En we zijn vertrokken! Onstuimige eerste trainingskoers d.d. 10 maart 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Wat een weer zeg, deze eerste koersdag van de BWF in 2019! De wind groeide rond de middag uit tot stormkracht en zowel de 50+ als de 50- kregen flinke buien voor de kiezen. Op de bekende lange aankomststrook voor UTS Van den Berg Verhuizingen stond de wind recht op kop, dus er moest stevig worden doorgetrapt. De vroege categorie kreeg helaas maar 7 bikkels aan de start, waarvan uiteindelijk John de Leeuw als winnaar over de streep ging.  In de 50- kwamen in totaal 25 renners aan de start, waarvan Philippe de la Montagne een solo van enkele ronden mooi afrondde. De mannen op het podium konden de bloemen in ontvangst nemen, van onze sponsor ”Mobile Service Centre Breda’‘. De uitslag en enkele foto’s staan al weer op de site (helaas was onze vaste fotograaf ziek, dus het fotomateriaal is beperkt gebleven deze week).

Cat. 50+:

Als gezegd 7 renners aan de start. Al vrij vroeg in de koers moest Jos Bogaerts met materiaalpech afhaken en daarna moest René Haast de rol lossen. Later in de wedstrijd moest ook Henk van Lijsdonk de rest laten gaan. En zo reden lange tijd nog vier sterke mannen voorop: Andy van Loon, John de Leeuw, Kees van de Sande en Johan Pemen. Allemaal hebben ze geprobeerd de anderen eraf te rijden, maar uiteindelijk waren zij enorm aan elkaar gewaagd en moest een eindsprint, vol tegen de wind in, de beslissing brengen. Het was John de Leeuw die met stevige voorsprong op de anderen doorkwam. Daarachter was het Andy van Loon die in extremis over Johan Pemen heen wipte, voor een moegestreden Kees van de Sande, die naast een podiumplek greep.

Cat. 50-:

Hoewel het weer steeds verder verslechterde kwam er toch een enthousiaste groep van 25 starters in de 50-. Veel mannen uit Tilburg en omgeving; TWC Pijnenburg was sterk vertegenwoordigd. Al vroeg in de wedstrijd trok Thomas Leys ten strijde, maar hij kreeg al snel een lekke band en viel uit. Daarna hebben de nodige andere mannen een uitval geprobeerd, maar het was uitermate lastig met de almaar harder aantrekkende wind. Zij bleven dan meestal één à twee ronden licht vooruit; bijvoorbeeld Wiebe de Jong, daarna Bjorn Tsoi, later Peter Stienstra en vervolgens Stefan Ysenbaardt. Allemaal weer teruggepakt. Tot uiteindelijk Philippe de la Montagne zo’n acht ronden voor het einde er vandoor ging. Tot en met de finish verdedigde hij knap in zijn eentje een voorsprong die nooit groter werd dan een 100 meter. Maar dat is genoeg. Op die wijze ging hij solo zegevierend over de meet. Achter hem werd tegen de storm in gesprint en het was Teun Forschelen van de Tilburgse club die daarmee tweede werd, voor Bjorn Tsoi op plek drie.

Na de finish stonden de nodige mannen klappertandend hun spullen te pakken voor de thuisreis, hopelijk dan met wind mee! Respect voor jullie opkomst en inzet vandaag. Gelukkig is alles goed gegaan. Hopelijk treffen we zondag 17 maart op Moleneind wat prettiger omstandigheden. Tot dan!