Zeer sfeervolle ‘’Ronde van Den Besterd’’ d.d. 17 juni 2018

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

De organisatie van de ‘’Ronde van Den Besterd’’ in Tilburg had het weer goed voor elkaar op en rond het Besterplein. Er was vooraf een hardloopwedstrijd, spelletjes voor de kinderen, een dikke banden race (met maar liefst 62 deelnemers), een retro-koers, muziek, een VIP-plein, etc. Het bracht veel publiek op de been in deze stadswijk. Een entourage waar menig ‘grote koers’ jaloers op zal zijn. En voor de renners was er zeer veel prijzengeld en premies, dus menig renner had een winstgevende dag. Al met al een zeer geslaagde sportdag in hartje Tilburg.

50+:

Bij de 50+ was Niky Deijkers de grote smaakmaker. Bij de eerste doorkomst leidde hij het 31 man tellende peloton. Bij de volgende ronde had hij een kleine voorsprong genomen. Deze bouwde hij ronde na ronde steeds verder uit. John de Leeuw probeerde wel een tegenaanval te organiseren, maar kreeg aanvankelijk weinig steun. Rinie van Zundert en Ruud Havermans deden ook nog een poging, maar kregen geen ruimte. Ook niet de gezamenlijke poging van John de Leeuw, Raphael Gabriels en wederom Ruud Havermans.

Na dertien ronden sloegen John de Leeuw, Ruud Havermans, Rinie van Zundert, John Haast, Johan Pemen en Pieter Mies een gaatje. Een sterke groep. Andy van Loon, Raphael Gabriels en Wim de Vos maakten ook nog de oversteek. Ondanks deze overmacht werd het gaatje met Niky Deijkers niet kleiner. Hij hield stand. Met ruim een halve minuut voorsprong reed hij voor zijn jagers uit. Daarbij viel John de Leeuw weg vanwege een lekke band. Twee ronden later overkwam dat ook koploper Deijkers! Inmiddels wist hij zich al wel verzekerd van de leidersprijs. Nadat hij een wiel had gewisseld, vervolgde hij de wedstrijd, met zijn halve minuut voorsprong. De lekke band had hem echter uit zijn ritme gehaald en hij werd ingelopen door de achtervolgers.

Pemen en Havermans sprongen vervolgens weg. Deijkers sprong nog achter hen aan, maar kon het gaatje niet dichten en liet zich terug zakken. Vervolgens probeerde Van Zundert de oversteek te maken. Havermans en Pemen gaven echter geen krimp. Zij zouden gaan uitmaken wie de wedstrijd zou gaan winnen. Havermans ging de sprint aan. Pemen probeerde hem nog te kloppen, maar moest zijn meerdere in Havermans erkennen. Van Zundert werd derde en Van Loon werd vierde, voor Wim de Vos. De beste 60+ renner was Cor Gerritsen.

De damescategorie kende dit jaar helaas maar 3 vrouwen en die konden de premies en prijzen dus samen gaan verdelen. De winst ging naar junior-vrouw Elodie Kuipers.

NB: prijzengeld nrs 11-20. Door een misverstand zijn gisteren geen prijzen uitgereikt aan de geklasseerden 11 t/m 20. Die prijzen hebben we nu klaar liggen op de koers komende zondag in Rucphen en kunnen door deze renners alsnog worden opgehaald.

Uitslag 50+:

 1. Ruud Havermans
 2. Johan Pemen
 3. Rinie van Zundert
 4. Andy van Loon
 5. Wim de Vos
 6. Niky Deijkers
 7. John Haast
 8. Raphael Gabriels
 9. Pieter Mies
 10. Jeroen Rovers

Uitslag 60+:

 1. Cor Gerritsen
 2. Walter Marijnissen
 3. Rene Haast

Uitslag Vrouwen:

 1. Elodie Kuijper
 2. Ilona van Ginneken
 3. Elisabeth Beusch

50-:

Loek Luijbregts had er wel zin in bij de 50-. Vanuit de start nam hij de leiding van het veld van 47 renners. Na twee ronden werd die rol overgenomen door Andy Michielsen. Negen ronden hield hij solo stand en werd toen terug gepakt door de groep. Het spel kon opnieuw beginnen. En dat gebeurde heel snel. Vijf renners vonden elkaar in een avontuur. Dat waren Teun van Poppel, Bas Dircken, Alex Masseurs, Massimo Vanderaerden en Andy Michielsen. Dit groepje verstond elkaar goed en reed steeds verder weg van de groep. Roger van der Waarden, Sjors Roosen en Dennis Timmermans probeerden nog wel de oversteek te maken, maar strandden in hun poging. De verstandhouding was goed bij de leiders. Het peloton moest toezien dat de kopgroep steeds verder weg reed. Daarbij pakte Andy Michielsen voldoende punten om de leidersprijs te pakken. In de slotfase sprongen Kay Welten en Sjors Roosen weg uit het peloton. Ben van Baelen kon vervolgens nog aansluiten bij hen.

De winnaar moest echter bij de vijf koplopers gezocht worden. Alex Masseurs kwam als eerste uit de laatste bocht, maar Massimo Vanderaerden had echter de snelste benen en klopte Masseurs ruim. Bas Dircken spurtte naar de derde plaats (dat is al zijn vierde BWF-wedstrijd op een rij dat hij derde wordt !). Ben van Baelen won vervolgens de sprint van de drie achtervolgers.

NB : Wijziging uitslag!     Tot onze spijt hoorden wij pas de avond na de wedstrijd dat de winnaar in België een Elite ZC licentie heeft en dus volgens ons reglement niet had kunnen meedoen aan de wedstrijd. Als we dit vooraf hadden gehoord dan zou hij niet hebben mogen starten. Zoals jullie weten, teken je op je 50- daglicentie voor het feit dat je geen Elite/belofte/amateur bent. Dat was hier ook gebeurd.

We kunnen nu dus niet anders doen dan de winnaar uit de uitslag te schrappen en Alex Masseurs alsnog tot winnaar uit te roepen. De top 10 wijzigt dus als volgt :

Uitslag 50-:

 1. Alex Masseurs
 2. Bas Dircken
 3. Andy Michielsen
 4. Teun van Poppel
 5. Ben van Baelen
 6. Sjors Roosen
 7. Kay Welten
 8. Sjoerd Bulten
 9. Loek Luijbregts
 10. Ben Coremans

Retro koers:

Voor de retrokoers hadden zich 21 renners en rensters ingeschreven. Het was weer prachtig om te zien welke fietsen, tenues, petjes er uit de kast werden getoverd om het sfeertje van weleer te evenaren. Tom Vlamickx, Anton Ardui en Menno Spijkers waren tijdens deze wedstrijd erg actief. In de finale sloegen Ardui en Beijens een gaatje. Ardui wist zich los te maken van Beijens en won solo de wedstrijd, gevolgd door Beijens. Vlamickx won de sprint van de achtervolgers.

Uitslag Retrokoers:

 1. Anton Ardui
 2. Lauran Beijens
 3. Tom Vlamickx
 4. Roel Habraken
 5. Rudy de Vos
 6. Kristof Quirijen
 7. Menno Spijkers
 8. Tom Alen
 9. Freddy Tousenst
 10. Camiel van den Hout

Komende zondag 24 juni rijden we wederom een B-programma, ditmaal in Rucphen. Het rondje dat velen kennen van de Zomercompetitie 2017 is dit jaar iets verlengd en meet nu 1.500 meter.