts
 9. Tony Verschuuren
 10. Roger van de Waarden

Cat. 50-

Bij de 50- was er ook een mooi deelnemersveld van 46 man. Er deden zelfs twee renners uit Eritrea mee. Ook hier was de premiepot goed gevuld. Het tempo lag erg hoog; de gemiddelde snelheid was 42,5 k/u. Het peloton bleef dan ook lang bij elkaar. Op de achterkant van het parcours langs de snelweg werd het peloton vaak op een lint getrokken, waardoor met het opdraaien van de finishstraat flink aangezet moest worden. Ben Coremans en Yannick Sprangers waren erg actief in de wedstrijd. Maar met nog drie rondes te gaan reden er twee man weg: Ben van Baelen en Teun van Poppel. Eindelijk was het Ben van Baelen die net aan voorop bleef en het aanstormende peloton voorbleef. Robert Reijers was de snelste van het peloton.

Uitslag 50-:

 1. Ben van Baelen
 2. Robert Reijers
 3. Sam Cordy
 4. Roberto Secci
 5. Dennis Mijnsbergen
 6. Jan Dingemanse
 7. Swen Vonk
 8. Marcel van de Meulen
 9. Tom van de Vloet
 10. Ben Suykerbuyk

Cat. Amateurs:

De temperatuur was al lekker opgeklommen naar ongeveer 20 graden. Het bracht 25 amateurs op de been. Daarvan reden er al snel vijf man weg: Bram Mens, Rino Sprangers, Glenn van Nierop, Roel van Gameren en Thomas Leys. Al snel had die kopgroep een halve ronde voorsprong. Zeven rondes voor einde reed Glenn van Nierop weg uit de kopgroep en dubbelde zelf het peloton. Wat hele prestatie was; het rondje is 2,5 kilometer lang. Glenn van Nierop kwam afgetekend als eerste over de streep.

Uitslag Amateurs:

 1. Glenn van Nierop
 2. Bram Mens
 3. Rino Sprangers
 4. Roel van Gameren
 5. Thomas Leys
 6. Arian Oosthoek
 7. Wim van Roey
 8. Pieter Israel
 9. Mike Kruijthof
 10. Danny den Hollander

De volgende wedstrijd is 1 mei a.s.: een B-programma op Moleneind Breda (50+ en 50-). In de 50- zijn dan amateurs toegelaten maar alleen als zij een BWF-amateur licentie hebben.

We zien u weer graag verschijnen!

 

 

Deel dit bericht