Mooie en succesvolle nieuwe Ronde van Borteldonk te Nispen d.d. 1 september 2019

BWF BestuurKoersverslag, NieuwsReageer

Vorig jaar al wilde onze licentiehouder Freddy Aarts (en zijn Stichting ‘Sportfrinten’) een koers op de BWF kaart zetten, maar toen kwam dat net niet rond. Nu in 2019 is alsnog een prima start gemaakt. Er lag in het buurtschap ‘Borteldonk’ een prachtige landelijke ronde van 4,4 km, de organisatie was prima voor elkaar, het was lekker weer en dit alles werd beloond met bijna 100 deelnemers vandaag. In de drie categorieën zagen we weer mooie strijd en uiteindelijk zegevierden Ruud Havermans (50+), Joeri Lambrechts (50-) en Wim van Roey (amateurs). In de Wim de Vos Fietsen klassementen zien we een verschuiving in de 50+, waar Kees van de Sande na vele weken de trui moet afstaan aan Johan Pemen.

Cat. 50+:

Een groep van 34 renners stelde zich tussen de weilanden op voor hun 11 ronden. Het was Andy van Loon die vanuit de start zijn ambities toonde voor de leidersprijs, die in deze categorie ter beschikking was gesteld door Van Wely Optiek. Andy nam de eerste 6 doorkomsten voor zijn rekening en had zo de prijs van 25 euro op zak, maar daarna zakte hij weg uit de kop van de koers. Halfkoers scheurde het peloton in brokken. De voorste groep van 7 man zou uiteindelijk gaan strijden voor de winst. Uit die groep was het Ruud Havermans die met overmacht aan kwam, voor Patrick Bol. Daarachter sprintten de overige mannen voor plek 3 en hoewel het eerst John Haast leek te zijn, gooide Johan Pemen in een ultieme jump zijn wiel nog net een banddikte voor John. Dus Johan Pemen 3 en John Haast 4. Omdat Kees van de Sande 13e werd, wipte Johan over Kees heen in het klassement en zullen we de komende koers dus een nieuwe leider in de Wim de Vos trui zien, al zal het de komende weken ook nog spannend blijven!

In de 60+ categorie werd helaas een foutje gemaakt in de uitslag, maar alsnog werd de juiste winnaar aangewezen: Martin de Peuter (1), Walter Marijnissen (2) en Rene Haast (3). Zij waren 18-19-20 in de koers.

Uitslag 50+:

 1. Ruud Havermans,  Nieuw Vossemeer
 2. Patrick Bol,  Hoeven
 3. Johan Pemen,  Rijsbergen
 4. John Haast,  Rijsbergen
 5. Niky Deijkers,  St. Willebrord
 6. Henk Ceelen,  Oudekerk aan den Ijssel
 7. Michèle Somers,  Spijkenisse
 8. Kees Raats,  Roosendaal
 9. Ron Veeke,  Schijf
 10. Tony Verschuuren,  Fijnaart

Cat. 50-:

Om 12.00 verschenen er maar liefst 48 renners, voor hun 11 ronden door het buitengebied. Daaronder best wat jongens die we niet vaak zien of zelfs hier hun eerste koers reden. Zoals bijv. Kay Gutte, die wel gewoon 2 ronden met Toon Mertens in de aanval reed en uiteindelijk 18e wist te worden. De leidersprijs in deze categorie werd geschonken door De Labie Auto’s, die ook de mooie cabrio volgauto regelde. Die leidersprijs werd een prooi voor Tom Nelen. Er werd hard gereden en dat zette vele renners op achterstand. Toch bleef er sprake van een groot peloton. Daaruit natuurlijk vele pogingen om het verschil te maken. Even leek dat te gebeuren met de aanval van Toon Mertens en Kay Gutte, 3 en 2 ronden voor het einde. Maar zij werden toch weer bijgehaald. En zo ging het richting een massasprint. Daarin schoot ineens Joeri Lambrechts naar voren, vlak voor Ben Coremans (2) en Jelle Andries (3), Bjorn Tsoi (4). De Wim de Vos trui blijft bij Yannick Sprangers.

Uitslag 50-:

 1. Joeri Lambrechts,  Kalmthout (B)
 2. Ben Coremans,  Etten-Leur
 3. Jelle Andries,  Berlaar (B)
 4. Bjorn Tsoi,  Kapellen (B)
 5. Toon Mertens,  Oostmalle (B)
 6. Roberto Secci,  Tilburg
 7. Iroy Cosse,  Wouwse Plantage
 8. Michiel van der Sande,  Essen (B)
 9. Hans van der Bogaert,  Halle (B)
 10. Philippe van Opstal,  Lille (B)

Cat. Amateurs:

Helaas wisten de amateurs de weg naar Borteldonk niet echt te vinden. In totaal 16 van de bekende namen verschenen aan de start. De strijd was er niet minder om. Hier waren er 14 ronden af te leggen en het was gedurende de dag geleidelijk harder gaan waaien, wat de koers op de open stukken lastiger maakte. In deze categorie was de leidersprijs geschonken door Domino’s Pizza. Het was Richard van Schie die daarvoor 6 punten bij elkaar fietste en deze 25 euro op zak stak. We zagen verder een lange ontsnapping van Lorenzo Arena, die 2 maal achtereen op voorsprong over de finish kwam. Toch werd ook hij ingelopen. Uiteindelijk echter in de voorlaatste ronde toch een groep van 7 renners, die richting de meet stormde. Het werd sprinten met deze groep en dat werd een prooi voor Wim van Roey, vlak voor Philippe dela Montagne (2) en Glenn van Nierop (3).

Uitslag Amateurs:

 1. Wim van Roey,  Vosselaar (B)
 2. Philippe dela Montagne,  Zandhoven (B)
 3. Glenn van Nierop,  Hazerswoude
 4. Roel van Gameren,  Veghel
 5. Lorenzo Arena,  Schoten (B)
 6. Thomas Leys,  Vosselaar (B)
 7. Joachim Raeymaekers,  Essen (B)
 8. Richard van Schie,  Breda
 9. Jurgen Verbocht,  Roosendaal
 10. Mike Kruijthof,  Dordrecht

Volgend weekend, 8 september, kan Sprundel helaas niet doorgaan en wijken we uit naar ‘good-old’ Moleneind Breda. Een B-koers, dus in de 50- geen amateurs (behalve die met een vaste BWF licentie). Graag tot dan!