De koers op het Pijnenburg parcours d.d. 12 september jl.

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Na het wegvallen van de geplande koers op Moleneind heeft onze voorzitter René Haast gelukkig nog snel een wedstrijd kunnen organiseren voor onze renners, op de vaste ronde bij TWC Pijnenburg in Tilburg. Het mooi groen gelegen parcours van 2 km. met de 4 haarspeldbochten. In totaal kwamen daar 48 renners op af: 17 bij de 50+ en 31 bij de 50-. Winnaar bij de oudste categorie was Theo Leenderts en bij de jongeren was het Wim van Roey.

Cat. 50+:

Ondanks het geringe aantal renners was er vanaf het begin een levendige koers, met Johan Pemen (wie anders) die probeerde om direct een kloof te slaan met het peloton. Natuurlijk ging dat niet zomaar, want Govert Tukker, Ron Veeke en Ton Korven reden zeer alert mee voorin. In ronde vier, toen iedereen zo’n beetje op zijn adem was getrapt lukte het Johan Pemen, Ralp Greupink en Theo Leenderts wel om een kloofje te slaan. Rondes lang bleef de voorsprong rond de 10-15 seconden hangen en moest men vooraan volop aan de bak. Dat het gat niet werd dicht gereden kwam omdat in het peloton alleen door enkelingen werd geprobeerd om de sprong te maken. O.a. Ton van Korven, Govert Tukker, Anton Graumans en Ron Veeke waren daarbij de sterke mannen. Halverwege de wedstrijd liep de voorsprong op tot een halve minuut en kon je zeggen ‘de winnaar zit vooraan’. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Ralph Greupink een demarrage, deze werd direct gecounterd door Johan Pemen, die daarbij echter veel krachten verspeelde, welke hij daarna tekort kwam in de sprint met Theo Leenderts. Kon je zeggen dat Greupink en Leenderts het als ploegmaats goed hadden gespeeld? Frank Suys uit het Belgische Temse was de eerste 60+ renner en die ging ook met een bos bloemen terug naar huis.

Uitslag 50+:

1. Theo Leenderts
2. Johan Pemen
3. Ralph Greupink
4. Henk Ceelen
5. Ron Veeke
6. Frank Suys (60+)
7. Henk van Lijsdonk
8. Govert Tukker
9. Twan den Braber
10. Andy van Loon

Cat. 50-:

31 jonge mannen stonden aan de start. Zoals bekend is dat in een B-programma dan een mix van 50- licenties en de amateurs die een vaste BWF licentie hebben (alsmede bijschrijvers, zonder amateur licentie). We zagen de nodige leden van de club, waar we te gast waren.
Vanaf het begin van de koers ging het volle bak en dat bleef ook zo. Elke ronde probeerde hier wel enkele renners weg te rijden, maar met een gemiddelde van plus 42 km per uur is dat niet te doen. Sterke mannen als Thomas Leys, Roger van der Waarden, Ben Coremans, Jip Damen en Lorenzo Arena probeerden het keer op keer, helaas zonder het beoogde resultaat, steeds weer sloot het peloton aan en was het wachten op de volgende aanval. Eén van de meest actieve renner was toch wel Lorenzo Arena, niet weg te slaan van de eerste rij, maar zelfs met deze goede benen lukte het hem niet weg te rijden.
Er zat niets anders op dan met een complete groep te gaan sprinten en dat gebeurde dan ook, althans dat dacht de jury vooraf. Na het luiden van de bel kwam er een aanval op hoge snelheid, die helaas gepaard ging met een valpartij van een renner en in de laatste bocht was er ook een kleine valpartij, waardoor het peloton gebrokkeld over de streep kwam. Gelukkig was de schade zeer gering en met enkele schaafwondjes afgedaan.

De uiteindelijke sprint werd nipt gewonnen door Wim van Roey, die Sam Cordy en de thuisrijder Roberto Secci het nakijken gaf.

Uitslag 50-:

1. Wim van Roey
2. Sam Cordy
3. Roberto Secci
4. Robbert Rasenberg
5. Bjorn Tsoi
6. Teun van Poppel
7. Roger van der Waarden
8. Iroy Cosse
9. Ramon van de Sande
10. Jurgen Schrik

Volgende week zondag, 19 september, is er de prachtige A-koers in het buurtschap Borteldonk bij Nispen. Een prachtige grote ronde en altijd prima georganiseerd.

De digitale inschrijving staat open op de BWF site (klik in wedstrijdkalender op de betreffende koers). Inschrijven kan alleen digitaal en alleen tot zaterdag 18 september om 18.00 uur.