De Leeuw en Koemans winnaars tweede trainingskoers d.d. 17-03-2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

De tweede rit op Moleneind zit er weer op. Jammer dat er alweer slechts zo’n klein clubje 50+ kwam opdraven; 8 man in totaal. Terwijl er toch prima weersomstandigheden waren; dreigende wolken, af en toe zon, wel een pittig windje. En die stond op de aankomst strook weer pal tegen, dus dat was weer bikkelen. In de 50+ was het de regerend BWF-kampioen, John de Leeuw, die zijn tweede winst pakte. De 50- kende een deelnemersveld van 37 man. Daarvan was het de Elite-renner Daaf Koemans die als overwinnaar uit de strijd kwam.

Cat. 50+

Als gezegd acht man aan de start. De strijd was er niet minder om. Uiteindelijk zat er drie man in de kopgroep: John de Leeuw, Walter Koster en Kees van de Sande. Onderweg is weer genoeg geprobeerd elkaar te lossen. Maar een eindsprint van dit drietal moest weer de beslissing brengen. Het was, net als vorige week, John de Leeuw die de sprint met duidelijk verschil wist te winnen. Walter Koster kwam nog wel aandringen, maar moest toch genoegen nemen met plaats 2. Daarachter Kees van de Sande op plek 3.

Met twee maal winst is het helder dat John de Leeuw nu het klassementje aanvoert, dat we over de trainingswedstrijden bijhouden.

Cat. 50-

Het weer bleef wat wispelturig, met nu zelfs af en toe wat lichte regen, een enkel hagelsteentje, en veel wind. Toch kwamen er 37 renners aan de start. Er waren forse ploegen aanwezig, zoals van TWC Pijnenburg en de Star-ploeg. De beuk werd er al snel ingegooid en na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 6 man, die steeds grotere afstand nam. Het zijn de mannen die je als eerste zes in de uitslag ziet. Drie Elite-renners (Daaf Koemans, Floris van den Broek en Stefan Laurijssen), twee Amateurs (Guus de Graauw, Thomas Leys) en uit onze eigen 50- categorie: Jason Nieuwkerk, die knap mee schoof op het juiste moment.

Enkele ronden voor het einde splitste deze kopgroep in twee groepen van drie renners. De voorste drie man waren Daaf Koemans, Guus de Graauw en Thomas Leys. In het drietal daarachter zal Stefan Laurijssen niet hard op zijn Star-ploeggenoot hebben gejaagd; hij raakte met Floris van den Broek en Jason Nieuwkerk geleidelijk op steeds grotere achterstand. De voorste groep begon het peloton in de rug te kijken, zodat de jury het peloton een ronde eerder heeft laten afsprinten. Uit het peloton was enkele ronden voor het einde nog een groepje van vijf man weggereden, waarvan Teun Forschelen de sprint voor plaats 7 won, voor Martijn Alberts (8) en Anco Verstegen (9). Door deze uitslag voert Teun Forschelen nu het klassement over de trainingskoersen aan.

De drie man vooraan gingen zich opmaken voor de eindsprint. Recht tegen de wind in was het Daaf Koemans die de overwinning pakte, voor Thomas Leys (2) en Guus de Graauw (3). Van het drietal hierachter was het de 50-licentiehouder Jason Nieuwkerk, die zijn beste uitslag bij de BWF bijeen fietste en prachtig 4e werd in de wedstrijd, voor Floris van den Broek en Stefan Laurijssen.

In de 50- reed ook nog een dame mee, Lise Visser, die dus ook voor een bos bloemen op het podium kon stappen (we hebben altijd een bos bloemen voor de beste dame in koers). Alle bloemen zijn gesponsord door Mobile Service Centre Breda, gevestigd aan de Heusing (aan het parcours).

Volgende week trainingsrit 3. Hopelijk met nog grotere groepen aan de start, na een week met prachtig weer voor de boeg.

Denkt u er om de BWF-licentie voor het seizoen 2019 aan te vragen? Dan ligt deze met het vaste rugnummer klaar vanaf de openingskoers op Oekel op 7 april a.s. Een vast nummer werkt voor u en voor ons wel zo handig!