Heerlijke derde trainingskoers Moleneind d.d. 24 maart 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Kijk, een prettige weersvoorspelling en Moleneind staat meteen weer vol renners. Bij de 50+ eindelijk een mooie groep van 29 deelnemers en bij de 50- een forse groep van 55 man. De winnaars van vandaag werden John de Leeuw (die zijn derde overwinning op rij pakte in de 50+) Bas Sitters (die in de 50- de sprint van de kopgroep won).

Cat. 50+:

Onder een heerlijk ochtendzonnetje gingen de 29 renners van start, waaronder twee dames. Na vijf ronden ontstond een kopgroep van vier renners, bestaande uit John de Leeuw, Johan Pemen, Vincent van Wersch en Dennis van den Ouden. Het was dit groepje dat tot het einde voorop zou blijven. Daarachter ontstond in ronde twaalf nog een tweede groep, bestaande uit zes renners. Onder al dat geweld moesten de twee dames in de wedstrijd na enige tijd het peloton laten gaan, en dat lot was nog enkele 50+ renners beschoren. Van de twee dames was het uiteindelijk Chantal Verstraten die de meerdere was van Gabi van Pelt en mee op het podium ging voor de bloemen van ‘’Mobile Service Centre Breda’’.

Een sprint van de kopgroep moest uiteindelijk de beslissing gaan brengen. Het was voor de derde week op rij John de Leeuw, die in de sprint liet zien de sterkste te zijn, voor Vincent van Wersch (2) en Dennis van den Ouden (3), met daarachter Johan Pemen (4). Van die zes man daarachter was het Niky Deijkers die plek 5 in de uitslag pakte.

Cat. 50-:

Als gezegd meldde zich maar liefst 55 man aan de start, die onder heerlijke omstandigheden de strijd aan konden gaan. Al in de vierde ronde ontwikkelde zich een kopgroep, die een ronde later bestond uit vijf renners. Het waren drie Belgen, Jeff Vertommen, Thomas Leys, Jasper van Cant en twee Nederlanders, Bas Sitters en Teun Forschelen. Deze vijf werkten prima samen en bouwden hun voorsprong geleidelijk uit tot aan een minuut. De meegereisde supportersclub van de oud-Belgisch kampioen, Jeff Vertommen, herkenbaar aan hun rode jassen, maakte zich al op voor een feestje, toen zij hun favoriet aan kop zagen sleuren. Onder dat geweld moest Teun Forschelen zo’n zes ronden voor het einde lossen. In je eentje is het dan uitermate lastig vol te houden en helaas reed hij dus niet meer naar plek 5; een ronde voor het einde werd hij nog opgeslokt door het peloton. Hij stond vanochtend nog eerste in het klassement… en nu?

De kopgroep kon zich gaan opmaken voor een eindsprint. Net als in de 50+ sprintte er dus een groep van vier man voor de eindzege. Het was Bas Sitters uit Zegge, die dat keurig wist af te maken met een fietslengte op Jeff Vertommen (2), Jasper van Cant (3) en Thomas Leys (4). Het achtervolgende peloton sprintte voor plek 5 en die massasprint werd gewonnen door Bjorn Tsoi (5), voor Dennis Mijnsbergen (6) en Tom Jansen (7). Alle 50- mannen hebben lekker doorgereden vandaag; op Strava zien we de snelheden van gemiddeld 42,5 km/u.

De drie man op het podium konden in het zonnetje op de foto gezet worden, met de bloemen van ‘’Mobile Service Centre Breda’’, onze bloemensponsor, die aan het parcours is gevestigd (uw adres voor reparaties aan uw mobiele device !).

Het klassement over de trainingskoersen is weer bijgewerkt en gepubliceerd. De uitslag komt ook altijd online, zie altijd onder: wedstrijden / uitslagen.

Over die klassementen: John de Leeuw voert die natuurlijk aan in de 50+, voor Andy van Loon en René Haast. In de 50- is de koppositie overgenomen door Bjorn Tsoi, voor zijn ”OBP-Cuiselec CT”-ploeggenoot Jason Nieuwkerk en met Wiebe de Jong en Thomas Leijs samen op plek 3. Teun Forschelen zakte vandaag naar plek 5.

We zien jullie graag op zondag 31 maart a.s. voor de 4e en laatste trainingskoers, waarna we dan op 7 april het ‘’echte’’ seizoen openen op onze voorjaarskoers, het klassieke rondje Rijsbergen Oekel. Daar ligt dan ook uw vaste licentie en rugnummer klaar, als u die tijdig aanvraagt. Wel zo handig: het hele jaar rijden met een eigen nummer. Voor u en voor ons werkt dat handig.