Geslaagde laatste trainingswedstrijd d.d. 31 maart 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

De laatste trainingskoers, met de hoogste opkomst. Totaal 86 renners aan de start. Het begint bij de renners te kriebelen, dat is duidelijk. En er is weer hard gekoerst. John de Leeuw pakte zijn vierde winst op rij in de 50+ en Tom van de Peer won in de 50-. De klassementswinnaars werden John de Leeuw en Bjorn Tsoi; zij zijn apart gehuldigd.

In 4 wedstrijden geen enkel incident of valpartij, met in totaal 140 verschillende deelnemers die de BWF kwamen bezoeken; we kijken terug op een geslaagde reeks.

Cat. 50+:

De 30 mannen vlogen er in. Al snel brak het peloton in twee ongeveer even grote groepen. De voorste groep dunde daarna uit tot elf man. Ook de achterste groep verbrokkelde wat en zo reden er op een gegeven moment meerdere grotere en kleine groepjes rond. Dat is dan weer opletten geblazen voor de jury (zeker als er renners gedubbeld worden), maar de jury kwam weer tot een prima uitslag. Vooraan was het in ieder geval overduidelijk wat er gebeurde, toen John de Leeuw en Johan Pemen samen de turbo opendraaiden en op zwier gingen. In totaal 18 ronden reden zij gezamenlijk voor de rest uit en zij konden het dus samen gaan uitmaken. Zou John de Leeuw zijn vierde winst op rij pakken….? Ja dus! Hij verwees Johan Pemen naar plaats 2. Daarachter was het John van Rullen die een ronde voor het einde licht afstand nam van het peloton en plek 3 opeiste, voor Andrew O’Hara (4) en Niky Deijkers (5).

De renners op het podium kregen de bloemen van sponsor ‘Mobile Service Centre‘. Daarna keerde John de Leeuw nog eens terug voor een extra mooie bos, als winnaar van het klassementje over de 4 wedstrijden. Knap gedaan: 4 maal winst! Dit soort aparte huldigingen gaan we tijdens het seizoen vaker zo doen met bijv. winnaars van een leidersprijs.

De top-5 van dit klassement ziet er als volgt uit:

1. John de Leeuw, Breda : 40, 40, 40, 40 (160)
2. Andy van Loon, Oud Gastel : 39, 37, 35, 30 (141)
3. René Haast, Rijsbergen : 35, 35, 28, 28 (126)
4. Johan Pemen, Rijsbergen : 38, 10, 37, 39 (124)
5. Kees van de Sande, St. Willebrord : 37, 38, 34 (109)

Cat. 50-:

Maar liefst 56 deelnemers maakten hun opwachting, onder een geleidelijk iets oplopende temperatuur. Wel bleef de wind straf waaien, maar die stond op de aankomststrook deze week eens niet tegen, maar mee. Daarmee ging de snelheid steeds aardig de hoogte in. We zagen vele pogingen om aan het peloton te ontsnappen, maar het bleek niet te doen. Alhoewel… vier ronden voor het einde kregen we dan toch een sterke groep van negen renners, die een kleine voorsprong op het peloton wist te vergaren. Het zijn de negen namen die u bovenaan in de uitslag aantreft. Van deze negen was het echter Tom van de Peer, die gedecideerd de sprint naar de winst won, voor de bekende renner Bram de Kort (2) en Martijn Alberts (3). Kort daarachter sprintte het peloton en daarvan was het Bjorn Tsoi die aantoonde de sprint wel aan te kunnen en zo plek 10 te pakken. Daarmee stelde hij zijn positie aan de leiding van het klassement ook meteen veilig.

Bjorn Tsoi keerde dus terug voor een persoonlijke huldiging met een extra mooie bos bloemen, nadat de drie man op het podium waren gehuldigd met de bloemen van ‘Mobile Service Centre‘.

Mobile Service Centre was dit jaar zo vriendelijk de bloemen voor de podia ter beschikking te stellen. Zij zijn gevestigd aan de Heusing en zijn hét adres voor uw reparatie aan uw mobiel of tablet.

We hielden vandaag een bos bloemen over (omdat er geen dames startten) en die is vandaag als aanmoedigingspremie uitgereikt aan Clint Marshall, die na lange tijd weer eens een wedstrijd kwam rijden, wel snel gelost en gedubbeld werd, maar enthousiast doorreed en zich prima vermaakt heeft. Dat enthousiasme beloonden wij graag vandaag!

De top-5 van het klassement is er zo uit komen te zien:

1. Bjorn Tsoi, Kapellen : 38, 24, 36, 31 (129)
2. Jason Nieuwkerk, Roosendaal : 34, 37, 21, 23 (115)
3. Wiebe de Jong, Tilburg : 37, 21, 28, 24 (110)
4. Teun Forschelen, Tilburg : 39, 34, 10, 27 (110)
5. Thomas Leys, Vosselaar (B) : 10, 39, 37, 10 (96)

Komende zondag gaan we dan ‘’echt’’ van start, met de eerste A-koers, op het mooie Rijsbergen Oekel. Wees welkom! Maar let dan wel op de juiste categorieën.