De Ronde van Nispen-Borteldonk: fantastisch !

BWF BestuurKoersverslagReageer

De organisatie van de Ronde van Nispen-Borteldonk heeft nog eens alles uit de kast gehaald om hun ronde dit jaar nog mogelijk te maken. We moeten de organisatie ‘Stichting de Sportfrinten’ ongelooflijk dankbaar zijn voor hun enthousiasme om dit nog te verwezenlijken. Hun inzet werd  beloond met 142 inschrijvingen en drie prachtige wedstrijden. Ook het weer hielp duidelijk een handje, want het was aangenaam toeven voor zowel renners als publiek in het buitengebied van Nispen. De corona-maatregelen werden goed gerespecteerd en daarom kan terug gekeken worden naar een bijzonder geslaagde BWF wielerronde.

De winnaars werden Koen de Bosscher uit Kalken (B) bij de 50+, bij de 50- Kris Herremans uit Wuustwezel (B) en bij de amateurs was het Jeroen Das, ook uit Wuustwezel (B), die victorie kraaide. Hieronder een uitgebreider verslag. De uitslagen en foto’s vindt je ook hier op de site.

Cat. 50+ :

Bij deze categorie hadden zich 36 renners(sters) ingeschreven. Een mooi aantal met ook enkele regionale favorieten. Er werd vanaf de eerste ronde al gedemarreerd maar de eerste vluchters bleven niet weg totdat de sterke Koen de Bosscher demarreerde. Het peloton liet maar even begaan, maar daar misrekende men zich schromelijk in. De volgende rondes probeerden telkens renners de sprong naar voren te maken, maar ondanks die forse versnellingen bleef De Bosscher zijn voorsprong intact houden. Enkele kenden hem wel, maar ook zij grepen ernaast. Het was net of hij met het peloton speelde, want hij leverde niets in van zijn voorsprong. Vorige week was hij ook al winnaar in Lepelstraat en later hoorden wij dat hij al 9 van de 10 koersen dit jaar gewonnen had.  Iemand met een heel grote motor dus. Continu waren er wel wat tegenaanvallen, maar niemand geraakte weg. In de laatste kilometer deed Andy van Loon nog een uitval en die had wel succes. Hij reed naar een 2e plaats en Johan Pemen won de pelotonspurt voor de 3e plaats.

Uitslag 50+ :

 1. Koen de Bosscher, Kalken (B)
 2. Andy van Loon, Oud-Gastel
 3. Johan Pemen, Rijsbergen
 4. Jan Jansen, ’s Heerenhoek
 5. Wim de Witte, Stekene (B)
 6. Willem Hus, Voorburg  (1e 60+ renner)
 7. Bert Kremer, Geertruidenberg
 8. Vincent van Wersch, Tilburg
 9. Kees Raats, Roosendaal
 10. Willem van Driel, Dordrecht (2e 60+ renner)
 11. Erwin D’Hondt, Zottegem (B)
 12. Rene Haast, Rijsbergen (3e 60+ renner)
 13. Peter Heymans, Burcht (B)
 14. Geert Wouters, Kalmthout (B)
 15. Ton Damen, Alphen

 

Cat.  50 –  :

Deze categorie telde maar liefst 70 deelnemers en het was een zeer levendige wedstrijd met vele uitlooppogingen. Geen enkele keer was het peloton compleet als het over de finishlijn kwam. Door die uitvallen viel ook het peloton in 2 delen met daarvoor en daartussen steeds renners die de aanval zochten. Hierdoor werd ook de strijd om de leidersprijs nog spannend en deze werd in de voorlaatste doorkomst veilig gesteld door Nick Scholten. De renners voorin de uitslag waren dan ook zeer actief in de koers en waren bij diverse uitlooppogingen aanwezig. Al bij al een zeer attractieve koers om van te genieten. Door de vele aanvallen moesten ook enkele renners de rol lossen helaas, maar dat is de koers natuurlijk. Voor de overwinning denderde een 1e groep met sterke mannen richting de finishlijn. Het was Kris Herremans die zijn wiel als 1e over de witte lijn drukte, met daarachter Arno van Krimpen op plaats 2 en de junior Marijn Maas op de 3e plaats.

Uitslag 50-  :

 1. Kris Herremans, Wuustwezel (B)
 2. Arno van Krimpen, Groot Ammers
 3. Marijn Maas, Huybergen
 4. Yannick Sprangers, Brecht (B)
 5. Tom Nelen, Essen (B)
 6. Mart Hofmans, Roosendaal
 7. Iroy Cosse, Wouwse Plantage
 8. Nick Scholten, Varsselder
 9. Kevin van den Broeck, Rijkevorsel (B)
 10. Pascal van Overmeire, Roosendaal
 11. Paul Elsten, Rucphen
 12. Stef Suijkerbuijk, Roosendaal
 13. Thomas Verdonck, Wouwse Plantage
 14. Brent Broosus, Huijbergen
 15. Tom van de Vloet, Rijkevorsel (B)

 

Amateurs :

Ook bij deze categorie een groot peloton (38 man) en een heel mooie wedstrijd, waar loeihard werd gereden. Lorenzo Arena was de eerste die uit zijn sloffen schoot en kwam ronde 1 en 2 als eerste door. In de derde ronde hadden we al een kopgroep met vier man t.w. Jonas Walschap, Joachim Raeymaekers, Jeroen Das en Glenn van Nierop. Deze vier vonden elkaar en werkten goed samen. In ronde 4 waren we plots Jonas Walschap kwijt, maar zat Jelle Veraart alleen in de achtervolging.  Hij slaagde ook in zijn opzet dus bleven we met vier man aan de leiding. Daarachter kwam uiteindelijk een groep van 7 renners tot stand, echter zij konden geen vuist meer maken om de kopgroep last te bezorgen. Intussen sprokkelde Jeroen Das de nodige punten voor de leidersprijs. Op het stuk naar de finish toe buffelde hij telkens weer voluit op kop en tegen de wind in. De leidersprijs was uiteindelijk ook voor hem. Maar hiervoor alleen was hij niet naar Nispen gekomen. In de voorlaatste ronde trok hij er nog eens tussenuit samen met Jelle Veraart en dit bleek ook het sterkste duo aan kop. Goed samenwerkend bouwden zij nog een flinke voorsprong op dus moest de winnaar uit dit duo komen. Op het laatste rechte stuk richting finish ging Jeroen Das nog eens maximaal op de trappers staan en sloeg een klein gaatje naar Jelle Veraart. Dit gaatje kon hij aanhouden tot aan de finish en daarmee won uiteindelijk ook de sterkste renner bij de amateurs deze ronde van Nispen.

Uitslag  Amateurs :

 1. Jeroen Das, Wuustwezel (B)
 2. Jelle Veraart, Essen  (B)
 3. Glenn van Nierop, Hazerswoude
 4. Joachim Raeymaekers, Essen (B)
 5. Martijn Alberts, Breda
 6. Joeri Lambrechts, Kalmthout (B)
 7. Willem-Jan Koeman, Goes
 8. Jasper van der Eng, Roosendaal
 9. Ben Oudermans, Westmalle (B)
 10. Max Toen, Wommelgem (B)
 11. Lorenzo Arena, Schoten (B)
 12. Martijn Colsen, Prinsenbeek
 13. Cas Graafmans, Rijen
 14. Jasper van Hauwermeiren, Ouwegem (B)
 15. Jonas Walschap, Bornem (B).

Renners, dank voor alle sportieve wedstrijden en we hopen jullie volgend jaar allemaal terug te zien in onze mooie BWF wedstrijden.