De kop is er af! Verslag Rijsbergen ‘Pannenhoef’ d.d. 11 juli 2021

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Na een lange periode van afwezigheid door de corona maatregelen was het vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen 2021 voor de BWF. Mede hierdoor stonden er bijna 200 enthousiaste renners aan de start, verdeeld over vier categorieën (er was zelfs een dames categorie). De renners kwamen uit heel het land. De wedstrijd werd georganiseerd in het gezellige Rijsbergen, bij voorzitter René Haast voor de deur. Ondanks dat alles corona-proof georganiseerd werd, zat de sfeer er goed in. Het weer was goed en af en toe scheen de zon. Ook had de organisatie gezorgd voor muziek bij de finish (er kwamen weer heel wat hits uit het ‘foute uur’ voorbij).
De winnaars van deze eerste BWF koers 2021 werden: Ilona van Ginneken (dames), Matthieu Hendriks (50+), Tom van de Vloet (50-; zie foto hierboven) en Tom van den Borne (Amateurs).
Kort verslag van de koers en de top-10 vindt u hieronder. De uitslagen en foto’s staan weer elders op deze site.

Dames:
Bij de dames stonden 9 deelnemers aan het vertrek. De groep bleef mede door de grote omloop bij elkaar. Er probeerden verschillende dames te ontsnappen; bijv. Marije van Dun uit Dorst was erg actief. Uiteindelijk draaide het uit op een sprint en was Ilona van Ginneken uit Gilze de snelste, voor Sarah ten Hartog uit Koewacht en Patricia Nuijens uit Eersel.

Uitslag dames:
1. Ilona van Ginneken (Gilze)
2. Sarah ten Hartog (Koewacht)
3. Patricia Nuijens (Eersel)
4. Evi Verrijckt (Oostmalle)
5. Marjolein de Vliegher (Breda)
6. Laura Jaspers (Breda)
7. Lisette Schoon (Best)
8. Marije van Dun (Dorst)
9. Corina Wisse (Huijbergen)

Cat. 50+:
Bij de 50+ een deelnemersveld van 40 man. Er waren gedurende de wedstrijd verschillende ontsnappingen. In de eerste ronde kwamen Tjeerd Mijzen, Koen De Bosscher en Rens Schalk als eerste door. De rondes erop waren vooral Luc Pannekoek en Edwin Raats in de aanval. Uiteindelijk kwam toch nog alles bij elkaar en gingen Mattieu Hendriks, Andrew O’Hara en Marcel Webers er met de prijzen van door. De vierde, Cor Gerritsen, was tevens de beste 60+ deelnemer en werd dus apart gehuldigd.

Uitslag 50+:
1. Matthieu Hendriks (Lekkerkerk)
2. Andrew O’Hara (Grave)
3. Marcel Webers (Milsbeek)
4. Cor Gerritsen (Maarheeze)
5. Ralph Greupink (Zoetermeer)
6. Edwin Raats (Helmond)
7. Ton Berends (Zwijndrecht)
8. Peter Pouwels (Wijchen)
9. Johan Pemen (Rijsbergen)
10. Rudi Rabout (Aalst)

Cat. 50-:
Ook bij de 50- waren er veel deelnemers, meer dan 70. Achter in het peloton was het harmonica effect goed te merken. In de bochten stonden de renners bijna stil, waarna er weer opgetrokken moest worden naar 50 km/uur. Na 20 kilometer was er een valpartij waarvan helaas een renner met de ambulance opgehaald moest worden, waardoor de koers even stilgelegd moest worden. Na de herstart moesten er nog 5 rondes gereden worden. Na een hele snelle laatste ronde en een aantal ontsnappingspogingen kwamen Tom van de Vloet, Joachim Raeymaekers en Bjorn Tsoi achtereenvolgens over de streep.

Uitslag 50-:
1. Tom van de Vloet (Rijkevorsel)
2. Joachim Raeymaekers (Nieuwerkerk a/d IJssel)
3. Bjorn Tsoi (Kapellen)
4. Yannick Sprangers (Brecht)
5. Davey Jansen (Heinkenszand)
6. Sam Cordy (Brecht)
7. Rogèr van der Waarden (Tilburg)
8. Kobe Dierckx (Lichtaart)
9. Wim Verbraeken (Brecht)
10. Danny Langenberg (Tilburg)

Cat. Amateurs:
Bij de amateurs stonden bijna 80 renners aan het vertrek. Er ontstond al snel een grote kopgroep, met daarin de volgende renners: Tom van de Borne, Wout Mertens, Philippe Dela Montagne, Robin Verheyden, Jeroen Das, Sven Clerebout, Matthias Krols, Karl van de Borne, Bart van der Doelen en Cas Graafmans. Deze groep reed heel hard (volgens Strava heeft Mattias Krols de snelste ronde neergezet met een gemiddelde snelheid van 46,6 kilometer per uur). Uiteindelijk was Tom van den Borne de snelste, gevolgd door Wout Mertens en Philippe Dela Montagne. De sprint van het peloton werd gewonnen door Germon Peeters.

Uitslag Amateurs:
1. Tom van den Borne (Vosselaar)
2. Wout Mertens (Wuustwezel)
3. Philippe Dela Montagne (Zandhoven)
4. Robin Verheyden (Ranst)
5. Jeroen Das (Wuustwezel)
6. Sven Clerebout (Boechout)
7. Matthias Krols (Turnhout)
8. Karl Van den Borne (Vosselaar)
9. Cas Graafmans (Rijen)
10. Bart van der Doelen (‘s-Hertogenbosch)

Graag tot volgend weekend, op Moleneind Breda (B-koers, dus geen amateur categorie). Nadere details volgen nog !