Eerste koers in 51 jaar BWF zonder publiek; verslag Moleneind 18 juli 2021

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

De gemeente Breda stelde als aanvullende voorwaarde dat er geen publiek (supporters) aanwezig mocht zijn tijdens de koers, i.v.m. de stijgende corona besmettingen. We kunnen gerust zeggen dat een ieder zich daaraan heeft gehouden, dank daarvoor. Bijna 90 coureurs hadden zich digitaal ingeschreven en konden een vlekkeloze koers afleggen in heerlijke weersomstandigheden. De winnaars van vandaag waren Edwin Raats (50+) en de jarige Ben Coremans (50-). Voor Ben als verjaardagscadeau deze mooie finishfoto!

Cat. 50+:

Bij de 50+ waren het er 30 die op kwamen dagen en die er direct na de start volop invlogen. In de eerste rondes waren het Johan Pemen en Rens Schalk die het peloton probeerden te verrassen, maar dat was te vroeg daar iedereen nog fris was. Voor enkele andere renners was dit toch het moment om zich van voren te tonen; Edwin Raats, Andrew O’Hara en Marcel Webers hadden elkaar gevonden. Toch kwam het peloton nog even terug, waarna O’Hara het gat liet vallen voor zijn ploegmaat Henry Schut, en gevlogen waren de mannen. Het was duidelijk deze drie gingen het uitmaken wie de winnaar zou worden. Half koers maakte een groep van acht renners zich los uit het peloton, waaronder oud-prof Nico Verhoeven, maar dat was echt voor de vierde plaats. Na drie demarrages slaagde Raats er in om zich los te rijden van zijn medevluchters. Hij dubbelde het peloton en reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning. Voor Marcel Webers werd het nog even spannend, omdat hij in de voorlaatste ronde lek reed, maar hij redde het nog net om voor de aanstormende groep van acht renners te blijven. Het peloton was toen al thuis en bijna gewassen.

Uitslag 50+:

1. Edwin Raats, Helmond
2. Henry Schut, Zeeland
3. Marcel Weber, Milsbeek
4. Rens Schalk, Rijsbergen
5. Andrew O’Hara, Grave
6. Johan Pemen, Rijsbergen
7. Willy Kessel, Zeeland
8. Nico Verhoeven, Oud-Turnhout B
9. Jos Bogaerts, Strijbeek
10. Andy van Loon, Oud Gastel

Uitslag 60+:

1. Martin de Peuter, Oud Beijerland / Jos Bogaerts, Strijbeek
2. Chris Geerts, Minderhout B
3. Cor Gerritsen, Maarheeze
Waarom Jos op een gedeelde eerste plaats, deze was vergeten dat hij ook 60 jaar is geworden en dit niet had doorgegeven, maar wij als BWF vonden dat hij ook recht op een bloemetje had.

Cat. 50-:

Zo rond de klok van twaalf uur was de temperatuur al lekker opgelopen, dus warm rijden hoefde niet bij de 50-. Dit zou een koers worden van de eenzame vluchters, die het stuk voor stuk opnamen tegen het peloton van 55 renners. Direct uit de start was het Thomas Leys en Roger van de Waarden die het probeerden, maar ook hier was iedereen nog fris. Na vier snelle ronden waren er toch negen renners tussenuit gepiept en was het vervolgens Cas Graafmans die het peloton bijna twee ronden lang op sleeptouw nam. Achteraan vielen de gaten en de deur stond helemaal open (voor een veertiental renners ging het allemaal veel te snel en zij moesten de rol lossen). Vanaf dat moment zagen we achtereenvolgens Roland van der Sloot, Jip Damen, Floris van den Broek, Thomas Leys en Ben Coremans ieder om de beurt voor de groep uitrijden. Vooraan was het demarrage na demarrage zonder echt weg te rijden.
Met nog zeven ronden voor de wielen was het wederom Graafmans, Coremans en van den Broek die aan de bekende boom stonden te schudden en werden imposant de achterblijvers gedubbeld, helaas voor hen was er geen wegkomen aan.
In de finale was het Dennis Timmermans die de debatten opende met een verschroeiende aanval net voor de jurybus, maar ook dat ging niet door, bij het horen we de bel zien we Robin Verheyden het nog proberen.
Een aanstormend peloton ziet de jury op zich afkomen en ziet Ben Coremans het zegegebaar maken; dankzij onze fotograaf Rik hebben we de juiste uitslag vast weten te leggen, want het was een close finish in het warme Breda. Leuk feitje is nog dat winnaar Ben Coremans zichzelf daarmee een verjaardagscadeau deed!

Uitslag 50-:

1. Ben Coremans, Etten Leur
2. Sam Cordy, Sint-Job-Int-Goor B
3. Joachim Raeymakers, Essen B
4. Wim van Roey, Beerse B
5. Hein Biemans, Hoeven
6. Cas Graafmans, Rijen
7. Kevin Ysenbaardt, Kalmthout B
8. Dariush Cyrroes, Goirle
9. Jelle Kennis, Ravels B
10. Martin Broxterman, ’s Hertogenbosch
11. Dennis Timmermans, ’s Gravenmoer
12. Nelis Koeken, Oud Gastel
13. Floris van den Broek, Chaam
14. Roeland van de Loo, Vught
15. Roland van der Sloot, s’Hertogenbosch

Volgende week zondag 25 juli zien we alle coureurs weer graag terug in Terheijden, waar de BWF kampioenschappen worden verreden voor alle 3 categorieën 50+, 50- en Amateurs. Sinds 2019 eindelijk weer strijd om de rood-wit geblokte trui.

BWF kampioen kun je alleen worden met een BWF-licentie, maar het is verder een open wedstrijd. Wel even vooraf digitaal inschrijven, en dat kan tot zaterdag 18.00 uur.

Hou de komende week de website in de gaten voor de laatste aanvullende informatie.

Voor meer info zie onze website www.brabantsewielerfederatie.nl