Brabantse WielerFederatie

Zonovergoten koersdag in Alphen (23 juni 2024)

Eindelijk hij was er dan: een mooie zondagochtend, met een zon die al uitbundig scheen bij het vertrek van huis, op naar “het Sas” in Alphen. Voor het tweede jaar op rij werd daar de “Ronde van de Reuver” gereden, in het prachtige buitengebied van dit oer-Brabantse dorp. Met in totaal meer dan 100 renners kunnen we spreken van een goede opkomst. De winnaars waren stuk voor stuk mannen met karakter die niet bang waren om op avontuur te gaan. We noteerden bij de 50+ Guido Vermeiren, bij de 50- Eelco Zonruiter en bij de amateurs Siemen Veldeman als winnaars.

Cat. 50+:

We hadden 43 starters. Vanaf de eerste doorkomst al twee man op kop en niet de minsten: kersvers Belgisch gravelkampioen Guido Vermeiren en Lieven van de Perre. Zij bleven de hele koers voorop, wát het peloton ook probeerde om ze terug te pakken. Het wordt dus een kort maar krachtig verslag bij deze. Zou het Guido nou eens lukken om te winnen bij de BWF, na al die tweede plaatsen die hij al behaalde dit seizoen? Ja hoor, de Belgische driekleur deed zijn werk en Guido won overduidelijk de sprint van Lieven. De pelotonsprint was er een voor Edwin Bollen, die net wat sneller was dan Tom Nelen en John Oudshoorn.

Eerste dame was Leen Swinnen, die keurig met de mannen mee sprintte naar plaats 20 in de uitslag; bravo, zeggen wij dan. Ron Veeke was de snelste 60+ renner, voor Eddy Vermeiren en Bert Havelaar.

Cat. 50-:

Hier 34 starters aan het vertrek. Zoals we gewend zijn van deze categorie blijft het aftasten de eerste rondes, dus ook hier. Precies halfkoers zagen we een kleine kopgroep: Joachim Raeymaekers, Ben Coremans en Ben van Baelen, die het twee ronden volhielden om voorop te blijven. Helaas pindakaas, want er reden ook een zekere Eelco Zonruiter en Jeroen van Gestel mee. Die zagen we de laatste drie ronden voorop rijden en het wel vol houden tot de finish. Eelco was duidelijk de betere sprinter van deze twee en won een prachtige wedstrijd zo. De 3e plaats kwam uit een peloton-sprint en een mooie prooi voor de zeer actieve Joachim Raeymaekers, voor BWF-kampioen Dennis Mijnsbergen en Ward van Doorn.

Cat. Amateurs:

Hier troffen we 26 starters. Het aantal van 26 starters kan natuurlijk altijd beter, zeker op zo’n mooie omloop als in Alphen, dus heren amateurs kom op en schrijf je op tijd in. Het was meteen spektakel bij deze mannen: Siemen Veldman, Sander van Dingenen, Willem van de Borne en Jorn van der Made waren al vroeg gaan vliegen. Voor Jorn ging het net wat te snel en die viel terug in de groep, dus hadden we de hele koers een kopgroep van drie man sterk. De voorsprong was 20 tot hooguit 50 seconden en zo bleven de mannen in beeld van het peloton op de rechte stukken. Op halfkoers zagen we plots vanuit het peloton Lander Sels, Thomas Verheijen, Matthias Krols, Jochem van der Doelen en Ton van de Borne (die vast en zeker op zoek was naar zijn broer in de kopgroep) vooruit het peloton wegrijden. Zouden zij het redden om mee voorop te komen? Helaas, het zat er net niet in. Heel actief in dit gedeelte van de wedstrijd waren Jochem van der Doelen en Thomas Verheyen. Met nog twee ronden te rijden werd het plots echt spannend, want de vijf achtervolgers waren op 20 seconden genaderd van onze drie koplopers. Bij het luiden van de bel hadden we echter nog steeds die drie man voorop en dat bleef ook zo tot de verlossende finish. Siemen Veldman had de beste benen vandaag en finishte voor Willem van de Borne en Sander van Dingenen.

Na helemaal stuk gereden te zijn en alles te hebben gegeven deden de mannen na afloop hun verhaal van deze zonnige koerszondag in Alphen, waar het nog lang heel gezellig bleef.

Voor alle uitslagen zie de link naar mylaps op onze site.

Zondag 30 juni zijn we te gast in Raamsdonksveer waar we een gezamenlijke koers rijden van 50+, 50- en Amateurs. Starttijd is dan voor allen: 10.30 uur.

Deel dit bericht