John Haast en Glenn van Nierop winnen in Hoeven, 15 september 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Onder heerlijke zomerse omstandigheden streden de renners, dit jaar voor de tweede maal, in Hoeven om de prijzen. Het lekkere weertje en de mooie ronde bracht 74 renners op de been. Behalve de warmte kregen de renners ook af te rekenen met de geleidelijk steviger aantrekkende wind in de Hoevense Beemden. Omdat de A-koers was omgezet naar een B-programma was er een goed gevulde premiepot in deze beide categorieën, waaronder een leidersprijs van vaste sponsor Janssen Bouw uit Etten-Leur. We zagen een attractieve koers. John Haast en Glenn van Nierop pakten de winst bij respectievelijk BWF 50+ en 50-, beiden vanuit de sprint van een kopgroep.

Cat. 50+:

Voor de categorie BWF 50+ schreven 31 renners in. Bij de eerste passage reden de renners nog in gesloten formatie. In de tweede omloop kozen de immer strijdlustige Kees van de Sande en Johan Pemen de ruimte. Zij sloegen een mooi gaatje, maar de attente Tony Verschuuren en John Haast onderkenden het gevaar en sloten snel aan bij de leiders. Goed samenwerkend bouwde het kwartet haar voorsprong steeds verder uit. Zij verdeelden onderling de talrijke premies; de kruimels waren voor het geklopte peloton. Kees Christianen probeerde nog wel een tegenaanval op te zetten, maar kreeg geen steun.

Helaas was er in de laatste ronden nog een valpartij van drie renners in de laatste bocht, waarvan één van onze licentiehouders naar het ziekenhuis vervoerd moest worden en die wij dan ook van harte beterschap wensen!  

De strijd voor de overwinning zou gaan tussen de vier leiders. Johan Pemen trok de sprint aan. John Haast ging attent mee en klopte Pemen ruimschoots, terwijl die moest toezien dat ook Verschuuren hem nog overstak voor de tweede plaats. Pemen dus op 3 en Van de Sande 4; zo loopt Pemen weer een puntje uit. Daarachter was John van Rullen, die zich de laatste ronde had kunnen losmaken, de snelste van de achtervolgers voor Niky Deijkers (6) en Kees Raats (7). De leidersprijs was voor Tony Verschuuren.

Freddy Aarts was de snelste bij de 60+, voor organisator Kees Christianen en Twan den Braber.

Uitslag 50+:

 1. John Haast
 2. Tony Verschuuren
 3. Johan Pemen
 4. Kees van de Sande
 5. John van Rullen
 6. Niky Deijkers
 7. Kees Raats
 8. Ruud Havermans
 9. Michéle Somers
 10. Danny van Hoof

Cat. 50-:

Een mooi veld tekende het startblad bij de BWF 50-, waaronder bekende hardrijders. Niet minder dan 43 renners gingen van start. In zo’n B-koers dan ook een clubje BWF amateurs, dus de nodige sterke mannen aan de start.

Reeds in de eerste omloop maakten zich zestien renners los van de hoofdmacht. Het peloton liet hen begaan. Voordat men erg in had, was de kopgroep gevlogen. Het waren: Jasper van Cant, Frank Mertens, Wesley Minnebach, Kay Gutte, Yannick Sprangers, Tom Nelen, Thomas Verdonck, Glenn van Nierop, Lorenzo Arena, Thomas Leys, Joachim Raeymaekers, Jiri van de Venne, Alex Masseurs, Jip Damen, Ben Coremans en Wim van Roey. De samenwerking bij de leiders was uitstekend. De voorsprong liep steeds verder op en lag uiteindelijk boven de twee minuten. Pogingen vanuit het peloton, van diverse renners, zoals onder andere Jason Nieuwkerk, Jelle Andries en Roberto Secci, strandden al snel en deze grote groep bleef bijeen.

Intussen werd het in de kopgroep ook onrustiger. Frank Mertens probeerde te ontsnappen, maar kreeg geen ruimte. Ook de uitval van Tom Nelen had geen resultaat, zodat een eindsprint uitsluitsel moest brengen. Twee ronden voor het einde helaas nog een schuiver in de eerste bocht, waardoor één renner DNF was (zonder al te veel erg) en enkele kanshebbers uit de kopgroep op achterstand kwamen te zitten.

In de sprint toonde Glenn van Nierop zich het sterkste en klopte de meute, voor Joachim Raeymaekers (2) en Yannick Sprangers (3) en de rest van de kopgroep. Daarin ook nog Kay Gutte (7) die hier pas zijn derde wedstrijd reed en ook de nieuweling Thomas Verdonck (9).

Bjorn Tsoi won daarachter de sprint van het peloton van ruim 25 man (sprint voor plek 16), voor Jelle Andries en Bas van Gestel.

De leidersprijs van Janssen Bouw was voor Frank Mertens. Daarmee kon hij op de foto. Een andere mooie podiumfoto was het 50- podium (zie boven), waarop onze beide BWF truien samen stonden.

Uitslag 50-:

 1. Glenn van Nierop
 2. Joachim Raeymaekers
 3. Yanninck Sprangers
 4. Ben Coremans
 5. Jasper van Cant
 6. Frank Mertens
 7. Kay Gutte
 8. Alex Masseurs
 9. Thomas Verdonck
 10. Lorenzo Arena

Komende zondag al weer de laatste van het seizoen: de Ronde van Terheijden! We hopen op een grote opkomst, vooral ook omdat we daar de eindprijzen voor de Wim de Vos- en Sportvoedingwebshop-klassementen gaan uitreiken.

Iedereen met een vast nummer wordt verzocht dit nummer in Terheijden in te komen leveren. Bij voorbaat dank.