Geslaagde Sluitingskoers te Hoeven d.d. 30 september 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Tja, dan zit het seizoen er ineens weer op en hoor je de speaker zeggen ‘’Tot in 2019!’’. De Sluitingskoers was nog lekker bezocht, met 92 renners. Het weertje deed lekker mee, tussen de 13 en 18 graden, bijna geen wind en de zon liet zich lekker zien; een toffe dag voor de afsluiting. De organisatie was weer goed voor elkaar, met veel premies onderweg en een leidersprijs, wat de strijd weer goed aanwakkerde. De winnaars van deze dag waren John Haast (50+), Bjorn Tsoi (50-) en Jeff Vertommen (amateurs).

Na de huldigingen werden ook de prijzen voor de klassementen uitgereikt. De top 10 werd kort toegesproken, kreeg de bonnen van de sponsor, WIM DE VOS FIETSEN uit Oosterhout en ging nog samen op de foto. Een heerlijke dag, zonder incidenten. Aan het einde van de dag keren alle vrijwilligers dan toch wat weemoedig terug naar huis…. het zit er weer op voor dit jaar …

Veel renners leverden hun rugnummer in en ontvingen hun borg terug. Wij houden de reeksen nummers graag compleet en roepen de rest dus op om hun nummer even op te sturen (aan : Hoefstraat 1,  4891 ZE Rijsbergen). Vermeld er je bankrekeningnummer bij, dan storten wij de borg terug.

Hieronder staan de verslagen per groep. De foto’s staan al weer op de site en de uitslagen ook. De definitieve klassementen zijn inmiddels ook al gepubliceerd.

50+

Om 10.30 de start van 33 renners, waaronder Bianca van den Belt als enige dame (sommigen van ons zagen haar afgelopen donderdag nog schitteren in het theater als één van de acteurs in het theaterstuk ‘’Kasseien’’ en nu weer vrolijk in koers, voorbereidend op het NSK volgende week). Onderweg natuurlijk veel pogingen om het verschil te maken. We zagen een zeer bedrijvige Johan Pemen, die al meteen in de eerste ronden overtuigend de leidersprijs binnensleepte. Verder later in de koers solo doorkomsten van o.a. Pieter Mies en John van Rullen. Maar uiteindelijk was alles samen en ging men naar een groepsprint. Het was John Haast die, net als vorige week, wist te winnen. Hij werd op het podium geflankeerd door Johan Pemen (2e) en onze sponsor Wim de Vos. Het 60+ podium eindige knap geheel binnen de top-10: Barend Verhagen, Dick van Loon en Rene Haast.

Uitslag 50+:

 1. John Haast  (Rijsbergen)
 2. Johan Pemen  (Rijsbergen)
 3. Wim de Vos (Oosterhout)
 4. John de Leeuw (Breda)
 5. Barend Verhagen (Woerden)
 6. Tonny Berends (Gorinchem)
 7. Matthieu Hendriks (Lekkerkerk)
 8. Dick van Loon (Oosteind)
 9. René Haast  (Rijsbergen)
 10. Sjaco Hoondert (Goes)

50-

Een groep van 41 jonge mannen stond om 12.00 klaar voor hun 50 km. Ook in deze koers veel premies, wat iedere keer de strijd richting de meet hard maakt, met renners die dan net na die sprint proberen om een kopgroep te forceren. We zagen er vele pogingen toe, maar niets bleef vooruit. Al doende vergaarde Frank Mertens net voldoende punten om de leidersprijs op te eisen. Maar de groep ging daarna naar een massasprint. En dan moet je vooraan die laatste bocht door. Het was Bjorn Tsoi die dat goed doorhad en die al van heel ver wegging, als eerste door die laatste bocht draaide en het tot op de meet vol hield. Eindelijk die podiumplek waar hij al zo lang op aasde. Samen met hem mochten twee Belgen op het podium (Bjorn woont wel in België, maar is een Nederlander); Jelle Andries (2e) en Philippe van Opstal (3e).

Uitslag 50-:

 1. Bjorn Tsoi  (Kapellen (B))
 2. Jelle Andries  (Berlaar (B))
 3. Philippe van Opstal (Lille (B))
 4. Dennis Mijnsbergen  (Bergen op Zoom)
 5. Ben Coremans  (Etten-Leur)
 6. Anton Vervecken (Arendonk (B))
 7. Jiri van de Venne (Zandvliet (B))
 8. Jens Jaens (Reet (B))
 9. Frank Roks (Rucphen)
 10. Tony Verschuuren (Fijnaart)

Amateurs

Ook nog een amateur-onderdeel in Hoeven, waarop 18 renners afkwamen. Al in de eerste helft van de koers wist de Belgische kampioen Jeff Vertommen zich te verzekeren van de leidersprijs, onder andere door enkele malen solo door te komen. Iets na half koers scheurde het peloton in twee even grote groepen. De eerste negen in de uitslag maakten deel uit van het voorste deel. Zij zouden het onderling gaan uitmaken in de sprint. Het was Jeff Vertommen die de sprint met overmacht won en in zijn Belgische driekleur over de meet bolde. Achter hem Anthony Kets 2e en Guus de Grauw nipt 3e (op de foto’s konden we uitmaken dat hij Frederic de Bie net voor was).

Uitslag amateurs:

 1. Jeff Vertommen (Vosselaar (B))
 2. Anthony Kets (Berendrecht (B))
 3. Guus de Graauw (Etten-Leur)
 4. Fréderic de Bie (Beerse (B))
 5. Alex Masseurs  (Steenbergen)
 6. Dimitri Mulder (Bergen op Zoom)
 7. Stefan Laurijssen (Oud Gastel)
 8. Wim van Roey (Vosselaar (B))
 9. Roel van Gameren (Veghel)
 10. Sil van de Ven (Rotterdam)

Wij danken alle deelnemers voor hun enthousiaste opkomst en inzet. Iedereen een goede winter gewenst en we zien jullie heel graag in maart 2019 weer terug bij de BWF !