Greupink en Willems winnaar op Moleneind d.d. 21 juli 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Het was een mooie dag met een aangename temperatuur en weinig wind, nog niet de hitte die er aan zit te komen. Ondanks de concurrentie van onder andere vakanties en het jaarlijkse spektakel in Frankrijk waren er toch veel kleppers afgezakt naar Breda. Of was dit juist vanwege de mooie beelden uit de Tour. Of door de leidersprijs, die vandaag een zomers thema had; onze sponsor ‘Addvo’ (onze secretaris Wim van Beek) had gezorgd voor mooie t-shirts met speciale wieler-gerelateerde prints, waar de winnaars een keuze uit kunnen maken. 80 mannen gingen de strijd aan en uiteindelijk waren het Ralph Greupink (50+) en Filip Willems (50-) die het zegegebaar konden maken, hierboven mooi zichtbaar. De t-shirts zouden gaan naar Johan Pemen en Richard van Schie, met de meeste doorkomsten voor hun rekening.

De uitslagen en foto’s staan al gepubliceerd en het nieuwe Wim de Vos-klassement ook; in de 50+ nadert Johan Pemen tot op 2 puntjes van Kees van de Sande en in de 50- neemt Roberto Secci de trui weer eens over, van Yannick Sprangers.

En het opkomstklassement van Sportvoedingwebshop.com? Duidelijk is dat in de 50+ er drie mannen alle wedstrijden tot nu reden: Kees van de Sande, Johan Pemen en René Haast. In de 50- is dat één man: Jason Nieuwkerk. Bij de amateurs ook één man: Mike Kruijthof. Zoals bekend staan er voor de top-3 meeste deelnames in alle categorieën pakketten sportvoeding klaar op de sluitingskoers, gedoneerd door Sportvoedingwebshop, het adres voor al uw online-bestellingen van alle merken.

Cat. 50+

De laatste weken zien we een mooi groot peloton in deze categorie. Vandaag zelfs nog groter: 45 renners aan de start, voor hun wedstrijd over 40 ronden. De renners hadden er volop zin in en maakten er een levendige wedstrijd van.

Vanuit het vertrek muisden er zes man tussenuit: Johan Pemen (wie anders), Pieter Mies, Willy van Kessel, Peter de Koning, Marcel Lambregts en Johan Bosters. Pemen had zijn zinnen op de leidersprijs gezet en pakte zowat iedere ronde de punten. Goed samenwerkend bleven de zes man vooraan lang vooruit, ondanks verwoede pogingen van groepjes en enkelingen om vooraan aan te sluiten. Het peloton lag voortdurend in brokken en stukken, maar na ongeveer eenderde wedstrijd kwam alles toch weer samen. Dit was echter van korte duur, want Tony Verschuuren snelde enkele ronden voor het peloton uit. Nadat Verschuuren weer ingelopen was sprintte Pemen verschillende keren voor nog wat extra punten voor de leidersprijs. Halverwege de wedstrijd was hij al 15 van de 20 keren als eerste over meet gekomen en de leidersprijs leek hem niet meer te kunnen ontglippen. Echter op dat moment ging Frans Hommel zich ook met de leidersprijs bezig houden, door alleen of met enkele andere voor het peloton uit te rijden.

Met nog 15 km te rijden ontstond de definitieve kopgroep van vier man, met naast de al eerder genoemde Frans Hommel tevens Ralph Greupink, Dennis van den Ouden en Ruud Havermans. Deze vier leiders werkten eendrachtig samen, waarbij Hommel bijna alle punten pakte voor de leidersprijs. Helaas voor Hommel was het niet voldoende om de leidersprijs te pakken, het koers-t-shirt ging naar Johan Pemen.

De vier leiders sprintten voor de overwinning. Ralph Greupink won deze voor Ruud Havermans, Dennis van den Ouden en Frans Hommel. Andrew O’Hara, Michéle Somers en Peter de Koning, die de laatste ronden voor het peloton uitreden werden 5, 6 en 7. John Haast won de sprint van het peloton en werd de nummer 8.

Bij de cat. 60+ won Cor Gerritsen, voor René Haast en Freddy Aarts.

Uitslag 50+:

 1. Ralph Greupink
 2. Ruud Havermans
 3. Dennis van den Ouden
 4. Frans Hommel
 5. Andrew O’Hara
 6. Michéle Somers
 7. Peter de Koning
 8. John Haast
 9. Kees Raats
 10. Marcel Lambregts

Cat. 50-

In deze categorie stonden 35 deelnemers aan het vertrek, voor eveneens een wedstrijd over 40 ronden. Evenals bij de 50+ categorie hadden we als leidersprijs een t-shirt met wielerprint, geschonken door Addvo. Van in het begin ook hier weer een flinke strijd voor de leidersprijs. In het begin probeerde Niels Verdijck het, maar toen nam Richard van Schie het over. Hij reed eerst 12 ronden lang voor het peloton uit, om na te zijn ingelopen ook nog ronden lang als eerste van het peloton over de meet te komen. Iets voorbij half koers had Van Schie al een dusdanige voorsprong in punten, dat hij nooit van zijn leven meer ingehaald zou kunnen worden.

Gebeurde er verder nog iets? Jazeker! In eerste instantie probeerde diverse renners naar Van Schie over te steken, zoals Bas van Gestel, Thomas Leys, Jason Nieuwkerk en Bjorn Schoeters, maar ze kwamen er niet bij. Na de inrekening van Richard van Schie brak het peloton door het hoge tempo zelfs in tweeën. Het tweede peloton werd door het hoge tempo zelfs nog gedubbeld en moest dan ook eerder afsprinten.

In de laatste 15 km van de wedstrijd probeerde een erg bedrijvige Bas van Gestel samen met Thomas Leys weg te komen. Ze hielden dit ronden lang vol, maar werden een zestal ronden voor het einde toch weer tot de orde geroepen. Vervolgens probeerde Bjorn Schoeters het nog diverse keren met o.a. Ben van Baelen, maar het werd in een laatste ronde toch een “sprint” van een volledig uit elkaar getrokken pelotonnetje.

Filip Willems werd de winnaar van deze razendsnelle en geanimeerde wedstrijd, voor Roberto Secci en Joachim Raeymaekers. Door de uitslag van Secci ten opzichte van Yannick Sprangers loopt Secci weer iets uit in het Wim de Vos klassement en neemt de trui dus weer over.

Uitslag 50-:

 1. Filip Willems
 2. Roberto Secci
 3. Joachim Raeymaekers
 4. Stefan Ysenbaardt
 5. Stephen de Vries
 6. Yannick Sprangers
 7. Richard van Schie
 8. Edwin Kas
 9. Willem Ruijzing
 10. Etienne Belde

Volgende week begint de Zomercompetitie in Rucphen op hetzelfde parcours en zelfde format als vorig jaar. Wat nadere info volgt nog op deze site.