Brabantse WielerFederatie

Zonovergoten Pijnenburg koers d.d. 15 mei 2022.

Prachtig koersweer en een supermooi (vernieuwd en verbreed) parkoers van wielervereniging Pijnenburg, dat waren de ingrediënten van deze B wedstrijd van de BWF. Reden genoeg om lekker te komen koersen voor de 64 renners die vooraf digitaal hadden ingeschreven via onze site. Ook deze twee wedstrijden leverden weer sterke winnaars op, met thuisrijder Roger van de Waarden bij de 50+ en Bjorn Tsoi bij de 50- categorie.

Cat. 50+:

Vooraf aan deze wedstrijd, bij het opstellen, werd onze voorzitter René Haast nog -heel sympathiek- in het zonnetje gezet door Ronald van Blerck. Hij overhandigde René een mooie verjaardagskaart en de handtekeningen van de renners, ter ere van zijn 65e verjaardag vandaag. René, van harte gefeliciteerd namens alle renners, jury en bestuursleden van de BWF.

Met 23 deelnemers was het een vrij bescheiden opkomst bij de 50+/60+ wedstrijd. Dit wil niet zeggen dat het dan een makkelijke koers wordt, nee, je moet dan echt aan de bak. Dat deed de latere winnaar van begin af aan, elke doorkomst zat hij van voren of had een klein kloofje geslagen met de rest. Dat ook Johan Pemen één van de smaakmakers in deze categorie is weten we; Johan zit altijd van voren te koersen. Na de vijfde van in totaal vijfentwintig ronden ontstond er een kopgroep met zeven renners, die gingen uitmaken wie de winnaar zou worden. Ondanks de vele verwoede pogingen van Roger van de Waarden zag het er naar uit dat het een groepssprint zou worden. Niet verwacht, maar in de laatste bocht zag Roger alsnog zijn kans, demarreerde en won zo met overmacht de wedstrijd.

In het verslagen peloton, dat op meer dan een minuut achterstand reed, was het nog spannend, want er reden nog vier 60+ers rond en daar hebben we ook een podium voor, zoals u weet. Dit keer was het Walter Marijnissen die de eer had om als eerste zestiger te finishen.

Uitslag 50+:

1. Roger van de Waarden
2. Edwin Driessen
3. Erwin Bollen
4. Harm Schuurmans
5. Martijn Colsen
6. Johan Pemen
7. Ruud Jacobs
8. Ron Veeke
9. Henk van Lijsdonk
10. Ronald van Blerck
11. Walter Marijnissen ( 1e 60+)
12. Kees Raats
13. Cor Gerritsen (2e 60+)
14. Roland van Erp
15. René Haast (3e 60+)
16. Wim van Roekel
17. Maas van Beek
18. Erik van de Sande
19. Tessa Veen-Backhuijs (dame)
20. Rocky van Zundert

Cat. 50-:

Het koersverslag bij de 50- is vrij eenvoudig. Hier hadden we een mooi peloton van 41 renners, kwaliteit genoeg dus zou je zeggen. Vijfentwintig ronden lang een gesloten groep waaruit niemand in staat was echt weg te rijden viel ons ten deel, telkens weer werden alle aanvallen dicht gereden door de concurrentie. Renners die altijd van voren zitten en de koers grotendeels bepalen zijn o.a. Joachim Raeymaekers, Ben Coremans, Roel van Gameren, Thomas Leys, Jip Damen en Yasta Michielsen, ook al zie je dat niet altijd terug in de einduitslag.

Ondanks dat de koers geen minuut stil viel, lag een massasprint in het verschiet en dat werd dan ook de realiteit.
Vooraf hadden we al enkele renners getipt die kans zouden maken als winnaar, we zaten als jury duidelijk op het goede spoor. Een compleet peloton ging de laatste ronde van 2 km in en het moet gezegd worden, iedereen kende zijn verantwoordelijkheid en sprintte keurig in een rechte lijn af. Na het bestuderen van de finishfoto’s stond de winnaar vast. Al was het heel nipt. Bjorn Tsoi zette zijn BWF kampioenstrui in de verf. Vlak naast hem Roberto Secci en Dennis Mijnsbergen.

Na het podium hadden we een kleine primeur, zowel de ploegmakkers van winnaar Bjorn Tsoi, alsmede de ploeg van Dennis Mijnsbergen, gingen uitgebreid op de foto bij onze eigen fotograaf Ad. Onze Ad, oud bestuurslid en jurylid, staat al vele jaren garant voor de wedstrijdfoto’s. Dat op hoge leeftijd, iedere wedstrijd weer, samen met zijn vrouw Lies, die al zo vele jaren achter de inschrijving zit! Prachtig toch.

Uitslag 50-:

1. Bjorn Tsoi
2. Roberto Secci
3. Dennis Mijnsbergen
4. Jelle Andries
5. Ben Suykerbuyk
6. Joachim Raeymaekers
7. Ronald Kolkman
8. Yannick Sprangers
9. Danny Langenberg
10. Pim Dictus
11. Jip Damen
12. Brent Broosus
13. Wim Verbraeken
14. Bodhi De Baat
15. Pierre van de Kieboom
16. Michiel van der Sande
17. Ben Coremans
18. Joey Schadron
19. Yasta Michielsen
20. Daniel Wouters

Nog zo’n snel parcours, komende zondag 22 mei, wederom een B-programaa : Moleneind Breda. We zien jullie weer graag verschijnen.

Deel dit bericht